Financieel tekstschrijver

Specialist in de financiële branche.

Zoek je een financieel tekstschrijver die perfecte teksten schrijft voor jouw bedrijf in de financiële branche? Bij CopyRobin ben je aan het juiste adres! Onze gespecialiseerde schrijvers maken jouw teksten informatief en uitstekend leesbaar. Zo raak je jouw doelgroep met een pakkend en inhoudelijk sterk verhaal. Benieuwd hoe we dat doen? Dat lees je hieronder.

Wat doet een financieel tekstschrijver?

Een financieel tekstschrijver vertaalt complexe financiële concepten naar begrijpelijke, heldere teksten voor diverse doelgroepen. Zij creëren content zoals financiële rapporten, blogs, nieuwsbrieven en whitepapers die vaktermen en technische details toegankelijk maken.

Of het nu gaat om het uitleggen van markttrends aan beleggers, het opstellen van klantvriendelijke bankdocumentatie, of het schrijven van wervende teksten voor verzekeringsproducten, de financieel tekstschrijver zorgt voor leesbare, betrouwbare informatie die past bij de tone of voice van de opdrachtgever.

Financieel tekstschrijver

Wat maakt CopyRobin dé partner voor financiële teksten?

 • Branchekennis: onze schrijvers kennen de financiële wereld van binnen en buiten.
 • Schrijfvaardigheid: onze schrijvers weten hoe ze complexe informatie eenvoudig en helder moeten presenteren.
 • SEO-vaardigheden: onze schrijvers hebben ruimschoots ervaring met het optimaliseren van teksten voor zoekmachines.

CopyRobin werkt met een team van financieel tekstschrijvers die experts zijn in verschillende financiële gebieden. Bovendien zijn ze goed op de hoogte van laatste nieuwtjes en ontwikkelingen. De combinatie van financiële kennis en uitstekende schrijfvaardigheden leveren inhoudelijk en taalkundig perfecte teksten op. En dat is niet het enige!

Onze financiële tekstschrijvers vertellen jouw verhaal

Als je niet oppast, zijn teksten over financiële onderwerpen snel droog en saai. Maar niet als je onze schrijvers inschakelt. We zorgen ervoor dat de teksten niet alleen kloppend en informatief zijn, maar ook verhalend en met een creatief tintje. Teksten die raken dus, dankzij de herkenbare situaties en praktijkvoorbeelden.

Financieel schrijver JuliaJulia, een financiële expert, zegt het volgende: "Het is belangrijk om de lezer mee te nemen in een verhaal. Zo is de complexe financiële informatie een stuk begrijpelijker en blijft de lezer van a tot z geboeid."


Financiële teksten schrijven met een menselijke touch

Onze schrijvers weten hoe ze kunnen zorgen voor die menselijke touch in hun teksten. Ze investeren tijd in het leren kennen van jouw doelgroep. Aan de hand daarvan schrijven ze teksten die naadloos aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van jouw lezers. Dit betekent dat we niet alleen zorgen voor sterke inhoud, maar ook aandacht besteden aan de toon en de stijl van de tekst.

Financieel expert MauritsMaurits, een andere schrijver met expertise op financieel gebied: "Ik probeer altijd aansluiting te vinden bij de lezer en op een persoonlijke manier te motiveren en informeren. Zo ontstaat er een band, die zorgt voor vertrouwen in de afzender van de tekst."

 

Betrouwbare informatie uit betrouwbare bronnen

Bij het schrijven van teksten over financiën kijken we met een scherpe blik naar gerenommeerde bronnen. Zo werken we alleen met de meest betrouwbare en up-to-date informatie. Denk aan overheids-, financiële nieuws- en investeringswebsites en academische bronnen. Onze schrijvers zijn ervaren in het vinden en interpreteren van deze informatie. Bovenal zorgen zij ervoor dat ze deze op een begrijpelijke manier op papier zetten.

NatalieNatalie beschrijft haar werkwijze als volgt: "Ik schrijf geen zin op zonder zeker te weten dat ik de informatie heb gecontroleerd en geverifieerd bij betrouwbare bronnen. Een financieel tekstschrijver heeft immers een grote verantwoordelijkheid om de juiste informatie te delen."

Teksten op maat

Bij CopyRobin weten we dat iedere opdrachtgever andere behoeften heeft. Daarom bieden we een breed scala aan diensten aan om jouw specifieke wensen te vervullen. Of je nu een blog over investeringen wilt laten schrijven of een case study over je financiële dienstverlening, wij regelen het voor je.

Samenwerken voor het beste resultaat

We geloven bij CopyRobin dat effectieve communicatie en samenwerking met jou als opdrachtgever de basis is voor het creëren van de beste financiële teksten. Daarom nemen we de tijd om jouw wensen en doelen te achterhalen. We werken graag nauw met je samen om zo tot het allerbeste eindresultaat te komen.

Klaar voor de beste content?

Bij CopyRobin geloven we in de kracht van sterke, informatieve, verhalende teksten voor de financiële branche. Onze ervaren financieel tekstschrijvers staan klaar om jou te ondersteunen in het creëren van waardevolle content die écht impact heeft

CopyRobin: jouw partner voor financiële teksten!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Plan direct een afspraak

Of vul het formulier hieronder in en we nemen tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact met je op:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Het hele proces loopt erg soepel. Meer
“Het scheelt mij heel veel tijd. Dat is de voornaamste reden dat we dit uitbesteden. Om een tekstschrijver in dienst te nemen, moet je groter zijn. Wij zijn nog niet zover dat we een fulltime schrijver kunnen toevoegen. De schrijver van CopyRobin is ook een soort teamlid, maar dan een die we flexibel kunnen bijschakelen.”
Minder
CopyRobin B.V.
Goede copy schrijven is lastig. Meer
Dankzij de mannen en vrouwen van CopyRobin is het nu een heel stuk makkelijker geworden en ook nog eens beter. Wij zijn erg tevreden. Snel en kwaliteit. #helemaalBlij
Minder
CopyRobin B.V.

Vragen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. Dankzij ons platform houd je zelf alles in de hand: 'copywriting as a service'.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis samen met circa 550 professionele  copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen je account aan de schrijver die het beste bij je organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van je branche. Zo leert hij of zij je organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer je vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je je account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen.

  Geef de gevraagde gegevens op en je kunt direct je opdrachten plaatsen. Afrekenen doe je door middel van automatische incasso.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Hoe werkt de losse opdracht?

  Wil je een losse opdracht plaatsen zonder abonnement? Dat kan!

  Ga naar 'Losse opdracht' en maak een gratis account aan.

  Daar kun je vervolgens je opdracht (of meerdere) aanmaken en in concept bewaren.

  Om de opdracht uit te laten voeren bestel je eenvoudig de benodigde credits. Hoe meer credits je bestelt, hoe lager de prijs per credit:

  1 t/m 9: € 36,50
  10 t/m 19: € 28,50
  20 t/m 39: € 23,75
  40 t/m 59: € 21,00
  60 t/m 99: € 18,50
  100 of meer: € 17,50

  Voor de betaling van je credits hebben we de volgende zaken van je nodig:

  KvK-nummer;
  btw-nummer;
  IBAN-nummer;
  Akkoord op automatische incasso.

  Deze gegevens vul je in via je Copyrobin dashboard.

  Je ontvangt een factuur en na 14 dagen schrijven we het bedrag af van je rekening.

  Na het bestellen van je credits kun je direct jouw opdracht(en) plaatsen en gaat onze copywriter voor je aan de slag!

  Zodra je tekst klaar is zetten we die in een Google Drive die we met je delen. Je krijgt dan een e-mail notificatie van ons met een link naar je tekst.

  In het opgeleverde Google Doc kun je nog om correcties vragen door comments in het document te zetten. Heb je dit gedaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@copyrobin.nl met de opmerking dat er feedback in de tekst staat. Vermeld hierbij de zesletterige opdrachtcode die je krijgt. Onze redactie deelt je feedback dan met de schrijver.

  Het kan zijn dat we contact met je opnemen als we vragen hebben over je opdracht.

   Je ontvangt dus per opdracht een factuur en zit verder nergens aan vast.

  Plaats losse opdracht

Ik heb een andere vraag