Tekstschrijver (online) retail

Voor teksten die overtuigen en converteren.

Wat doet een tekstschrijver (online) retail?

Een tekstschrijver voor online retail is gespecialiseerd in het creëren van pakkende en effectieve content voor e-commerce websites. Dit omvat productbeschrijvingen, categoriepagina's, blogs en nieuwsbrieven, allemaal met als doel om klanten aan te trekken en hen aan te zetten tot actie.

Ze zorgen ervoor dat teksten optimaal zijn voor zoekmachines (SEO), wat cruciaal is voor een hogere vindbaarheid. Ook vertalen ze de merkidentiteit naar teksten die de unieke waarde van producten benadrukken en een naadloze gebruikerservaring bevorderen.

Tekstschrijvers gespecialiseerd in retail en ecommerce

In de dynamische wereld van retail en ecommerce is het van cruciaal belang om met de juiste woorden de essentie van je merk en producten over te brengen.

Bij CopyRobin beschikken we over tekstschrijvers die zijn gespecialiseerd in de retailbranche. Met een grondige kennis van zowel online als offline retail, kunnen ze de unieke waarden van je merk op een overtuigende en aantrekkelijke manier communiceren.

Tekstschrijver ecommerce

Het belang van conversie-optimalisatie in retail

In een branche waar elke klik en elke interactie telt, is Conversie Ratio Optimalisatie (CRO) onmisbaar. Goed geschreven teksten zijn een kerncomponent van een effectieve CRO-strategie. Ze kunnen de gebruikerservaring verbeteren, het vertrouwen van klanten winnen en hen aanzetten tot actie.

Onze gespecialiseerde retail tekstschrijvers begrijpen hoe ze teksten moeten opstellen die niet alleen informeren, maar ook converteren. Door de juiste toon en call-to-actions te gebruiken, helpen ze je om je conversieratio's te verbeteren en je verkoopdoelstellingen te behalen.

https://www.youtube.com/watch?v=ONFmK9gyFAU

tekstschrijver zorg marieke "Retail is niet alleen een kwestie van goede producten hebben, het is ook een verhaal vertellen. Ik help retailers om dat verhaal op een pakkende manier te vertellen." - Annemarie, Copywriter Retail bij CopyRobin

 

Wat Kunnen We Voor Je Doen?

Of het nu gaat om pakkende productbeschrijvingen, boeiende blogposts of SEO-geoptimaliseerde content, onze retail tekstschrijvers hebben de expertise en ervaring om je te helpen opvallen in de drukke retailmarkt.

 • Productbeschrijvingen: Onze tekstschrijvers creëren verleidelijke en informatieve productbeschrijvingen die je klanten helpen de juiste koopbeslissingen te nemen.
 • SEO-teksten: Verbeter je online vindbaarheid en trek meer bezoekers naar je website met SEO-geoptimaliseerde teksten.
 • Blogposts: Deel je kennis en bouw een band op met je klanten door regelmatig interessante en relevante blogposts te publiceren.
 • Nieuwsbrieven: Houd je klanten op de hoogte van de laatste aanbiedingen en nieuwtjes met boeiende nieuwsbrieven.

 

tekstschrijver zorg marieke"Het schrijven voor retailbedrijven is elke keer weer een nieuwe uitdaging. Het vereist een balans tussen informatief en verleidelijk schrijven." - Tim, Copywriter Retail bij CopyRobin

 


Ontdek alle mogelijkheden op onze productpagina en vind de perfecte oplossing voor je retailzaak.

Onze Werkwijze

We beginnen met een uitgebreide intake om je wensen en de behoeften van je retailbedrijf te begrijpen. Vervolgens koppelen we je aan de tekstschrijver die het beste bij jouw project past. Samen werken we aan overtuigende teksten die je helpen je doelen te bereiken.

Klaar om jouw retail content naar een hoger niveau te tillen?

Ben je klaar om de kracht van woorden te gebruiken om je retailzaak te laten groeien? Neem dan nu contact met ons op en ontdek wat we voor je kunnen betekenen.

Start vandaag nog met een gespecialiseerde retail copywriter van CopyRobin  en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen in het realiseren van krachtige en effectieve content. Neem contact op en ervaar zelf wat we voor jou kunnen betekenen.

CopyRobin: jouw partner voor (online) retail content!

Zo snel mogelijk in contact komen met jouw tekstschrijver (online) retail? 

Plan direct een afspraak

Of vul het formulier hieronder in en we nemen tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact met je op:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Fijne partij om teksten te laten schrijven.  Meer
"De communicatie is snel en opdrachten worden vlot en netjes opgeleverd. Onze klanten zijn erg tevreden."
Minder
CopyRobin B.V.
CopyRobin levert copywriting as a service, maar dan met een strik eromheen. Meer
"Juist voor agencies of de kleinere bedrijven die niet voldoende budget hebben om een dedicated contentmarketeer in te huren is CopyRobin een uitkomst."
Minder
CopyRobin B.V.

Vragen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. Dankzij ons platform houd je zelf alles in de hand: 'copywriting as a service'.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis samen met circa 550 professionele  copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen je account aan de schrijver die het beste bij je organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van je branche. Zo leert hij of zij je organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer je vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je je account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen.

  Geef de gevraagde gegevens op en je kunt direct je opdrachten plaatsen. Afrekenen doe je door middel van automatische incasso.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Hoe werkt de losse opdracht?

  Wil je een losse opdracht plaatsen zonder abonnement? Dat kan!

  Ga naar 'Losse opdracht' en maak een gratis account aan.

  Daar kun je vervolgens je opdracht (of meerdere) aanmaken en in concept bewaren.

  Om de opdracht uit te laten voeren bestel je eenvoudig de benodigde credits. Hoe meer credits je bestelt, hoe lager de prijs per credit:

  1 t/m 9: € 36,50
  10 t/m 19: € 28,50
  20 t/m 39: € 23,75
  40 t/m 59: € 21,00
  60 t/m 99: € 18,50
  100 of meer: € 17,50

  Voor de betaling van je credits hebben we de volgende zaken van je nodig:

  KvK-nummer;
  btw-nummer;
  IBAN-nummer;
  Akkoord op automatische incasso.

  Deze gegevens vul je in via je Copyrobin dashboard.

  Je ontvangt een factuur en na 14 dagen schrijven we het bedrag af van je rekening.

  Na het bestellen van je credits kun je direct jouw opdracht(en) plaatsen en gaat onze copywriter voor je aan de slag!

  Zodra je tekst klaar is zetten we die in een Google Drive die we met je delen. Je krijgt dan een e-mail notificatie van ons met een link naar je tekst.

  In het opgeleverde Google Doc kun je nog om correcties vragen door comments in het document te zetten. Heb je dit gedaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@copyrobin.nl met de opmerking dat er feedback in de tekst staat. Vermeld hierbij de zesletterige opdrachtcode die je krijgt. Onze redactie deelt je feedback dan met de schrijver.

  Het kan zijn dat we contact met je opnemen als we vragen hebben over je opdracht.

   Je ontvangt dus per opdracht een factuur en zit verder nergens aan vast.

  Plaats losse opdracht

Ik heb een andere vraag