Tekstschrijver zorg

Vind jouw perfecte match bij CopyRobin.

Ben je actief in de zorgsector en zoek je een tekstschrijver zorg die je doelgroep weet te informeren, inspireren en engageren? Stop met zoeken! CopyRobin helpt je om de perfecte toon en inhoud te vinden voor je websiteteksten, blogposts, brochures en alle andere geschreven content.

Wat doet een tekstschrijver zorg?

Een tekstschrijver gespecialiseerd in zorg vertaalt complexe medische informatie naar begrijpelijke en toegankelijke taal voor verschillende doelgroepen. Denk aan patiëntenfolders, websiteteksten, persberichten of beleidsdocumenten. Ze zorgen ervoor dat de boodschap helder overkomt en aansluiten bij de behoeften van de lezer.

Dit vergt diepgaande kennis van de zorgsector en een scherp inzicht in de unieke uitdagingen binnen deze branche. Zo helpt een tekstschrijver zorg om de juiste informatie op de juiste manier te delen, waardoor patiënten en professionals effectief geïnformeerd worden.

Copywriting in de zorg: vakmanschap met hart en ziel

Het schrijven van zorgteksten is een vak apart. Het gaat verder dan louter productbeschrijvingen of marketingtaal. In de zorgsector draait het om het bieden van de juiste zorg, steun en begeleiding aan mensen in kwetsbare situaties.

Soms wil je zorgvragers bereiken met je teksten, maar vaker nog wil je zorgmedewerkers, managers en beleidsmakers aanspreken.

Onze schrijvers hebben de essentiële sectorspecifieke kennis en communicatievaardigheden om effectief met deze doelgroepen te communiceren.

Het krachtige effect van praktijkverhalen

Een aspect van content is het gebruik van narratieve en creatieve elementen. Bij zorgteksten zijn we uiteraard gebonden aan regels omtrent privacy en beroepsgeheim, maar toch kunnen onze schrijvers hun ervaring gebruiken om verhalen te vertellen die je lezers raken en inspireren.

Denk maar aan een blogpost over een mantelzorger die balanceert tussen werk, privé en de zorg voor een geliefde met dementie.

Niet alleen de feitelijke informatie, maar juist de emoties en ervaringen maken een artikel waardevol en herkenbaar.

Laten we eens luisteren naar onze tekstschrijver zorg, Marieke:

tekstschrijver zorg marieke "Ik schrijf graag over de persoonlijke en emotionele kant van de zorg, omdat het mensen met elkaar verbindt en begrip creëert voor elkaars situatie. Een verhaal kan soms meer zeggen dan duizend regels met feiten en cijfers."

 

Betrouwbare en actuele informatie: een must

Onze tekstschrijvers in de zorgsector zijn ervaren in het raadplegen van betrouwbare bronnen voor de meest actuele informatie. Relevante bronnen zoals het Ministerie van VWS, het RIVM, NU91 en de NZa worden indien nodig geraadpleegd om je content te voorzien van de meest accurate en up-to-date gegevens.

Het is ook belangrijk om contact te hebben met mensen uit de praktijk, omdat zij waardevolle inzichten kunnen bieden vanaf de werkvloer. Neem bijvoorbeeld verpleegkundige en tekstschrijver Anna:

Tekstschrijver Zorg Anna"Mijn passie voor goede zorg komt duidelijk naar voren in de teksten die ik schrijf. Ik weet wat zorgverleners en cliënten nodig hebben en zoek altijd naar de juiste balans tussen feitelijke informatie, privacy van de cliënt en aansprekende praktijkverhalen." 

 

Of neem copywriter Peter:

Tekstschrijver zorg Pete "In mijn werk als psycholoog zie ik dagelijks de uitdagingen en successen van zowel patiënten als hulpverleners. Het is mijn doel om deze ervaringen helder en invoelbaar te vertalen naar krachtige inhoud. Ik vind het belangrijk om het menselijke aspect van de zorgsector over te brengen en mijn doelgroep te raken, uiteraard met inachtneming van het beroepsgeheim en de privacy van cliënten en collega’s." 

Een voorbeeld: e-learning als oplossing voor werk- en tijdsdruk in de zorg

Laten we zeggen dat je een blogartikel wilt laten schrijven over de mogelijkheden en effecten van e-learning in de zorgsector.

Een goede tekstschrijver zorg begrijpt dat e-learning niet alleen een technologische ontwikkeling is, maar ook een menselijke. Daarom zal de tekstschrijver bijvoorbeeld een interview afnemen met een zorgmedewerker die dankzij e-learning meer tijd overhoudt voor zijn of haar cliënten en zich beter kan ontwikkelen op professioneel vlak.

Tekstschrijver Zorg Petra"Door e-learning in te zetten, kan ik mijn kennis opfrissen wanneer het mij uitkomt. Dit zorgt ervoor dat ik een betere balans tussen mijn werk- en privéleven kan vinden en ik beter in staat ben om tijdig de juiste zorg te bieden aan mijn cliënten."
- Petra, zorgmedewerker 

 

Voldoe aan de hoge YMYL-eisen van Google

Google hanteert een hoge standaard voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van "Your Money or Your Life" (YMYL) pagina's. Dit geldt zeker voor websites in de zorgsector, waar de informatie op je website direct invloed kan hebben op iemands gezondheid en welzijn.

Daarom leggen onze SEO-tekstschrijvers extra nadruk op het waarborgen van nauwkeurigheid, relevantie en autoriteit bij het schrijven van zorggerelateerde content.

Het is cruciaal om een heldere en transparante structuur op je website te handhaven om aan deze eisen te voldoen. Implementeer bijvoorbeeld een eenvoudig te navigeren indeling met duidelijke categorieën en naadloos gekoppelde interne links die bezoekers vlot door je content leiden.

Bovendien is het essentieel om je berichtgeving op je doelgroep af te stemmen en hun zoekintentie in overweging te nemen. Door zorgvuldig te luisteren naar de behoeften en vragen van je doelgroep, kun je gerichte content produceren die zowel SEO-vriendelijk is als betrouwbaar, boeiend en bevlogen.

Jouw digitale triomf: onze missie

Bij CopyRobin streven we ernaar om je te ondersteunen in je online opmars, naamsbekendheid en reputatie in de zorgsector.

Door onze deskundigheid in het smeden van effectieve, informatieve en aansprekende content, ben je er zeker van dat je boodschap aanspreekt en vertrouwen opbouwt bij je publiek.

Maak van CopyRobin jouw partner voor alle zorg-gerelateerde content

Ben je op zoek naar een expert in het schrijven van zorggerichte teksten? Bij CopyRobin begrijpen we de specifieke uitdagingen van jouw sector en hebben we de knowhow om jouw verhaal op de juiste manier te vertellen.

Vertrouw op ons team van vakkundige en bekwame tekstschrijvers om je boodschap op een authentieke, effectieve en inspirerende manier over te brengen op jouw doelgroep.

Of het nu gaat om het creëren van aantrekkelijke websiteteksten, het schrijven van leerzame blogposts of het ontwikkelen van overtuigende brochures, we staan voor je klaar om je reputatie in de zorgsector naar een hoger niveau te tillen.

Stap nu in en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen

Geïnspireerd? Dan ben je zeker klaar om zelf het verschil te maken met krachtige content voor je zorgorganisatie. Neem vandaag nog contact met ons op om samen te werken met een deskundige en empathische tekstschrijver zorg. Het is tijd om je verhaal te laten vertellen door de beste schrijvers in de zorgbranche.

Tekstschrijver Zorg Lisanne"De impact van goede zorgcommunicatie mag absoluut niet onderschat worden. Onze teksten maken misschien het verschil tussen een patiënt die zich gehoord, begrepen en geholpen voelt, en een patiënt die tussen wal en schip belandt."
- Lisanne, gespecialiseerd zorg-tekstschrijver

 

Ongeacht of je nu een psychologenpraktijk hebt, een huisartsenpraktijk, een zorginstelling of een belangenorganisatie voor medische professionals, wij geloven erin dat iedere organisatie in de zorgsector recht heeft op kwalitatieve, informatieve en verhalende content die bijdraagt aan de ervaring van zowel zorgverleners als cliënten.

Zorgtekstschrijver Tom"Als tekstschrijver in de zorg draag ik bij aan het verbinden van zorgverleners en zorgvragers, het creëren van begrip en het benadrukken van de waarde van excellente zorg en organisatie. Het is een uitdagend en dankbaar vak dat bij ieder project analyse, empathie en sociaal bewustzijn eist."
- Tom, zorg-tekstschrijver

Vind jouw tekstschrijver zorg

Neem vandaag nog contact met ons op om samen te werken met de beste tekstschrijvers zorg. Samen gaan we voor een toekomst waarin zorgcommunicatie leidt tot meer bewustzijn en betere beslissingen in de zorg. Betere teksten leiden dus uiteindelijk tot een groter welzijn van zorgvragers en zorgverleners!

CopyRobin: jouw partner voor teksten in de zorgsector!

Ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Maak direct een afspraak

Of vul het formulier hieronder in en we nemen tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact met je op:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Fijne partij om teksten te laten schrijven.  Meer
"De communicatie is snel en opdrachten worden vlot en netjes opgeleverd. Onze klanten zijn erg tevreden."
Minder
CopyRobin B.V.

Vragen

 • Over welke onderwerpen kunnen jullie schrijven?

  Als professionele copywriters kunnen we in principe overal over schrijven, zolang je ons maar de juiste informatie geeft. De vakkennis heb jij. De schrijfvaardigheid hebben wij. Samen komen we er altijd uit.

  Bovendien werken we met copywriters die ieder weer hun eigen specialismen hebben. Sommigen weten veel van marketing. Anderen van mode of lekker eten. De kans dat we een copywriter in ons netwerk hebben met verstand van jouw branche is daarom groot.

  Wees in ieder geval zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk bij het verstrekken van een opdracht via het opdrachtformulier. Voeg waar mogelijk bronnen en voorbeelden toe. Het kan zijn dat onze copywriter je wil spreken via telefoon of een video call als de opdracht hem of haar niet helemaal duidelijk is.

  Bekijke alle branches

 • Schrijven jullie ook SEO-teksten?

  Onze schrijvers zijn allemaal geschoold in het schrijven van SEO-teksten. Dat wil zeggen dat ze weten hoe ze jouw zoektermen het beste in de tekst kunnen verwerken voor optimale vindbaarheid. Dit zonder de zoekmachine te spammen en zonder dat het ten koste gaat van de leesbaarheid. Daarbij maken ze gebruik van een handig hulpmiddel: Textmetrics. Kortom: als je zeker wilt weten dat je teksten goed zijn geoptimaliseerd voor SEO, zit je bij CopyRobin goed.

 • Leveren jullie de teksten altijd foutloos aan?

  Onze vaste eindredactie redigeert elke tekst voordat we die opleveren. De kans op taalfouten is daarom bijzonder klein.

 • Helpen jullie ons ook met een contentstrategie en/of contentplan?

  Jazeker. Je kunt bij ons een sessie met een contentstrateeg afnemen om jullie contentstrategie te helpen bepalen en een contentplan op te stellen. Neem contact met ons op voor een prijsopgave op maat.

 • Op welk manier is er contact met de schrijver?

  Het contact met de schrijver gaat in eerste instantie via je dashboard en e-mail, maar als een telefoongesprek de voorkeur geniet, is dat geen probleem.

 • Hoe kan ik mijn copywriter optimaal briefen?

  Zonder een goede briefing, geen goede tekst. Zo simpel is het. Daarom nemen we bij CopyRobin het afnemen van een goede briefing zeer serieus. Wanneer je een account bij ons aanmaakt vragen we je om eenmalig een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Vervolgens vragen we je om per opdracht een opdrachtformulier in te vullen. Daarbij kun je ook de hulp inroepen van onze AI-assistent 'Chirp'. Die zal het web afstruinen naar extra informatie om je briefing mee aan te vullen.

  Lees ook: Zo maak je de perfecte briefing voor een copywriter.

 • Hoelang duurt het tot m’n opdracht klaar is?

  Dat hangt af van het aantal woorden en de mate van AI-ondersteuning die je kiest. Het komt ruwweg overeen met het aantal credits gerekend in werkdagen. Een tekst van maximaal 400 woorden 'AI-powered' heeft bijvoorbeeld een doorlooptijd van twee werkdagen, terwijl een tekst van maximaal 3600 woorden 100% human 30 werkdagen doorlooptijd heeft.

  Overigens kun je zelf een gewenste opleverdatum opgeven bij het plaatsen van je opdracht en dan zullen wij uiteraard ons best doen om die te halen.

 • Hoe zit het met de veiligheid van vertrouwelijke informatie?

  Onze formulieren zijn met encryptie beveiligd, zodat alle informatie die je via onze site verstuurt versleuteld is. Verder werken we met vaste schrijvers die we goed hebben gescreend. Daarnaast hebben ze een geheimhoudingsverklaring getekend. En vanzelfsprekend garanderen wij strikte vertrouwelijkheid aan onze klanten.

 • Kan ik onbeperkt wijzigingen/verbeteringen laten aanbrengen?

  Ja, per opdracht heb je recht op onbeperkte correctierondes, zolang je feedback in lijn is met de initiële briefing. 'Onbeperkt' in alle redelijkheid, uiteraard. Mochten wij vinden dat een klant te veeleisend is, dan zullen we dat met de klant bespreken.

  Wijzigingen/verbeteringen pakken we zo snel mogelijk op. Vaak lukt dit dezelfde dag nog, maar in uitzonderlijke gevallen (erg drukbezette schrijvers) kan het iets langer duren.

 • Kun je meerdere opdrachten (met prioriteit aanduiding) in één keer geven?

  Je kunt meerdere opdrachten invoeren in je dashboard. De volgorde waarin je ze invoert, bepaalt voor ons de prioriteit. Mocht je echter een vergissing maken, kun je altijd een mailtje sturen naar redactie@copyrobin.nl. We passen de prioriteit dan aan.

 • Leveren jullie ook afbeeldingen?

  Jazeker! We leveren desgewenst AI-gegenereerde afbeeldingen. Onze prompt engineers kunnen passende afbeeldingen maken voor je tekst met generatieve AI (Midjourney om precies te zijn).

 • Plaatsen jullie de teksten ook in ons CMS?

  In principe niet. Wij leveren de teksten aan als Google document. Bij grotere projecten kunnen we hierover eventueel wel speciale afspraken maken.

 • Welke talen kunnen jullie leveren?

  Op dit moment kun je bij ons terecht voor Nederlands (NL en BE), Engels (UK en US), Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Heb je teksten in een andere taal nodig, neem contact met ons op. Wie weet kunnen we je toch helpen.

Ik heb een andere vraag