Wat is AI-gegenereerde content?

AI-gegenereerde content

In de wereld van vandaag is er één vraag die steeds vaker opduikt: Wat is AI-gegenereerde content? Als je benieuwd bent naar hoe AI content creëert, ben je hier op de juiste plek. Wat is AI-gegenereerde content precies en hoe kan het jouw leven als ondernemer of marketeer gemakkelijker maken? Laten we dat eens verkennen!

Hoe werkt AI bij contentcreatie?

AI, oftewel kunstmatige intelligentie, is in staat om menselijke taal te begrijpen en te genereren door middel van geavanceerde algoritmen en modellen. Een van de meest bekende modellen is GPT-4. Dit model kan op basis van enorme hoeveelheden tekstdata leren hoe zinnen en paragrafen worden gevormd. Het analyseert bestaande teksten en creëert op die manier nieuwe, originele content.

Een waardevol hulpmiddel voor iedereen die content moet produceren, van blogs tot productbeschrijvingen en zelfs scripts voor video's.

Stel je voor dat je een artikel over tuinieren nodig hebt. Een AI-tool zoals GPT-4 kan bestaande teksten over dit onderwerp analyseren en daaruit een coherent, informatief artikel schrijven. Dit betekent dat je snel en efficiënt kwalitatieve content kunt genereren zonder zelf uren te hoeven schrijven.

GPT-4: de krachtpatser van AI-content

GPT-4, ontwikkeld door OpenAI, is een van de meest geavanceerde taalmodellen tot nu toe. Het kan niet alleen tekst genereren, maar ook context en tone-of-voice begrijpen. Dit maakt het een waardevol hulpmiddel voor iedereen die content moet produceren, van blogs tot productbeschrijvingen en zelfs scripts voor video's.

Voorbeelden van AI-tools voor contentcreatie

Er zijn tal van AI-tools die je kunnen helpen bij contentcreatie. Enkele populaire voorbeelden zijn:

 1. CopyRobin: Een AI-ondersteunde copywriting-service waarbij je beschikt over een team van professionele copywriters.
 2. Jarvis.ai: Bekend om zijn gebruiksgemak en de mogelijkheid om verschillende soorten content te genereren.
 3. Copy.ai: Biedt een breed scala aan sjablonen voor verschillende soorten content.

 

Met deze tools kun je eenvoudiger dan ooit consistente en boeiende content creëren.

Hoe AI-tools praktisch werken

Laten we CopyRobin als voorbeeld nemen. Bij CopyRobin combineert men de kracht van AI met de expertise van professionele copywriters. Klanten leveren enkele trefwoorden en een korte omschrijving aan. De AI genereert vervolgens een eerste versie van de tekst, die daarna verfijnd wordt door een menselijke schrijver om de perfecte tone-of-voice en accuratesse te waarborgen.

Bij CopyRobin combineert men de kracht van AI met de expertise van professionele copywriters.

Voordelen van AI-gegenereerde content

Het gebruik van AI bij contentcreatie heeft meerdere voordelen:

 • Efficiëntie: AI kan in een mum van tijd enorme hoeveelheden content produceren.
 • Consistency: AI zorgt voor een constante kwaliteit en tone-of-voice.
 • Kostenbesparend: Je hoeft minder schrijvers in te huren, wat kosten kan besparen.

 

Een ander groot voordeel is de schaalbaarheid. Met AI kun je gemakkelijk je contentcapaciteit verhogen zonder extra personeel in te zetten.

Met AI kunnen al deze beschrijvingen in een fractie van de tijd gegenereerd worden.

Neem bijvoorbeeld een e-commercebedrijf dat productbeschrijvingen nodig heeft voor duizenden items. Het handmatig schrijven van deze beschrijvingen zou maanden duren en veel geld kosten. Met AI kunnen al deze beschrijvingen in een fractie van de tijd gegenereerd worden, wat zowel tijd als geld bespaart.

Uitdagingen en beperkingen

AI heeft echter ook zijn beperkingen. Hoewel het indrukwekkend is, kan AI soms moeite hebben met het begrijpen van nuances of complexe onderwerpen die menselijke expertise vereisen. Er is ook het risico van onsamenhangende content of het ontbreken van een authentieke menselijke touch.

Het is cruciaal om altijd een menselijke controle in de contentproductie cyclus te behouden.

Een ander belangrijk punt is de ethische kwestie. AI kan onbedoeld vooroordelen in teksten versterken of informatie genereren die niet accuraat is. Het is cruciaal om altijd een menselijke controle in de contentproductie cyclus te behouden.

Voorbeelden van uitdagingen

Er zijn gevallen waarbij AI-gegenereerde teksten verkeerde informatie bevatten. Bijvoorbeeld, een AI-assistent die medische adviezen geeft zonder de juiste medische kennis kan gevaarlijk zijn. Daarom is menselijke supervisie en correctie essentieel.

Toekomst van AI-gegenereerde content

De toekomst van AI-gegenereerde content ziet er veelbelovend uit, met voortdurende innovaties en verbeteringen. Naarmate AI slimmer wordt, kunnen we verwachten dat de grenzen van wat mogelijk is met AI-contentcreatie steeds verder worden opgerekt.

AI kan een nog grotere rol gaan spelen in gepersonaliseerde marketing. Stel je voor dat elke klant een unieke, op maat gemaakte boodschap ontvangt, gebaseerd op hun gedrag en voorkeuren. Dit kan de effectiviteit van marketingcampagnes enorm verhogen.

Wat kunnen we verwachten?

De integratie van AI in content management systemen (CMS) en marketing automation platforms zal waarschijnlijk toenemen. Dit betekent dat bedrijven in de toekomst mogelijk volledig geautomatiseerde marketingcampagnes kunnen draaien, van contentcreatie tot distributie, met minimale menselijke tussenkomst.

Ongekende mogelijkheden

AI-gegenereerde content biedt ongekende mogelijkheden voor efficiëntie en schaalbaarheid in contentcreatie. Hoewel er enkele uitdagingen zijn, wegen de voordelen duidelijk op tegen de beperkingen. 

Geïnteresseerd in hoe AI-ondersteunde content jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Vragen

 • Was CopyRobin te gast bij BNR Baanbrekende businessmodellen?

  Jazeker!

  Beluister het interview met Eric van Hall, oprichter CopyRobin bij BNR Baanbrekende businessmodellen over onze AI-ondersteunde copywriting service.

 • Wat is de nieuwe AI-ondersteunde copywriting-service van CopyRobin?

  CopyRobin biedt sinds 1 juni 2023 een AI-ondersteunde copywriting-service. Hierbij werden twee nieuwe diensten geïntroduceerd: AI-powered en AI-assisted copywriting, naast de traditionele 100% human copywriting.

 • Wat zijn de drie opties voor klanten van CopyRobin?
  1. AI-powered: De tekst wordt grotendeels geschreven met behulp van ChatGPT. De schrijver factcheckt en humaniseert de tekst.
  2. AI-assisted: ChatGPT wordt gebruikt, maar de copywriter heeft extra tijd voor creativiteit, bronnenonderzoek of interviews. De schrijver factcheckt en humaniseert de tekst.
  3. 100% human: De tekst wordt volledig handmatig geschreven door een copywriter zonder AI-ondersteuning.
 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van AI in het copywriting-proces?

  De voordelen van het gebruik van AI in het copywriting-proces zijn:

  • Klanten krijgen teksten van hogere kwaliteit voor een eerlijke prijs en zijn minder tijd kwijt aan briefen.
  • Schrijvers kunnen meer teksten in minder tijd schrijven en per uur meer verdienen.
  • CopyRobin kan meer en grotere opdrachten aannemen en hogere kwaliteit output leveren.
 • Is deze service geschikt voor elke branche?

  Ja, de AI-ondersteunde copywriting-service is geschikt voor elke branche en biedt toegevoegde waarde voor marketeers en drukke ondernemers die behoefte hebben aan hoogwaardige content.

 • Wat zijn de kosten voor klanten bij de verschillende opties?

  De kosten variëren op basis van de mate van inzet van AI en de lengte van de tekst. Een AI-powered tekst van 400 woorden is bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf € 35,00.

 • Is er weerstand van tekstschrijvers tegen deze nieuwe aanpak?

  Na de interne presentatie ontstond er een pittige discussie in een Facebookgroep voor tekstschrijvers. Sommige schrijvers uitten hun angst om gedegradeerd te worden tot 'prompt engineers', terwijl anderen begrip toonden voor de nieuwe aanpak. Enkele schrijvers besloten te stoppen met de samenwerking.

  Daartegenover waren er ook veel schrijvers die graag willen werken met gebruik van AI. Er waren dan ook veel deelnemers aan de webinars die CopyRobin organiseerde en het enthousiasme was groot.

 • Hoe kan ik meer informatie krijgen over de AI-ondersteunde copywriting-service van CopyRobin?

  Neem contact op met Eric van Hall via 0717504060 of eric@copyrobin.nl voor meer informatie over de nieuwe dienst.

 • Zijn er nog meer AI-innovaties gepland bij CopyRobin?

  Ja, CopyRobin werkt aan AI-gegenereerde contentstrategieën en -planningen, het matchen van klanten aan schrijvers, het vereenvoudigen van het plaatsen van opdrachten en het ondersteunen van de redactie bij het proeflezen.

 • Hoe zit het met mijn privacy en copyrights?

  Bij CopyRobin maken we gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om unieke en boeiende teksten te maken.

  De AI die we gebruiken komt van een bedrijf genaamd OpenAI. Maar maak je geen zorgen, jouw gegevens zijn superveilig bij ons, net zoals ze veilig zijn bij OpenAI.

  Dus, wat gebeurt er eigenlijk met jouw gegevens? Nou, het is vrij simpel. De AI kijkt naar de informatie die je ons geeft, maar het onthoudt of leert er niet van. Het is alsof je een verhaal vertelt aan een robot, maar de robot vergeet het verhaal zodra je klaar bent met praten.

  Met andere woorden: jij blijft te allen tijde de baas over jouw gegevens. De informatie die je ons geeft en de teksten die de AI maakt, zijn en blijven van jou.

  OpenAI heeft strenge beveiligingsmaatregelen. Ze hebben een speciale certificering (SOC 2) en ze versleutelen jouw gegevens om ze extra veilig te houden.

  Dus, als je gebruik maakt van onze AI-ondersteunde copywriting services, kun je er zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn en dat je de controle behoudt.

 • Straft Google AI-teksten af?

  Nee, Google straft niet automatisch alle AI-gegenereerde teksten af. Wat telt, is dat de content waardevol is en voldoet aan hun E-E-A-T-criteria.

  Lees ook dit artikel over Google en het gebruik van AI-gegenereerde teksten.

Ik heb een andere vraag