Wat betekent bounce rate?

bounce-rate.jpg

Het mysterie van de bounce rate: je hebt er vast wel eens van gehoord, maar wat betekent het eigenlijk? Simpel gezegd, het is het percentage bezoekers dat jouw website verlaat na het bekijken van slechts één pagina. Een hoge bounce rate kan wijzen op een slechte gebruikerservaring, niet-relevante content of andere problemen op je website.

Hoe ontstaat een hoge bounce rate?

Bounce rate is eigenlijk een weergave van bezoekers die snel afhaken na slechts één pagina te hebben gezien. Dit kan gebeuren als ze niet vinden wat ze zochten, of als je webpagina te traag laadt, bijvoorbeeld.

Bounce rate is een weergave van bezoekers die snel afhaken na slechts één pagina te hebben gezien.

Stel je voor dat je op zoek bent naar informatie over de nieuwste smartphones en je belandt op een website die hier maar zeer beperkte informatie over biedt. Grote kans dat je deze site snel weer verlaat en op zoek gaat naar betere bronnen. Dat veroorzaakt dus een hoge bounce rate.

Wat zijn de gevolgen van een hoge bounce rate?

Een andere oorzaak kan de lay-out van je website zijn. Wanneer je site onoverzichtelijk oogt, de tekst moeilijk leesbaar is door een te klein lettertype of als er te veel knipperende beelden of onnodige advertenties zijn, kan dat de bezoeker afschrikken. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website.

Wat kun je doen tegen een hoge bounce rate?

Een hoge bounce rate is over het algemeen een indicatie van een slechte gebruikerservaring en kan leiden tot minder conversies. Het is dus belangrijk om de bounce rate van je website in de gaten te houden en te zorgen voor een fijne gebruikerservaring, relevante content en snelle laadtijden. Laat bijvoorbeeld je websiteteksten schrijven door professionals en zorg voor een heldere navigatie.

Je kunt ook overwegen om je AI-teksten te laten redigeren voor een betere leeservaring. En vergeet niet om regelmatig interessante en waardevolle blogartikelen te publiceren om bezoekers langer op je site vast te houden.

Samenvattend: bounce rate is een belangrijke graadmeter voor de effectiviteit en SEO van je website. Zorg voor relevante content, een prettige gebruikerservaring en snelle laadtijden om de bounce rate laag te houden.

Geïnteresseerd in hoe je door je bounce rate te verlagen jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.