Wat betekent branded content?

branded-content.jpg

Ontdek de kracht van branded content

Heb je je ooit afgevraagd wat "branded content" precies betekent? In dit artikel duiken we in deze marketingstrategie en ontdek je hoe branded content het merk- en klantbewustzijn kan vergroten.

De betekenis van branded content

Branded content is eigenlijk content die wordt gemaakt door het bedrijf zelf. Het doel hiervan is om merkbekendheid te vergroten en de doelgroep te betrekken. Denk hierbij aan blogs, video's, sociale media-updates, whitepapers, e-books en meer.

Branded content is een vorm van marketing waarbij bedrijven hun eigen content creëren om hun merk te promoten. Hierbij richten ze zich niet op directe verkoop, maar juist op het bieden van waardevolle informatie, entertainment of inspiratie aan de doelgroep.

Voorbeelden van succesvolle branded content

Een relatie opbouwen met je doelgroep zorgt voor betrokkenheid, naamsbekendheid en loyaliteit. Zo zijn de video's van Red Bull, waar extreme sporten en avontuur centraal staan, een uitstekend voorbeeld van hoogwaardige branded content. Het energiedrankje wordt geassocieerd met avontuurlijke ervaringen.

Door het bieden van waardevolle content, kunnen bedrijven hun merk tot leven brengen en de loyaliteit van de doelgroep vergroten.

Ook Nike's blog, waar artikelen over sport, gezonde levensstijl tips en interviews met atleten worden gepubliceerd, is een voorbeeld van branded content die waarde toevoegt en een gemeenschapsgevoel creëert rondom het merk.

Branded content als krachtig marketinginstrument

Kortom, branded content is een fantastische tool die bedrijven kunnen inzetten om hun merk te promoten en een relatie op te bouwen met de doelgroep. Door het bieden van waardevolle content, kunnen bedrijven hun merk tot leven brengen en de loyaliteit van de doelgroep vergroten.

Geïnteresseerd in hoe branded content jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.