Wat is content intelligentie?

Wat is content intelligence?

Wat is content intelligentie? Het klinkt misschien als iets uit een sciencefictionfilm, maar het is dichterbij dan je denkt. In de wereld van contentmarketing is content intelligentie een revolutionair concept dat bedrijven helpt om hun strategieën te optimaliseren en resultaten te verbeteren.

Benieuwd hoe dat werkt? Laten we het samen ontdekken.

Definitie: wat is content intelligentie?

Content intelligentie is de samenvoeging van kunstmatige intelligentie (AI) en data-analyse, gericht op het verbeteren van contentstrategieën.

Content intelligentie zorgt ervoor dat content niet alleen relevant en boeiend is, maar ook meetbaar effectief.

Het gaat om het benutten van technologieën zoals machine learning en natuurlijke taalverwerking (NLP) om inhoud optimaal af te stemmen op de doelgroep.

In feite zorgt content intelligentie ervoor dat content niet alleen relevant en boeiend is, maar ook meetbaar effectief.

Technologieën die het aandrijven

Om content intelligentie beter te begrijpen, moeten we weten welke technologieën eraan ten grondslag liggen. AI speelt een belangrijke rol bij het verwerken van enorme hoeveelheden data.

Machine learning algoritmes analyseren gebruikersinteracties en gedragspatronen, terwijl natuurlijke taalverwerking (NLP) teksten analyseert om de context en emoties beter te begrijpen.

Een andere opkomende technologie is retrieval augmented generation (RAG), die AI in staat stelt om niet alleen te genereren, maar ook relevante informatie op te halen die eerder gecreëerd is.

Deze technologieën samen vormen de basis van wat content intelligentie zo krachtig maakt.

Een van de voornaamste toepassingen is het creëren van gepersonaliseerde content.

Toepassingen in contentmarketing

Nu we weten welke technologieën content intelligentie mogelijk maken, laten we eens kijken hoe deze kunnen worden toegepast in contentmarketing.

Een van de voornaamste toepassingen is het creëren van gepersonaliseerde content. Door data te analyseren en het gedrag van gebruikers te volgen, kunnen marketeers content op maat aanbieden die aansluit bij de individuele behoeften en voorkeuren van hun doelgroep.

Een ander belangrijk aspect is AI-contentcreatie. Met behulp van AI kunnen marketeers snel hoogwaardige content produceren, van blogposts tot social media updates. Dit zorgt niet alleen voor snellere productie, maar ook voor consistentie in kwaliteit en toon.

Voordelen voor bedrijven

Bedrijven die content intelligentie omarmen, kunnen aanzienlijke voordelen behalen. Hier zijn er een paar:

 • Tijd en kosten besparen: Door AI in te zetten voor contentcreatie, wordt de tijd en moeite die nodig is drastisch verminderd.
 • Betere ROI: Content intelligentie helpt om de effectiviteit van contentcampagnes te meten en optimaliseren, wat leidt tot een betere return on investment (ROI).
 • Dieper inzicht in de doelgroep: Dankzij data-analyse kunnen bedrijven beter begrijpen wat hun gebruikers drijft, waardoor ze gerichte en relevante content kunnen aanbieden.

 

Belangrijke tools en platforms

Er zijn tal van tools en platforms die gebruikt kunnen worden om content intelligentie te implementeren. GPT-4 is bijvoorbeeld een krachtige AI-tool die wordt gebruikt voor het genereren van natuurlijke taalteksten.

Daarnaast zijn er platforms zoals HubSpot en Marketo die geïntegreerde oplossingen bieden voor contentbeheer en -optimalisatie.

Voorbeelden uit de praktijk

Uit de praktijk zijn er tal van voorbeelden te halen welke de kracht van content intelligentie laten zien. Neem bijvoorbeeld Netflix. Door geavanceerde algoritmes te gebruiken, kan Netflix niet alleen aanbevelingen op maat doen, maar ook zelfs nieuwe series en films ontwikkelen op basis van kijkgedrag en voorkeuren van de gebruiker.

Met geavanceerde algoritmes kan Netflix aanbevelingen doen en nieuwe series en films ontwikkelen op basis van kijkgedrag en voorkeuren.

Een ander voorbeeld is CopyRobin, dat als een van de first-movers in Nederland AI inzet bij contentcreatie. Met een team van professionele copywriters ondersteund door AI, kunnen ze snel en efficiënt hoogwaardige teksten leveren die perfect zijn afgestemd op de behoeften van de klant.

Zoals je kunt zien, biedt content intelligentie ongekende mogelijkheden voor bedrijven om hun contentstrategieën te verfijnen en betere resultaten te behalen.

Geïnteresseerd in hoe content intelligentie jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Vragen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. Dankzij ons platform houd je zelf alles in de hand: 'copywriting as a service'.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis samen met circa 550 professionele  copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen je account aan de schrijver die het beste bij je organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van je branche. Zo leert hij of zij je organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer je vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je je account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen.

  Geef de gevraagde gegevens op en je kunt direct je opdrachten plaatsen. Afrekenen doe je door middel van automatische incasso.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Hoe werkt de losse opdracht?

  Wil je een losse opdracht plaatsen zonder abonnement? Dat kan!

  Ga naar 'Losse opdracht' en maak een gratis account aan.

  Daar kun je vervolgens je opdracht (of meerdere) aanmaken en in concept bewaren.

  Om de opdracht uit te laten voeren bestel je eenvoudig de benodigde credits. Hoe meer credits je bestelt, hoe lager de prijs per credit:

  1 t/m 9: € 36,50
  10 t/m 19: € 28,50
  20 t/m 39: € 23,75
  40 t/m 59: € 21,00
  60 t/m 99: € 18,50
  100 of meer: € 17,50

  Voor de betaling van je credits hebben we de volgende zaken van je nodig:

  KvK-nummer;
  btw-nummer;
  IBAN-nummer;
  Akkoord op automatische incasso.

  Deze gegevens vul je in via je Copyrobin dashboard.

  Je ontvangt een factuur en na 14 dagen schrijven we het bedrag af van je rekening.

  Na het bestellen van je credits kun je direct jouw opdracht(en) plaatsen en gaat onze copywriter voor je aan de slag!

  Zodra je tekst klaar is zetten we die in een Google Drive die we met je delen. Je krijgt dan een e-mail notificatie van ons met een link naar je tekst.

  In het opgeleverde Google Doc kun je nog om correcties vragen door comments in het document te zetten. Heb je dit gedaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@copyrobin.nl met de opmerking dat er feedback in de tekst staat. Vermeld hierbij de zesletterige opdrachtcode die je krijgt. Onze redactie deelt je feedback dan met de schrijver.

  Het kan zijn dat we contact met je opnemen als we vragen hebben over je opdracht.

   Je ontvangt dus per opdracht een factuur en zit verder nergens aan vast.

  Plaats losse opdracht

Ik heb een andere vraag