Wat betekent content mapping?

content-mapping.jpg

"Content mapping, wat is dat?" hoor ik je denken. Kortgezegd: het is een slimme manier om de juiste content op het juiste moment aan de juiste persoon te serveren. En dat leidt weer tot fanatieke fans van jouw merk.

Het in kaart brengen van content helpt je te ontdekken wat jouw doelgroep écht wil weten. Vervolgens bied je dat aan in een vorm die ze niet kunnen weerstaan. Een winnende strategie voor succesvolle marketing.

Content mapping doorgronden

Content mapping draait dus om het doorgronden van jouw doelgroep. Hoe beter je hun interesses en behoeften begrijpt, hoe makkelijker het wordt om content te maken die hen prikkelt. En ja, dat zorgt voor meer betrokkenheid. Cruciaal in seo teksten en websiteteksten.

Het begint allemaal met het analyseren en onderzoeken van de customer journey. In elke fase hebben klanten andere wensen. Door slimme ai teksten te creëren speel je in op al die wensen.

Software tools en content fasering

Neem bijvoorbeeld een softwarebedrijf met een innovatieve projectmanagementtool. De eerste stap? Goede blogartikelen schrijven gericht op relevante zoekwoorden rondom projectmanagement.

Zo kan het zijn dat gebruikers in de beginfase informatie zoeken over de verschillende projectmanagementtools. Logische content om dan te bieden zijn vergelijkende artikelen en uitleg over de verschillende functies en voordelen.

Inhaken op specifieke vragen

Een fase verder ontstaan meer specifieke vragen. Hoe kan deze tool mijn team effectiever maken? Tijd voor content die ingaat op die vraag. Mooie voorbeelden hiervan zijn whitepapers of case studies.

Maar content mapping behelst meer. Ook vacatureteksten, brochures of persberichten vallen hieronder. Maar denk ook aan advertentieteksten en nieuwsbrieven.

Verleidelijke visuele storytelling

Een slimme content map betekent ook dat je de juiste vorm kiest. Denk aan visuals, storytelling en aantrekkelijke personalisaties. Wil je écht impact maken? Huur dan eens een ghostwriter in of laat een onweerstaanbaar e-book schrijven.

Het mag duidelijk zijn: content mapping is hét geheime wapen voor effectieve marketing. Hoe scherper jij op het netvlies hebt wat jouw doelgroep wil, hoe beter jouw content zal presteren.

Geïnteresseerd in hoe content mapping jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.