Wat betekent content scraping?

content-scraping.jpg

Content scraping, oftewel het schrapen van content, is een schimmige en onethische manier om snel en gemakkelijk content op je website te zetten. Maar wat betekent het precies en waarom moet je er ver vandaan blijven? We geven je hier het antwoord.

Wat is content scraping?

Content scraping is het automatisch kopiëren van content van andere websites om deze te gebruiken voor eigen doeleinden. Het is een luie en illegale manier om je website te vullen zonder zelf tijd en moeite te investeren. Een computerprogramma, een zogenaamde scraper, scant en kopieert de inhoud van andere websites naar jouw eigen website.

Waarom is content scraping illegaal?

Het grote probleem met content scraping is dat het in strijd is met het auteursrecht. Wanneer je content van een andere website kopieert, schend je het intellectueel eigendom van de oorspronkelijke maker. Juridische vervolging en hoge boetes kunnen het gevolg zijn.

Slecht voor je SEO

Naast juridische problemen heeft content schrapen ook negatieve gevolgen voor je zoekmachine-optimalisatie (SEO). Een website met gekopieerde content wordt door zoekmachines gezien als een duplicaat en krijgt hierdoor een lagere rangschikking in de zoekresultaten. Minder bezoekers en potentiële klanten zullen jouw website vinden.

Content scrapen in de praktijk

Een voorbeeld van content scraping is het automatisch kopiëren van nieuwsartikelen van andere websites en deze op jouw eigen nieuwssite publiceren zonder bronvermelding. Een ander voorbeeld is het kopiëren van productbeschrijvingen en reviews van andere websites om snel en gemakkelijk een webshop te maken. Beide voorbeelden zijn illegaal en leiden tot juridische problemen en een lagere SEO-ranking.

Kies voor eerlijke content

In plaats van je toe te geven aan content scraping, kies je beter voor een professionele tekstschrijver die unieke en kwalitatieve content voor je website kan creëren. Zo voorkom je juridische problemen en zorg je voor een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Geïnteresseerd in hoe content scraping jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.