Wat betekent influencer outreach?

influencer-outreach.jpg

Influencer outreach is een manier om mensen met een invloedrijke positie op sociale media of in online communities te betrekken in je contentmarketingstrategie.

Zo kun je je merkbekendheid vergroten door bijvoorbeeld waardevolle content of andere incentives aan te bieden. Maar wacht even, is dat niet gewoon wat we 'influencer marketing' noemen?

Influencer samenwerkingen: wat en waarom?

In feite is influencer outreach een cruciaal onderdeel van de hedendaagse contentmarketingstrategieën. Door samen te werken met deze influencers, kunnen bedrijven en merken een veel groter publiek bereiken dan met traditionele reclamemethoden. Wat seo teksten laten schrijven is voor Google, zijn influencers voor Instagram.

Het kiezen van de juiste partner: van beroemdheden tot micro-influencers

Allereerst moeten bedrijven nagaan welke influencers relevant zijn voor hun doelgroep. Dit kan variëren van beroemdheden tot bloggers, YouTubers of Instagrammers met een grote en actieve aanhang. Vervolgens moeten ze effectieve manieren vinden om met deze influencers te communiceren en hen bij hun marketingstrategieën te betrekken.

Adidas geeft het goede voorbeeld

Succesvolle influencersamenwerkingen, bijvoorbeeld die tussen Adidas en de populaire Instagrammer @thegoodinfluence, laten zien hoe het werkt. Adidas gaf een aantal ontworpen sneakers aan een selecte groep influencers, die vervolgens op sociale media deelden hoe het was om de sneakers te dragen. Ziedaar: een bestseller was geboren.

Aantrekkelijk voor influencers: incentives aanbieden

Een andere manier om influencer outreach toe te passen, is door incentives aan te bieden zoals gratis producten. Laat influencers je product testen en laat ze hun ervaringen delen op hun socialmediapagina's.

De veelzijdigheid en effectiviteit van influencer outreach

Kortom, influencer outreach is een veelzijdige marketingstrategie die kan leiden tot indrukwekkende resultaten voor bedrijven en merken. Door op deze manier met influencers te werken, kunnen ondernemingen hun zichtbaarheid en naamsbekendheid aanzienlijk vergroten, hun producten en diensten onder de aandacht brengen en een breder publiek aanspreken.

Geïnteresseerd in hoe je met influencer outreach jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.