Wat betekent micro-influencer?

micro-influencer.jpg

Een micro-influencer is een online persoonlijkheid met een bescheidener aantal volgers dan de gemiddelde superster, meestal tussen de 1.000 en 100.000. Maar laat je niet misleiden door hun relatief kleinere schare fans: micro-influencers hebben vaak een zeer betrokken publiek dat ze effectief kunnen aanspreken om merkbekendheid te vergroten en de doelgroep te bereiken.

Kleinere omvang, grotere impact

Micro-influencers zijn gespecialiseerd in een specifieke niche of gemeenschap en hebben sterke invloed op hun markt. Hoewel ze misschien niet het miljoenenpubliek van een beroemdheid genieten, zijn hun relaties met volgers weloverwogen en betekenisvol. Ze worden algemeen erkend als experts op hun gebied, en hun aanbevelingen worden beschouwd als authentiek en geloofwaardig.

Ze worden algemeen erkend als experts op hun gebied, en hun aanbevelingen worden beschouwd als authentiek en geloofwaardig.

Voorbeelden van micro-influencer succes

Denk bijvoorbeeld aan een fitnessprofessional met 50.000 volgers op Instagram die dagelijks workoutroutines, voedingstips en productaanbevelingen deelt: hun volgers kijken op naar hun expertise en nemen actief deel aan gesprekken rondom hun posts. Een andere (auteursgerichte) micro-influencer zou bestaan uit een jongeren-schrijver met 10.000 volgers op Twitter. Haar publiek bestaat grotendeels uit tieners die zich nauw verbonden voelen met haar boeken en genre -- wanneer zij een boek aanbeveelt, luisteren ze aandachtig.

Micro-influencer marketing: slimme strategie

Steeds meer bedrijven en merken zetten micro-influencers in als onderdeel van hun marketingstrategie, en dat is niet voor niets: deze influencer-methode is bewezen effectief in het vergroten van de authenticiteit van merkuitingen en het opbouwen van vertrouwen bij potentiële klanten. Bovendien zijn micro-influencers vaak betaalbaarder dan hun celebrity-tegenhangers en kunnen ze snel resultaten opleveren, waardoor het bereik van een merk efficiënt wordt vergroot en hun doelgroep met succes wordt bereikt.

Geïnteresseerd in hoe micro-influencerS jouw bedrijf kunnen helpen transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.