Wat betekent owned media?

owned-media.jpg

Je hebt vast weleens gehoord van owned media, maar wat betekent het nu eigenlijk? Owned media zijn de mediakanalen die een bedrijf zelf in handen heeft, zoals de website, social media-accounts en de e-maildatabase. Dit geeft bedrijven de vrijheid om content te publiceren en te verspreiden zonder afhankelijk te zijn van externe platforms of betaalde advertenties.

In control: volledige controle over je mediakanalen

Het mooie aan owned media is dat je als bedrijf de touwtjes in handen hebt. Denk aan de bedrijfswebsite, blogs, social media-accounts, e-maildatabase en apps. Hierdoor heb je volledige controle over de content en kun je deze zonder restricties delen met je doelgroep.

Neem bijvoorbeeld de website van Nike. Zij hebben de volledige controle over de content die wordt gepubliceerd. Zo kunnen ze hun producten en evenementen promoten en verhalen delen die hun merkidentiteit versterken.

De voordelen van eigen mediabeheer

Eigen beheerde media brengen veel voordelen met zich mee. Zo heb je geen externe partij die bepaalt welke content er zichtbaar is voor het publiek.

Bovendien is het relatief goedkoper dan bijvoorbeeld betaalde advertenties op externe platformen. Ook zorgt het voor meer interactie met de doelgroep. Door slim gebruik te maken van owned media, kun je op een authentieke manier communiceren met je doelgroep en de merkidentiteit versterken.

Wil je jouw owned media optimaal benutten? Denk dan aan SEO copywriting en websiteteksten laten schrijven door experts.

Geïnteresseerd in hoe owned media jouw bedrijf kunnen transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.