Wat betekent social proof?

social-proof.jpg

Voel je die onzichtbare druk wanneer je een boek kiest van de bestsellerlijst of een goed beoordeelde website bezoekt? Dat is 'social proof' aan het werk! Vraag je je af wat dit mysterieuze fenomeen is? Lees verder en ontdek wat er schuilt achter sociale bewijskracht en hoe dit jouw contentmarketing kan versterken.

Wat houdt 'social proof' precies in?

'Social proof', ofwel sociale bewijskracht, is het psychologische principe waarbij mensen zich laten leiden door de acties en meningen van anderen. Dit gebeurt vooral wanneer ze onzeker zijn over wat ze zelf moeten doen. Het succes van seo teksten en website teksten kan bijvoorbeeld te maken hebben met de aanwezigheid van social proof.

Sociale bevestiging in contentmarketing

Het beïnvloeden van anderen werkt dus uitstekend. Maar hoe kun je dit toepassen in je contentmarketingstrategie? Klantreviews en case studies werken hier uitstekend voor. Ook testimonials en andere vormen van social proof kun je slim inzetten voor jouw merk.

Bestsellers, hashtags en meer

Mensen zijn geneigd boeken van de bestsellerlijst te kopen, omdat ze verwachten dat deze goed zijn vanwege de populariteit. Dit is een voorbeeld van hoe social proof werkt. Hetzelfde gebeurt wanneer een website hoge scores heeft, bezoekers beschouwen deze dan als betrouwbaarder. Social proof zorgt er ook voor dat mensen zich eerder conformeren aan sociaal geaccepteerde gedragingen, zoals het gebruik van hashtags op sociale media.

Hoe social proof potentiële klanten beïnvloedt

Zodra anderen een bepaalde keuze of product vertrouwen, voelen potentiële klanten zich veiliger in hun eigen beslissingen. Dit geldt zelfs voor advertentieteksten en productteksten. De kracht van sociale bewijskracht is onmiskenbaar!

Geïnteresseerd in hoe social proof jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.