Wat is user generated content?

user-generated-content-ugc.jpg

User-generated content (UGC) heeft betrekking op content die gemaakt wordt door jouw doelgroep, zoals recensies, foto's en video's. Dit soort content helpt om de betrokkenheid en authenticiteit te vergroten en kan worden ingezet als een effectieve marketingstrategie.

User-generated content: wat houdt het in?

UGC is content die gecreëerd en gepubliceerd wordt door gebruikers van een platform, zoals social media, blogs of forums. Het kan gaan om verschillende soorten content, zoals foto's, video's, reviews, blogs en reacties. Het kenmerkende van user-generated content is dat het niet afkomstig is van de eigenaar of beheerder van het platform, maar van de gebruikers zelf.

Een wereld vol UGC

Een bekend voorbeeld van user-created content zijn de productrecensies op websites als Amazon en Bol.com. Hier kunnen klanten hun ervaringen en meningen delen over een product, waardoor andere klanten beter kunnen beslissen of het product geschikt is voor hen. Op social media kom je ook veel UGC tegen, zoals foto's en video's van gebruikers die hun ervaringen delen met een product of merk. Denk bijvoorbeeld aan Instagrammers die in hun stories of posts een product aanprijzen of vloggers die tutorials maken over beautyproducten.

Waarom kiezen voor user-generated content?

Het grote voordeel van UGC is dat het een authentieke en geloofwaardige uitstraling heeft. Omdat het afkomstig is van echte gebruikers in plaats van van het merk zelf, voelt het voor andere gebruikers als een betrouwbare bron. Bovendien vergroot het de betrokkenheid van gebruikers bij het merk of platform, omdat ze zelf actief kunnen bijdragen aan de content.

Financiële voordelen van user-generated content

Daarnaast is user-generated content vaak goedkoper en makkelijker te produceren dan content die door het merk zelf wordt gemaakt. Hierdoor heeft het de gamechanger-potentie die je zoekt als je nadenkt over SEO teksten.

User-created content in de praktijk

We zien steeds meer bedrijven die UGC gebruiken als onderdeel van hun marketingstrategie. Zo heeft Coca-Cola bijvoorbeeld een campagne gevoerd waarbij consumenten werden aangespoord om foto's te maken van zichzelf met een Coca-Cola-flesje en deze te delen op social media met. een specifieke hashtag. Op deze manier kon Coca-Cola profiteren van de authenticiteit en betrokkenheid van de consumenten, terwijl ze tegelijkertijd een groot bereik genereerden.

De kracht van user-generated content

Dus user-generated content is super nuttig als je je marketing naar een hoger niveau wilt tillen. Het is heel goed om echtheid en betrokkenheid van je content te vergroten. Door dit te doen trek je meer klanten aan die goede content over je mogen delen. Dit maakt je bereik groter en zorgt voor een betere reputatie van je merk. Je kunt user-generated content zelfs gebruiken voor meer inzicht over wat je target audience precies wilt en nodig heeft. Super handig! Het is dus echt slim om dit te gaan doen in je marketingstrategie.

Geïnteresseerd in hoe user generated content jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.