Wat is zoekmachineoptimalisatie (SEO)?

zoekmachineoptimalisatie-seo.jpg

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een techniek om de zichtbaarheid van een website in de organische zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren door het gebruik van relevante zoekwoorden, meta-tags en backlinks.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een strategie waarmee je ervoor zorgt dat jouw website hoger eindigt in de zoekresultaten van een zoekmachine zoals Google. Dit doe je door relevante zoekwoorden te gebruiken in de seo-teksten op jouw website, het toepassen van meta-tags (zoals een metatitel en -beschrijving) en het verzamelen van kwalitatieve backlinks. Maar SEO is meer dan alleen het gebruik van zoekwoorden en meta-tags. Het gaat ook om de gebruiksvriendelijkheid van jouw website en hoe snel die laadt. Google ziet een website die snel laadt als beter en zal die daarom hoger in de zoekresultaten plaatsen.

Een voorbeeld van SEO-optimalisatie is bijvoorbeeld het gebruik van zoekwoorden in de titels en header-tags op jouw website. Als je bijvoorbeeld een webshop hebt die vintage kleding verkoopt, is het slim om de term 'vintage kleding' te gebruiken in de titels van jouw categoriepagina's. Hierdoor maak je het voor Google makkelijker om te begrijpen waar jouw pagina over gaat en zal deze hoger verschijnen in de zoekresultaten voor mensen die zoeken op de term 'vintage kleding'.

Een ander voorbeeld van SEO-optimalisatie is het toevoegen van paginabeschrijvingen aan al jouw pagina's. Dit is een korte samenvatting van de inhoud van de pagina en laat zien waar de pagina over gaat. Deze beschrijvingen verschijnen in de zoekresultaten zodat zoekmachine-gebruikers snel kunnen zien of jouw website relevant is voor hun zoekopdracht.

Zoekmachine-optimalisatie technieken

Kortom, zoekmachine-optimalisatie is het proces waarmee je ervoor zorgt dat jouw website goed gevonden wordt in de zoekresultaten van zoekmachines door het toepassen van diverse technieken zoals meta-tags, zoekwoorden en backlinks.

Geïnteresseerd in hoe zoekmachineoptimalisatie jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.