Redactie CopyRobin
19 juli ‘22 4 min. leestijd

De CopyRobin-ervaringen van digital agency Bambuu: “Deze samenwerking levert ons tijdwinst, ontzorging en efficiency op”

Cases

Bambuu is een award-winning strategisch marketingbureau voor organisaties met groeiplannen. Het bedrijf is door Emerce uitgeroepen tot het beste Nederlandse (digital) marketingbureau van 2022. Voor alle teksten schakelt de agency CopyRobin in.

CopyRobin ervaringen

Erik Dijkman, operationeel manager en partner bij Bambuu, vertelt over zijn CopyRobin-ervaringen: “We werken nu ruim drie jaar met CopyRobin. Eerst als partij naast onze vaste copywriters, maar op een gegeven moment hebben we besloten om CopyRobin als vaste contentpartner te selecteren en dus alle content aan CopyRobin uit te besteden.”

Volgens Dijkman biedt dit Bambuu verschillende voordelen. “Het levert ons tijdwinst op en een hoge mate van ontzorging. Ook naar ons team kunnen we zeggen dat er één partij is voor alle content, dat is CopyRobin.”

"We hebben nu één partij bij wie al die kennis in huis is. Dat zorgt voor veel tijdwinst en efficiency.”

Inmiddels heeft Bambuu dan ook geen eigen copywriters of freelancers meer in dienst. “Bij CopyRobin zijn meerdere copywriters beschikbaar met specifieke kennis. Dat is voor ons interessant, want dan hoeven we niet zelf een copywriter te zoeken die gespecialiseerd is in bijvoorbeeld letselschade, of juridische of financiële content. We hebben nu één partij bij wie al die kennis in huis is. Dat zorgt voor veel tijdwinst en efficiency.”

Altijd een vaste copywriter

Voordat Bambuu de samenwerking met CopyRobin aanging, was er twijfel of er wel voldoende deskundigheid aanwezig zou zijn. “Zijn al onze klanten te bedienen? Met name de B2B-klanten bevinden zich in allerlei sectoren, dus we waren nieuwsgierig naar het palet aan specialisten van CopyRobin. Is er genoeg kennis van alle branches en sectoren om voor al onze klanten de juiste content te verzorgen?”

"Is er genoeg kennis van alle branches en sectoren om voor al onze klanten de juiste content te verzorgen?”

Om die reden koos Bambuu in eerste instantie voor een hybride vorm: een vast aantal copywriters die ze zelf een-op-een hadden geselecteerd, aangevuld met schrijvers van CopyRobin. Dijkman vertelt: “Langzaamaan gingen we steeds meer diverse cases indienen bij CopyRobin. We waren benieuwd of die kennis er was. Heeft CopyRobin hier specifieke copywriters voor of niet? Toen bleek dat ze voor negen van de tien klussen een vaste copywriter konden selecteren.

En is die specialist er nog niet, dan gaat CopyRobin voor je op zoek. Zo had Bambuu een juridische copywriter nodig, een lastig profiel. En ook een IT-copywriter was er destijds nog niet. Maar er werd een zoektocht gestart om toch tot de juiste copywriter te komen.

“Dit extra meedenken is een van de doorslaggevende redenen voor ons geweest om CopyRobin te bombarderen tot dé copypartij, waar we vanaf dat moment alles mee gingen doen.”

Leestip: Besteed als digital agency je content uit voor kwaliteit op schaal.

Wat heeft de samenwerking Bambuu opgeleverd?

Dijkman geeft aan dat Bambuu als agency professioneler is geworden richting hun eigen klanten op het gebied van content. “We zijn nu in staat om meerdere typen content-items te laten maken. Doordat we één partner hebben waar alle kennis aanwezig is, is het niveau omhoog gegaan.” 

“Daarnaast levert het ons financieel-economisch gezien tijd op. Met behulp van CopyRobin kunnen we in minder tijd net zoveel content maken. Voorheen moesten we zelf een copywriter vinden die voldeed aan alle kenmerken, dat kostte veel tijd. Die tijd besparen we nu door het netwerk van specialisten dat aanwezig is.”

"Met CopyRobin kunnen we doorgroeien, dus we zijn schaalbaarder geworden.”

Als derde voordeel benoemt Dijkman de schaalbaarheid: “We zijn zelf een ambitieus marketingbureau, dus we groeien hard. En met CopyRobin kunnen we doorgroeien, dus we zijn schaalbaarder geworden.”

Ontzorging voor het hele team

Ook de ontzorging vindt Dijkman waardevol. “En dan niet alleen voor Bambuu, maar voor het hele team. Er staat altijd iemand van CopyRobin stand-by voor vragen en ze geven erg snel antwoord. Onze mensen hoeven ook nooit lang te wachten op copy, het wordt heel snel aangeleverd. Deze ontzorging plus servicegerichtheid vind ik een groot voordeel.”

“Ik zou een samenwerking met CopyRobin zeker aanraden,” aldus Dijkman. “Het helpt je als bedrijf op heel veel vlakken: in de ontzorging, qua kennisniveau, het schaalbaar maken van je bedrijf. Dus ik zou het zeker adviseren aan andere marketingbureaus.

Net als Bambuu je tijd maximaal benutten en al je klanten optimaal bedienen door je teksten te laten schrijven door CopyRobin? Check hier welk abonnement het beste bij jou past of neem contact op voor meer informatie.

Plan een gratis adviesgesprek

Redactie CopyRobin

CopyRobin

De redactie van CopyRobin.


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!