Eric van Hall
18 februari ‘20 3 min. leestijd

Hoe vind ik de beste afbeeldingen voor m’n website?

De3: Tips & Tricks

Hoe vind ik de goede aflevering voor mijn website?

Ken je dat? Je blogpost is klaar en je zet hem in het content management systeem. Nu alleen nog een zogenaamde ‘uitgelichte afbeelding’ vinden… Dat is de afbeelding die bovenaan je blogpost verschijnt, en op de overzichtspagina’s. Je zoekt je wezenloos naar een passende afbeelding, maar je vindt niets dat echt goed werkt… Voor je het weet, kost het vinden van de afbeelding je al meer tijd dan het schrijven van het hele artikel. Met de volgende drie tips vind je altijd in no time precies de juiste afbeelding...

Welkom bij De3, met elke aflevering drie tips & tricks om je webteksten te verbeteren. Ik ben Eric van CopyRobin, en het is mijn missie om van jou een nog betere schrijver te maken.

Ok, dan nu naar de drie tips om de beste afbeeldingen te vinden voor je website… Oja, na de drie tips heb ik nog een handige bonus tip. Dus blijf zeker kijken tot het einde.

Tip 1: Doe het zelf

Voel eens in je broekzak. Wat vind je daar? Juist: een camera… De smartphones van vandaag hebben allemaal een prima camera. Vaak is de snelste manier om aan een goede afbeelding te komen gewoon om zelf een foto te maken. Overal om je heen vind je onderwerpen. Of, als je een beetje artistiek en handig bent, maak je zelf een fraaie afbeelding met een progamma als Canva of Designfeed. En wat dacht je van een screenshot?

Tip 2: Besteed het uit

Waarom zou je alles zelf willen doen? Op websites als 99designs.nl, Hoofdkraan.nl en Upwork.com vind je talloze getalenteerde freelancers die je tegen verrassend lage kosten kunnen helpen met mooie, herkenbare, eigen illustraties en foto’s. Het grote voordeel van zelf maken of laten maken is natuurlijk dat je niet bang hoeft te zijn dat je concurrent dezelfde afbeelding gebruikt, of dat je auteursrechten schendt.

Tip 3: Zoek slim naar een stockfoto

Als tips 1 en 2 geen optie zijn, kun je ook prima een stockfoto gebruiken. De truc is om slim en gericht te zoeken. Denk daarom eerst goed na over wat voor afbeelding je wilt. Een foto of een illustratie? Beschrijvend of conceptueel? Stel je artikel gaat over de milieuvoordelen van elektrisch rijden. Laat je dan een elektrische auto zien (beschrijvend) of kies je voor een afbeelding van een ijsbeer op een smeltende schots (conceptueel)?

Bonus tip: Zorg voor juiste afmetingen en comprimeer

Ok, dan nu nog mijn bonus tip: Zorg ervoor dat je afbeelding de juiste afmetingen heeft en dat je hem voldoende comprimeert. Op die manier blijft je website lekker snel en dat is prettig voor je bezoekers.

Samenvattend: Tip 1 was natuurlijk dat je prima zelf je afbeelding kunt maken. Tip 2 was dat je voor weinig geld professionele afbeeldingen kunt uitbesteden aan een freelancer. Tip 3: Vind de juiste stockfoto door slim en gericht te zoeken. Foto of tekening? Beschrijvend of conceptueel? En tenslotte: zorg dat je afbeelding niet te groot is, zodat je site snel blijft.

Dat waren De3 van deze keer. Nu jij! Pas vandaag nog tenminste één van deze tips toe en...Just hit publish!

Betere webteksten? CopyRobin helpt. Probeer nu gratis.

Eric van Hall

CopyRobin

Eric is oprichter en eigenaar van CopyRobin - 'copywriting as a service'. Dit online platform helpt bedrijven aan pakkende teksten en freelance copywriters aan leuke opdrachten. Eric blogt, podcast en vlogt regelmatig over digitale marketing bij o.a. CopyRobin en Emerce. Eric is tevens beschikbaar als presentator, moderator, interviewer en dagvoorzitter voor (online) evenementen. Hij is geïnterviewd door onder andere Het FD, Het Parool, De Volkskrant, De Telegraaf, Het AD, Trouw, Adformatie, BNR, meerdere podcasts en anderen. Zijn missie: om de wereld aan betere content te helpen.

Interviews met Eric   Maak afspraak met Eric


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!