Eric van Hall
23 mei ‘23 17 min. leestijd

Bloggen 101: Wat is een blog en hoe maak je er een succes van?

Artikelen

Inhoudsopgave

Wat is een blog?
Waarom zou je als bedrijf een blog starten?
Technische aspecten van het starten van een blog
Een sterke blogstrategie voor meer bereik
Maak je blog winstgevend
Blogpromotie en marketingtechnieken
Analyse en verbetering van je blogprestaties
Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen in bloggen
Megatrend in 2023: ChatGPT en andere AI-tools voor bloggers
Laat je blogs schrijven door een pro

 

Geen tijd om alles te lezen? Dit zijn de belangrijkste punten:

 • Een blog is een online platform waarop regelmatig artikelen worden gepubliceerd over diverse onderwerpen, vaak gebruikt voor contentmarketing en autoriteitsopbouw.
 • Start een blog om waardevolle content voor je doelgroep te creëren, je expertise te delen en je zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten.
 • Houd rekening met technische aspecten zoals een goed CMS, webhosting, design, SEO, beveiliging en integratie bij het starten van een blog.
 • Ontwikkel een sterke blogstrategie door een niche te kiezen, je doelgroep te bepalen, kwalitatieve content te maken en consistent te publiceren.
 • Maak je blog winstgevend met advertenties, affiliatemarketing, gastblogs en andere samenwerkingsmogelijkheden.
 • Promoot je blog met zoekmachineoptimalisatie (SEO), sociale media, e-mailmarketing en samenwerkingen.
 • Analyseer en verbeter je blogprestaties met behulp van webanalysetools zoals Google Analytics, en pas je contentstrategie aan op basis van de resultaten.
 • Blijf op de hoogte van trends en ontwikkelingen in bloggen, zoals de opkomst van AI-tools, en experimenteer met nieuwe blogformats en marketingtechnieken.
 • Overweeg om je blogs te laten schrijven door een professionele copywriter voor betere kwaliteit en SEO-geoptimaliseerde teksten.

 

wat-is-bloggen.jpg

“Wat is een blog?” Deze zoekterm voerde je net misschien wel in op Google, om vervolgens op deze pagina uit te komen. En zat je even daarvoor nog zuchtend naar je scherm te staren? Jezelf afvragend welke marketingtools je nog meer kunt inzetten om bezoekers naar je site te trekken? Het eerste voordeel van bloggen heb je direct te pakken: vindbaarheid!

Bloggen is een populair fenomeen in dit digitale tijdperk, en als (content)marketeer of ondernemer kun je bijna niet meer zonder. Overweeg je te starten met bloggen? Zorg dan dat je meteen een sterk concept neerzet. Er gingen je wereldwijd namelijk al 500 miljoen blogs voor. In januari 2023 werden alleen al door WordPress-gebruikers 85 miljoen blogposts online gezet. 

Een blog is een geweldig middel om informatie en ervaringen te delen, maar je hebt dus ook veel concurrentie. Daarom stelden wij deze gids samen, met daarin alle informatie die je nodig hebt om een succesvolle blog te starten. Lees dus snel verder! 

1. Wat is een blog?

Allereerst de term ‘blog’, waar komt die eigenlijk vandaan? ‘Blog’ is afgeleid van het woord ‘weblog’. Een weblog is een online platform waarop een individu of een groep mensen (ook wel bloggers genoemd) regelmatig artikelen publiceert. 

Deze artikelen zijn bekend onder de naam blogposts. Blogposts kunnen gaan over allerlei onderwerpen. Denk aan reizen, mode, technologie of persoonlijke ervaringen. En ook het doel van een blog varieert. Van het delen van kennis tot het genereren van inkomsten.

wat-is-een-blog-interview.jpg

Het ontstaan en de geschiedenis van blogs

De geschiedenis van bloggen gaat terug naar de vroege jaren 90, toen een paar internetpioniers begonnen met het bijhouden van online dagboeken. In 1999 introduceerde blogger Peter Merholz de term 'blog' als een grapje door het woord 'weblog' op te delen in 'we blog'. Dit nieuwe woord maakte het concept van bloggen begrijpelijker en leidde tot een enorme toename van de blogomgeving.

Over wie de eerste Nederlandse blog startte, bestaat wat verdeeldheid. Maar als we goed graven in de geschiedenis van het Nederlandse bloggen, dan komt er één naar boven als de allereerste: Alt0169.com. Dit weblog wordt genoemd in het boek ‘Bloghelden’ van Frank Meeuwsen, waarin hij de pioniers van het Nederlandse bloggen beschrijft.

Soorten blogs

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten blogs. Je kunt tenslotte over bijna elk onderwerp of iedere niche een blog beginnen. Maar de meeste blogs zijn wel onder te verdelen in een paar overkoepelende categorieën. Dit zijn enkele van de meest voorkomende soorten blogs:

 • Persoonlijke blogs: deze blogs worden vaak geschreven door individuen en gaan over hun persoonlijke ervaringen, meningen en interesses. Een goed voorbeeld hiervan is de blog Cynthia.nl.
 • Nicheblogs: deze weblogs richten zich op een specifieke niche of een specifiek onderwerp, zoals reizen, beauty, technologie, voeding, gezondheid, et cetera. Denk aan De Groene Meisjes, een blog over duurzaamheid.
 • Bedrijfsblogs: deze blogs worden geschreven door bedrijven of organisaties. Ze richten zich vooral op het promoten van hun producten of diensten, het delen van bedrijfsnieuws en het aantrekken van klanten. Zoals de blog van het Trimbos Instituut.
 • Nieuwsblogs: deze blogs zijn gericht op het brengen van nieuws, actualiteiten en commentaren over onderwerpen uit de actualiteit. Zo lees je op de website Mediacourant dagelijks berichten rondom media en showbizz.
 • Educatieve blogs: deze blogs zijn gericht op het delen van kennis en expertise over een bepaald onderwerp, zoals tutorials, gidsen en lessen. Het Amerikaanse Busy Toddler is een sterk voorbeeld van een educatieve blog, specifiek gericht op ouders.

 

Als marketeer of ondernemer ligt het starten van een bedrijfsblog natuurlijk het meest voor de hand. Maar het kan ook interessant zijn om bijvoorbeeld een niche-blog of educatieve blog te starten en op die manier je product of dienst meer ‘indirect’ te promoten.

https://www.youtube.com/watch?v=oIAss3rJCUI

Voorbeelden van goede blogs

Ben je benieuwd hoe anderen het doen? Laat je dan inspireren door nationaal en internationaal gerenommeerde bloggers. Voorbeelden van internationaal succesvolle blogs zijn die van de Amerikaanse auteur, podcaster en inspirator Tim Ferriss en de blog voor ‘Kings of Content’ genaamd Copyblogger

In Nederland behoort de receptenblog Chickslovefood met 600 duizend bezoekers per maand tot het rijtje best bezochte blogs. En ook de financiële inspiratieblog PorteRenee heeft maandelijks honderdduizenden sitebezoekers. Beide zijn voorbeelden van blogs die door hun grote succes zijn uitgegroeid tot bedrijf.

Maar er zijn natuurlijk ook bedrijven die een succesvolle blog zijn gestart ter aanvulling op hun hoofdwerkzaamheden. Zo heeft de Hema onder de noemer ‘inspiratie’ een diverse blog. Hierin komen allerlei onderwerpen aan bod die zijn gelinkt aan hun eigen productaanbod.

Leestip: Hoe schrijf je een goede blog in 2023?

2. Waarom zou je als bedrijf een blog starten?

wat-is-zakelijk-bloggen.jpg

Misschien denk je dat je je zaken al behoorlijk op orde hebt. En zie je niet direct het nut in van een blog. Maar geloof ons, er zijn echt genoeg redenen om hier toch mee te beginnen:

 • Contentmarketing: Door middel van een blog creëer je waardevolle en relevante content die je doelgroep aanspreekt. Dit draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit bij je publiek.
 • Autoriteit: Je kunt je blog neerzetten als een platform waarop je je inzichten en expertise deelt. Dit helpt je een reputatie op te bouwen als thought leader in de branche. Je zet jezelf of je bedrijf neer als expert en bouwt aan vertrouwen. En dat zijn doorslaggevende eigenschappen wanneer iemand overweegt om een aankoop bij je te doen.
 • Zoekmachineoptimalisatie (SEO): Jij googelt toch ook elke vraag waar je een antwoord op wilt? Precies. Een blog is een hele effectieve manier om via Google de juiste doelgroep aan te trekken. Via je blog deel je alle nuttige informatie, antwoorden en oplossingen die ook maar enigszins linken aan je aanbod. Informatie die antwoord geeft op vragen en problemen van je publiek, die je op je gewone webpagina’s veel minder goed kwijt kunt. En waar mensen naar googelen.

 

https://www.youtube.com/watch?v=aYRhalxk3g4

Een kwalitatieve blog is daarom echt een bezoekersmagneet. Publiceer je regelmatig content op je blog, dan verbetert de zoekmachineoptimalisatie (SEO) van je website. Met hogere zoekresultaten en meer traffic als gevolg.

Met de snelle opkomst van AI-tools wordt het alleen nog maar belangrijker om jouw persoonlijke ervaringen en visie te etaleren via een blog.

En met de snelle opkomst van AI-tools als ChatGPT, Bing Chat en Google Bard wordt het alleen nog maar belangrijker om jouw persoonlijke ervaringen en visie te etaleren via een blog. Ook deze tools halen hun informatie namelijk voor een groot deel van het web.

 • Engagement: Je kunt je blog ook inrichten als een interactief platform. Hier reageert je doelgroep op je content en gaan ze een dialoog aan met het bedrijf. Zo bouw je aan betrokkenheid, houd je feeling met je markt en verbeter je de relatie met je publiek.
 • Branding en marketing: Een blog is een uitgelezen kans om je merkverhaal te vertellen en de merkidentiteit te versterken. Zo bouw je een sterkere band op met je publiek en verhoog je de merkbekendheid. Je blogposts kun je vervolgens weer gebruiken als input voor de rest van je online marketing. Deel ze op social media en vermeld ze in je nieuwsbrief: dankzij deze artikelen heb je altijd iets nieuws te vertellen!

 

3. Technische aspecten van het starten van een blog

bloggen-technische-aspecten.jpg

Ben je overtuigd van het nut van een blog? Dan is het tijd om er zelf een te starten! Maar waar begin je? Waarschijnlijk is er al een bedrijfswebsite waar je de blogs op kunt plaatsen. Dan is het allereerst belangrijk om rekening te houden met een aantal technische zaken:

 • Content Management Systeem (CMS): Een CMS zoals WordPress of Phoenix is essentieel voor het beheren van je blogcontent. Check dus even bij je technische afdeling wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Met een goed CMS is het makkelijk om nieuwe berichten te publiceren en oude te bewerken en eventueel te verwijderen. Ook kun je er reacties in beheren en andere bloggerelateerde instellingen aanpassen.
 • Hosting: Ook een goede webhostingdienst is belangrijk. Daarmee laadt je blog snel en zorg je voor goede prestaties. Dit is essentieel als je van plan bent om veel verkeer naar je blog te trekken.
 • Design: Ga voor een aantrekkelijk ontwerp, dat past bij de stijl van je bedrijf en dat je doelgroep aanspreekt. Kies voor een bestaande template of laat een aangepast maatwerkontwerp maken.
 • SEO: We stipten het al even aan: zoekmachineoptimalisatie (SEO) is van cruciaal belang voor het genereren van verkeer naar je blog. Misschien zelfs wel de belangrijkste reden dat je überhaupt overweegt om een blog te starten. Naast geoptimaliseerde teksten, is ook de technische SEO belangrijk: zorg ervoor dat je de technische aspecten van je blog, zoals de URL-structuur, metadata en alt-tags, goed instelt.
 • Beveiliging: Je hoort vast weleens over gehackte websites en gestolen data. Dat wil je niet. Beveilig je blog (en de rest van je website) dus goed en bescherm het tegen aanvallen van hackers en malware. Installeer regelmatig updates voor je CMS en gebruik beveiligings-plugins om je blog te beschermen.
 • Integratie: Het is ook belangrijk om te zorgen voor een goede integratie van de blog met andere onderdelen van je website, zoals je navigatiemenu en sociale media-profielen. Op die manier vinden je bezoekers de blog en surfen ze moeiteloos verder over je website.

 

https://www.youtube.com/watch?v=uEb7tbBn33o 

4. Een sterke blogstrategie voor meer bereik

Zie je blog als een huis. De fundering staat: het is een goed gebouwd huis, met alle technische aspecten die je nodig hebt om comfortabel te wonen. Nu is het tijd om na te denken over de inrichting.

Een succesvolle blog heeft een doel, een duidelijke richting waarin het zich beweegt.

Je wilt graag dat jouw huis een uitnodigende sfeer heeft, een plek waar mensen graag komen en waar ze zich thuis voelen. Hetzelfde geldt voor je blog. Een succesvolle blog heeft een doel, een duidelijke richting waarin het zich beweegt. Het heeft een afgebakende niche, een specifieke focus waarmee het zich onderscheidt van andere blogs. Maar bovenal biedt het waardevolle inhoud voor de doelgroep. Bij jouw blog voelen je lezers zich thuis. Het is een plek waar zij graag terugkomen voor de informatie die ze zoeken.

Kiezen van een niche

Een niche is een specifiek segment binnen een markt of onderwerp. Kies een niche waar veel kennis over is binnen de organisatie en waarin je autoriteit kunt opbouwen. Als bedrijf is deze niche logischerwijs gekoppeld aan je aanbod. 

Kijk eens naar wat je concurrenten doen. Welke topics behandelen zij en wat zijn de populaire onderwerpen in je branche? In het voorbeeld van De Groene Meisjes is een duurzame leefstijl duidelijk de niche. 

Maar hoe unieker, hoe beter. Welke kennis of ervaring heeft je bedrijf die waardevol kan zijn voor je doelgroep? Hiermee kan je een unieke invalshoek van het onderwerp bieden.

Bepalen van je doelgroep

Het is ook enorm belangrijk om je doelgroep te kennen. Met die kennis kun je namelijk precies die content creëren die hen aanspreekt. Denk na over wie je ideale bloglezer of klant is, wat hun behoeften en problemen zijn en hoe jouw blog hen daarmee kan helpen. Gebruik deze inzichten om empathische en effectieve blogartikelen te (laten) schrijven.

Contentcreatie

Creëer kwalitatieve content die waarde biedt aan je lezers. Dit kan door middel van het delen van unieke inzichten, het geven van praktische tips of het vertellen van inspirerende verhalen

Zorg daarbij ook voor een duidelijke structuur, met tussenkopjes, opsommingstekens en afbeeldingen. En maak gebruik van SEO copywriting-technieken om je blog vindbaar te maken in de zoekmachines. Wil je je blog echt sterk neerzetten? Kies er dan voor je SEO-teksten te laten schrijven door een professionele tekstschrijver, om je posts nog beter vindbaar te maken.

Consistentie in het publiceren van je blogposts

Een regelmatig en consistent publicatieschema is heel belangrijk om een succesvolle blog te runnen. Regelmaat helpt bij het opbouwen van een loyale lezerscommunity en verbetert je zichtbaarheid in de zoekmachines. 

Bepaal vooraf dus hoe vaak je wilt publiceren, bijvoorbeeld één keer per week of één keer per maand, en houd je hieraan! Niemand wordt gelukkig van een bedrijfsblog waarop het laatste bericht dateert van drie jaar geleden…

5. Maak je blog winstgevend

maak-je-blog-winstgevend.jpg

De meeste bedrijven starten een blog om hun verhaal te delen, hun autoriteit te vergroten en/of om een sterke SEO-positie te creëren. Maar na verloop van tijd kan je blog ook een bron van inkomsten op zich worden.

Met name voor kleinere bedrijven die extra inkomstenstromen zoeken, is dit een interessante optie. Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met je blog, zoals advertenties, gesponsorde content, affiliatemarketing en de verkoop van digitale producten.

Advertenties

Inkomsten genereren via advertenties is een gebruikelijke methode. Je doet dit door het plaatsen van banners, tekstlinks of interactieve advertenties op je blog. Google AdSense is hier een populair advertentieprogramma voor. Je wilt natuurlijk geen advertenties van de concurrentie op jouw website voorbij zien komen. Gelukkig kun je het zo instellen dat je advertenties van specifieke bedrijven uitsluit.

Affiliatemarketing

Affiliatemarketing houdt in dat je een commissie ontvangt wanneer je bezoekers doorverwijst naar een product of dienst van een partnerbedrijf en zij vervolgens overgaan tot aankoop. Als doorverwijzer ontvang je vervolgens een bedrag als beloning. Amazon Associates en het Bol.com Partnerprogramma zijn enkele bekende affiliatemarketingplatformen.

Natuurlijk geldt ook hiervoor dat je je bezoekers niet wijzer wilt maken dan nodig en ze niet doorverwijst naar concurrerende producten. Maar wanneer je eigen aanbod bestaat uit hippe notitieboekjes en je een blog schrijft over de fijnste vulpennen, kun je daar natuurlijk prima affiliatelinks naar deze pennen aan toevoegen.

Gastblogs

Wordt je blog vaak bezocht, dan kan het voor andere bedrijven interessant zijn om op jouw succes mee te liften. Een goede manier om dit te doen, is door middel van gastblogs: het bedrijf schrijft over een onderwerp dat interessant is voor jouw lezers, met hierin een link naar zijn of haar eigen aanbod. Waarna jij ze uiteraard een factuur stuurt voor deze promotie. Een voorbeeld van een gastblog is deze blog van de Jaarbeurs op Frankwatching.

6. Blogpromotie en marketingtechnieken

blog-promoten.jpg

Als je eenmaal een interessante blog hebt staan, is het natuurlijk zaak om hem onder de aandacht te brengen. Je kunt hiervoor verschillende marketingtechnieken inzetten. Enkele populaire methoden zijn zoekmachineoptimalisatie (SEO), sociale media, e-mailmarketing en samenwerkingen.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

SEO ken je inmiddels: het proces van het optimaliseren van je website om beter zichtbaar te worden in zoekmachines zoals Google. Een aantal belangrijke aspecten van SEO zijn het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van metatags en het verbeteren van de laadtijd van je blog. En het is natuurlijk ook belangrijk om SEO-teksten te laten schrijven die voldoen aan alle richtlijnen van Google.

Sociale media

Deel sowieso elke blogpost die je schrijft op alle socials van de organisatie. En eventueel ook op die van jezelf, als je een relevante following hebt. Sociale media zijn krachtige platformen om je blog te promoten en op termijn een loyale lezerscommunity op te bouwen. Maak gebruik van populaire sociale netwerken zoals Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest om je content te delen. 

https://www.youtube.com/watch?v=pkBD-UD442A

Bijkomend voordeel van actief zijn op deze sites is dat je er interactie kunt hebben met je potentiële lezers. Waar je op je website alleen informatie ‘zendt’, bieden social media je de gelegenheid om reacties te peilen, vragen te beantwoorden en je doelgroep op die manier persoonlijk te interesseren voor je merk en boodschap.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is een effectieve manier om je lezers op de hoogte te houden van nieuwe blogposts, aankondigingen en speciale aanbiedingen. Hiermee communiceer je direct en persoonlijk met je abonnees en bezorg je je boodschap rechtstreeks in de inbox van geïnteresseerde ontvangers. 

En doordat e-mails direct bij de ontvanger terechtkomen en vaak een persoonlijke toon hebben, kunnen ze ook nog eens hogere conversieratio's opleveren dan van ‘random’ bloglezers. 

Maak gebruik van e-mailmarketingtools zoals Mailchimp om je e-maillijst te beheren en kies ervoor om aantrekkelijke nieuwsbrieven te laten schrijven.

Gastbloggen en andere samenwerkingen

Gastbloggen is een geweldige manier om je blog bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. Ook helpt het je waardevolle backlinks op te bouwen die de SEO van je blog verbeteren. We bespraken het al even bij de verdienmodellen, maar je kunt natuurlijk ook zelf als gastblogger optreden.

Hoe doe je dit? Simpel! Benader bloggers in de niche van je bedrijf en stel voor om een gastblog te schrijven voor hun website. Met daarin natuurlijk een link naar je eigen bedrijfsblog.

7. Analyse en verbetering van je blogprestaties

Iedereen wil dat zijn blog groeit en succes behaalt. Om dit te bereiken, moet je de prestaties van je posts analyseren en telkens verbeteringen doorvoeren. Gebruik hiervoor webanalysetools zoals Google Analytics. Dit geeft je inzicht in je verkeer, de meest populaire content en het gebruikersgedrag van je bezoekers.

Wanneer je deze gegevens regelmatig checkt, krijg je een goed beeld van welke onderwerpen en formats meer bezoekers naar je site trekken en een hogere betrokkenheid creëren. Gebruik deze inzichten om je contentstrategie steeds te finetunen en verbeteringen aan te brengen op basis van wat het beste werkt voor jouw doelgroep.

De wereld van bloggen evolueert voortdurend. Er duiken telkens nieuwe technologieën en trends op. Wil je de blog van jouw organisatie succesvol houden, dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de niche en in de ‘blogwereld’ als geheel.

Blijf vooral ook experimenteren met nieuwe blogformats en marketingtechnieken, om zo je concurrentie voor te blijven.

Neem bijvoorbeeld deel aan webinars over online content en de nieuwste tips en tricks op dat gebied, volg invloedrijke bloggers en lees relevante artikelen om je kennis up-to-date te houden. Een goede Nederlandse bron om te volgen, met zelf ook een erg succesvolle blog, is Frankwatching. En ook Emerce houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing. 

Houd ook je concurrentie in de gaten, om te zien welke ontwikkelingen zij doormaken. Al is het natuurlijk altijd het beste om zelf de voorloper in je branche te zijn. Dus blijf vooral ook experimenteren met nieuwe blogformats en marketingtechnieken, om zo je concurrentie voor te blijven en je lezers geïnteresseerd en betrokken te houden.

Leestip: Bloggen: zelf doen of de teksten laten schrijven?

Megatrend in 2023: ChatGPT en andere AI-tools voor bloggers

ai-tools-voor-bloggers.jpg


De komst van tools als ChatGPT en andere AI-tools hebben een grote impact op bloggen. AI helpt bloggers nu al met het genereren van ideeën, het maken van illustraties en het optimaliseren van content voor zoekmachines. Natuurlijk zijn er ook de nodige ethische kwesties, zoals het mogelijke vervangen van menselijke schrijvers en het verspreiden van disinformatie, maar laten we niet vergeten wat een geweldige kansen AI biedt voor eerlijke bloggers!

Natuurlijk blijven menselijke schrijvers essentieel voor die unieke touch en nauwkeurigheid die we allemaal waarderen.

AI helpt je om sneller content te maken, nieuwe ideeën te verkennen en verschillende doelgroepen te bereiken. Bovendien kan AI een handje helpen bij de research en zelfs gepersonaliseerde illustraties verzorgen. Natuurlijk blijven menselijke schrijvers essentieel voor die unieke touch en nauwkeurigheid die we allemaal waarderen. Het wordt nog belangrijker om vanuit je eigen ervaring, je eigen perspectief te schrijven.

https://www.youtube.com/watch?v=jiqyR_hWXpw

AI-plugins voor WordPress

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de superhandige AI-plugins voor WordPress. Ze kunnen echt een game-changer zijn voor je blog met contentcreatie, vertalingen, suggesties voor gerelateerde artikelen, tekst-naar-spraak conversie en SEO-analyse. Stel je voor wat voor een impact dit kan hebben op jouw blog en hoe het je leven als blogger gemakkelijker maakt!

Opwindende tijden

Bloggen blijft een belangrijk onderdeel van het internet, maar AI gaat ongetwijfeld veranderen hoe blogs worden gemaakt. Toch blijft die menselijke touch en expressie onvervangbaar in de wereld van bloggen. Dankzij AI kunnen bloggers hun bereik en impact vergroten, en die essentiële menselijke touch behouden. Het zijn opwindende tijden, dus laten we samen de kracht van AI benutten om jouw blog naar een hoger niveau te tillen!

Leestip: ChatGPT: optimaliseer je SEO en verbeter je teksten.

Zie hoe CopyRobin als eerste in Nederland een AI-ondersteunde copywriting service heeft gelanceerd.

Veelgestelde vragen

Wat is een blog?
Een blog (afkorting van 'weblog') is een online platform waarop een persoon of groep mensen, ook wel bekend als bloggers, regelmatig artikelen over diverse onderwerpen publiceert.
Waarom zou je als bedrijf een blog starten?
Een bedrijfsblog helpt bij contentmarketing, het opbouwen van autoriteit, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het verbeteren van engagement met je doelgroep.
Welke technische aspecten zijn belangrijk voor het starten van een blog?
Enkele belangrijke technische aspecten zijn een gebruiksvriendelijk Content Management Systeem (CMS), betrouwbare webhosting, een aantrekkelijk design, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en goede beveiliging.
Hoe bepaal je een sterke blogstrategie?
Kies een niche, bepaal je doelgroep, creëer kwalitatieve content en publiceer deze op een consistente manier om een succesvolle blogstrategie neer te zetten.
Hoe promoot je je blog?
Om je blog te promoten, kun je verschillende marketingtechnieken inzetten, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO), sociale media, e-mailmarketing en samenwerkingen.
Hoe kan ik mijn blogprestaties analyseren en verbeteren?
Gebruik webanalysetools zoals Google Analytics om inzicht te krijgen in je verkeer, populaire content en gebruikersgedrag. Gebruik deze inzichten om je contentstrategie steeds aan te passen op basis van wat het beste werkt voor jouw doelgroep.
 

 https://www.youtube.com/watch?v=VnNqY7hxZ00

Laat je blogs schrijven door een pro

Bloggen is een boeiende en potentieel lucratieve bezigheid die toegankelijk is voor elk bedrijf met een goed verhaal (en wie heeft dat niet?). En met de bereidheid om te investeren in kennis en continue verbetering. Tijd om zelf aan de slag te gaan dus! Met doorzettingsvermogen, consistentie en voortdurende verbetering, ligt een succesvolle blog ook voor jouw organisatie binnen handbereik.

Heb je je onderwerpen wel scherp, maar vind je het lastig om je artikelen goed op papier te krijgen? Kies er dan voor om je blogs te laten schrijven door een professionele copywriter. Bij CopyRobin werken wij met [code aantal] ervaren tekstschrijvers, die jou met plezier aan sterke en informatieve blogs helpen.

Meer weten? Plan een afspraak!

Eric van Hall

CopyRobin

Eric is oprichter en eigenaar van CopyRobin - 'copywriting as a service'. Dit online platform helpt bedrijven aan pakkende teksten en freelance copywriters aan leuke opdrachten. Eric blogt, podcast en vlogt regelmatig over digitale marketing bij o.a. CopyRobin en Emerce. Eric is tevens beschikbaar als presentator, moderator, interviewer en dagvoorzitter voor (online) evenementen. Hij is geïnterviewd door onder andere Het FD, Het Parool, De Volkskrant, De Telegraaf, Het AD, Trouw, Adformatie, BNR, meerdere podcasts en anderen. Zijn missie: om de wereld aan betere content te helpen.

Interviews met Eric   Maak afspraak met Eric


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!