Lizzy van Houwelingen
10 augustus ‘23 2 min. leestijd

Blogonderwerpen bedenken: 3 handige tools

De3: Tips & Tricks

Ideeën verzamelen voor je blog. Dat kan weleens een zware last zijn. Je voelt dat je veel onderwerpen hebt behandeld. Het internet staat ook vol met inspirerende informatie. Klinkt dat herkenbaar? Dan zit je goed bij deze aflevering van De3.

https://www.youtube.com/watch?v=aYRhalxk3g4

Welkom bij De3, met elke aflevering drie tips & tricks om je webteksten te verbeteren. Ik ben Lizzy van CopyRobin. En of jij nou een ondernemer of marketeer bent, het is mijn missie om jou te helpen bij het schrijven van betere teksten.

Laten we er maar meteen induiken. Want, blogonderwerpen bedenken waar je doelgroep écht op zit te wachten, welke tools zijn dan handig?

Blogonderwerpen bedenken met ChatGPT

Deze AI-tool is inmiddels welbekend onder veel copywriters en marketeers. En dat is niet zonder reden: ChatGPT is ontzettend creatief. Zolang jij maar een goede prompt invoert, natuurlijk. Wees zo helder mogelijk. Vraag ChatGPT bijvoorbeeld: “Jij bent nu een ervaren copywriter voor een hondentrimsalon die gespecialiseerd is in het knippen van chihuahua's. Verzin 10 blogideeën.

Blogonderwerpen bedenken met AnswerThePublic

Met deze tool kun je - zoals de naam al zegt - het publiek vragen wat het wil weten. Niet letterlijk, maar wel bijna. Je vult namelijk een trefwoord in, bijvoorbeeld ‘hondentrimsalon’. Vervolgens krijg je vragen die mensen aan zoekmachines stellen over een hondentrimsalon. Zo weet je precies waar je doelgroep mee geholpen is. Bovendien zie je welke vraag het meest gezocht wordt, en welke minder. Dat helpt je bij het kiezen!

Blogonderwerpen bedenken samen met je doelgroep

Het klinkt misschien simpel, maar waarom vraag je jouw doelgroep niet gewoon om je blogonderwerpen te bedenken? Houd bijvoorbeeld een enquête. Stel een vraag op je website waarbij je bezoekers op ja of nee kunnen klikken en houd bij welke vragen klanten stellen. Of gebruik je nieuwsbrief als informatie-inwinner. Kortom: er zijn genoeg opties. Je doelgroep zelf weet natuurlijk als geen ander wat-ie zoekt.

Bonustip:

Ga de natuur in! Soms zie je door de bomen het bos even niet meer. Misschien moet je dan juíst het bos opzoeken. Dus ga iets ontspannends doen, zoals een wandeling in de natuur. Dat reset je hoofd, en voor je het weet weet je tientallen uitstekende blogonderwerpen te bedenken.

Stiekem hebben we nu 4 tips gegeven. Zal ik ze nog één keer opsommen? Let op. Tip 1 is: ChatGPT. Tip 2 is: AnswerThePublic. Tip 3: vraag het je eigen doelgroep! En onze bonustip: ga iets ontspannends doen.

Dat waren De3 van deze keer. Nu jij! Bedenk ijzersterke blogonderwerpen en… Just hit publish!

Elke dag kun je een betere versie van jezelf worden. Daar hoort het verbeteren van je schrijfskills natuurlijk ook bij. Abonneer je daarom op De3 en mis nooit meer een aflevering vol webcopy tips & tricks.

Ontvang voor 6 maanden blogonderwerpen met behulp van AI

Lizzy van Houwelingen

CopyRobin

Voordat Lizzy van Houwelingen als redacteur bij CopyRobin begon, heeft ze vele wegen op het carrièrepad bewandeld. Ze is opgeleid als jurist, maar werkte na haar rechtenstudie ook als redacteur bij een maandblad, marketing- & communicatiemanager en tekstschrijver. Haar veelzijdige ervaring en aangeboren aversie tegen taal- en spelfouten, vormen een ideale combi voor het redigeren van teksten én het hier en daar toevoegen van een verrassende noot. Met dubbel ‘R’ dus, lieve lezers ;-)


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!