Eric van Hall
17 augustus ‘23 3 min. leestijd

AI-afbeeldingen maken: 3 tips voor verbluffende visuals

De3: Tips & Tricks

Heb je al eens overwogen om zelf AI-afbeeldingen te maken? Het is makkelijker dan je misschien denkt.

https://www.youtube.com/watch?v=FT2VDkaUJ6g

Je hebt ze vast al wel voorbij zien komen: super realistische AI-afbeeldingen. En dat is niet voor niets! Generatieve AI maakt namelijk van jouw tekst een afbeelding. Dat is natuurlijk erg handig als je stoeit met auteursrecht of geen fotograaf tot je beschikking hebt.

De uitgelichte afbeelding van dit artikel heb ik gemaakt met Midjourney en Canva.

Welkom bij De3, met elke aflevering drie tips & tricks om je webteksten te verbeteren. Ik ben Eric van CopyRobin, en of jij nou een ondernemer of marketeer bent: het is mijn missie om jou te helpen bij het schrijven van betere teksten.

AI-afbeeldingen maken: kies de juiste tool

Het maken van kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen kan tijdrovend en kostbaar zijn. Met generatieve AI hoef je geen fotografische vaardigheden te hebben of dure apparatuur aan te schaffen. Je kunt prachtige fotorealistische afbeeldingen genereren met behulp van geavanceerde algoritmes. Verken tools zoals Midjourney, Bing Create of Canva Text to Image en experimenteer met verschillende stijlen en thema's.

AI-afbeeldingen laten maken?

Midjourney levert verreweg de mooiste afbeeldingen op, maar kent wel een steilere leercurve dan Bing Create en Canva.

Leestip: Midjourney voor beginners -  Nederlandse uitleg in simpele stappen

AI-afbeeldingen maken: leer prompts te schrijven

De prompts, oftewel opdrachten, die je invoert om een AI-afbeelding te krijgen, kun je heel gedetailleerd maken. Beschrijf exact wat je wilt zien. Er zijn gelukkig online heel veel voorbeelden te vinden van goede prompts voor het genereren van afbeeldingen.

En ook ChatGPT komt hierbij goed van pas. Probeer er een aantal uit om van te leren. Zodra je dit onder de knie krijgt, kun je AI precies vragen wat je zoekt. Probeer dat maar eens in een stockdatabase te vinden! 

Personaliseer je AI-afbeeldingen

Generatieve AI stelt je in staat om unieke visuals te creëren die passen bij jouw merkidentiteit en de boodschap van je blog.

Experimenteer met kleurenschema's, texturen en compositie om afbeeldingen te maken die echt opvallen. Door aandacht te besteden aan de visuele presentatie van je blogs, kun je een blijvende indruk maken op je lezers en je merk versterken. Vergeet niet dat het belangrijk is om de gegenereerde afbeeldingen te optimaliseren voor het web, zodat ze snel en probleemloos worden geladen.

Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag met generatieve AI en maak fotorealistische afbeeldingen die je blogs naar een hoger niveau tillen.

Samenvattend: kies de juiste tool, leer te prompten en personaliseer je visuals.

Dat waren De3 van deze keer. Nu jij! Creëer een levensechte AI-afbeelding en… Just hit publish!

Elke dag kun je een betere versie van jezelf worden. Daar hoort het verbeteren van je schrijfskills natuurlijk ook bij. Abonneer je daarom op De3 en mis nooit meer een aflevering vol webcopy tips & tricks.

Liever uitbesteden?

Bij CopyRobin kunnen we passende AI-afbeeldingen maken met Midjourney voor bij je blog.

Meer weten?

Maak snel een afspraak

Eric van Hall

CopyRobin

Eric is oprichter en eigenaar van CopyRobin - 'copywriting as a service'. Dit online platform helpt bedrijven aan pakkende teksten en freelance copywriters aan leuke opdrachten. Eric blogt, podcast en vlogt regelmatig over digitale marketing bij o.a. CopyRobin en Emerce. Eric is tevens beschikbaar als presentator, moderator, interviewer en dagvoorzitter voor (online) evenementen. Hij is geïnterviewd door onder andere Het FD, Het Parool, De Volkskrant, De Telegraaf, Het AD, Trouw, Adformatie, BNR, meerdere podcasts en anderen. Zijn missie: om de wereld aan betere content te helpen.

Interviews met Eric   Maak afspraak met Eric


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!