Lizzy van Houwelingen
31 augustus ‘23 3 min. leestijd

Blogs wél gedeeld zien worden op social media? Dit zijn 3 tips!

De3: Tips & Tricks

Je hebt hard gewerkt aan een geweldig blogbericht en nu wil je natuurlijk dat het zo veel mogelijk mensen bereikt. Maar hoe maak je jouw blogberichten shareable op social media? In deze aflevering van De3 geef ik je drie handige tips om meer bereik te genereren.

https://www.youtube.com/watch?v=pkBD-UD442A

Welkom bij De3, met elke aflevering drie tips & tricks om je webteksten te verbeteren. Ik ben Lizzy van CopyRobin, en of jij nou een ondernemer of marketeer bent: het is mijn missie om jou te helpen bij het schrijven van betere teksten.

Laten we meteen beginnen met de eerste tip:

Tip 1: Gebruik een link in bio-tool

Instagram is één van de populairste social media-platforms en kan een geweldige manier zijn om jouw blogberichten te delen. Maar hoe doe je dat het beste? Er zijn verschillende gratis tools beschikbaar die je kunt gebruiken om een linkpagina te maken. Zo’n linkpagina is het meest overzichtelijk, en toont al je volgers in één oogopslag alle links. Je kunt ze ook direct in je bio zetten, maar dat is een stuk onduidelijker. Tools voor je #linkinbio zijn bijvoorbeeld: Linktree, Link in bio van Later en Lnk.Bio.

Zo’n linkpagina is het meest overzichtelijk, en toont al je volgers in één oogopslag alle links.

Tip 2: Werk samen met influencers

Influencers hebben vaak een grote en betrokken achterban op social media. Door samen te werken met influencers en gastbloggers kun je jouw blogberichten bij een nieuw publiek introduceren. Zorg er wel voor dat de influencer en jouw blogonderwerp goed bij elkaar passen, zodat je de juiste doelgroep bereikt. Het kan ook helpen om de influencer specifieke content van jouw blog te laten delen, zodat zijn of haar volgers een voorproefje krijgen van wat ze kunnen verwachten.

Tip 3: Verzin een goed haakje

Als je wilt dat mensen jouw blogberichten delen, moet je ze wel eerst aantrekkelijk maken. Verzin daarom een pakkend en uniek haakje dat de aandacht van jouw doelgroep trekt. Dit kan bijvoorbeeld een intrigerende vraag zijn of een opvallende uitspraak. Als je eenmaal de aandacht van de lezer hebt getrokken, is de kans groter dat deze jouw blogbericht deelt op social media. Bijvoorbeeld: “Deze fout maak jij als marketeer ook altijd in je teksten.” Nou… Ik durf te wedden dat iedereen erop klikt!

Dit waren mijn drie tips om jouw blogberichten shareable te maken op social media. Vergeet dus niet om de link in bio-tool te gebruiken, samen te werken met influencers en een goed haakje te bedenken. Met deze tips vergroot je jouw bereik en zorg je ervoor dat jouw blogberichten door nog meer mensen worden gelezen.

Dat waren De3 van deze keer weer. Nu jij! Maak deelbare blogberichten en… Just hit publish!

Elke dag kun je een betere versie van jezelf worden. Daar hoort het verbeteren van je schrijfskills natuurlijk ook bij. Abonneer je daarom op De3 en mis nooit meer een aflevering vol webcopy tips & tricks.

Werken met een van onze beste copywriters?

Maak een afspraak

Lizzy van Houwelingen

CopyRobin

Voordat Lizzy van Houwelingen als redacteur bij CopyRobin begon, heeft ze vele wegen op het carrièrepad bewandeld. Ze is opgeleid als jurist, maar werkte na haar rechtenstudie ook als redacteur bij een maandblad, marketing- & communicatiemanager en tekstschrijver. Haar veelzijdige ervaring en aangeboren aversie tegen taal- en spelfouten, vormen een ideale combi voor het redigeren van teksten én het hier en daar toevoegen van een verrassende noot. Met dubbel ‘R’ dus, lieve lezers ;-)


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!