Eric van Hall
19 oktober ‘23 2 min. leestijd

Werken met gastbloggers: Do's en Don'ts

De3: Tips & Tricks

Gastbloggers kunnen waardevol zijn voor jouw website. Ze vergroten immers je bereik, als ze zelf hun blogs delen. Maar hoe zorg je ervoor dat het een succesvolle samenwerking wordt? Het gaat bij een verkeerde keuze namelijk niet altijd over rozen. Met deze tips zorg je ervoor dat je duurzame relaties met je gastbloggers opbouwt.

https://www.youtube.com/watch?v=9lib6xsgyto

Welkom bij De3, met elke aflevering drie tips & tricks om je webteksten te verbeteren. Ik ben Eric van CopyRobin, en of jij nou een ondernemer of marketeer bent: het is mijn missie om jou te helpen bij het schrijven van betere teksten.

Tip 1: vind een match in waarden

Als je op zoek bent naar een gastblogger, is het belangrijk om te kijken of hun waarden en normen bij die van jouw bedrijf passen. Zo kan iemand die bijvoorbeeld bij Shell heeft gewerkt minder goed passen bij een duurzame website. Zoek dus naar gastbloggers die goed bij jouw bedrijf en jouw doelgroep passen.

Tip 2: zorg dat het altijd een win-win is

Een goede samenwerking met een gastblogger moet altijd een win-win zijn. Zorg ervoor dat je beiden profiteert van de samenwerking en dat het niet alleen om financiële transacties gaat. Een gastblogger kan bijvoorbeeld waardevolle content bieden en daarmee jouw website versterken, terwijl jij hen helpt hun merk of expertise te promoten.

Een goede samenwerking met een gastblogger moet altijd een win-win zijn

Tip 3: zoek iemand die echt waarde toevoegt

Als je met gastbloggers werkt, is het belangrijk dat ze echt waarde toevoegen aan jouw website. Zorg dat ze voldoende kennis en expertise hebben, die jij juist niet in huis hebt.

Bonustip: ga zelf gastbloggen

Je kunt het natuurlijk ook omdraaien en zelf gastblogs publiceren op andere websites! Dat levert je expertise en waardevolle backlinks op. Kies dan vooral voor websites die een hogere autoriteit hebben dan die van jou. Dat maakt die backlinks namelijk extra waardevol en zet jou neer als expert.

Samenvattend

Ze zitten er weer op. De 3 tips van deze keer. Of eigenlijk vier. Maar die laatste krijg je er gratis bij. Tip 1 is: vind een match in waarden. Tip 2: zorg voor een win-win situatie. En tip 3? Zoek iemand die waarde toevoegt. Vergeet ook de bonustip niet: ga zelf gastbloggen.

Dit waren De3 van deze keer. Vind de ideale gastblogger en… Just hit publish!

Elke dag kun je een betere versie van jezelf worden. Daar hoort het verbeteren van je schrijfskills natuurlijk ook bij. Abonneer je daarom op De3 en mis nooit meer een aflevering vol webcopy tips & tricks.

Meer weten over (gast)bloggen?

Maak een afspraak

Eric van Hall

CopyRobin

Eric is oprichter en eigenaar van CopyRobin - 'copywriting as a service'. Dit online platform helpt bedrijven aan pakkende teksten en freelance copywriters aan leuke opdrachten. Eric blogt, podcast en vlogt regelmatig over digitale marketing bij o.a. CopyRobin en Emerce. Eric is tevens beschikbaar als presentator, moderator, interviewer en dagvoorzitter voor (online) evenementen. Hij is geïnterviewd door onder andere Het FD, Het Parool, De Volkskrant, De Telegraaf, Het AD, Trouw, Adformatie, BNR, meerdere podcasts en anderen. Zijn missie: om de wereld aan betere content te helpen.

Interviews met Eric   Maak afspraak met Eric


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!