Suzanne Robbe
25 januari ‘24 2 min. leestijd

Storytelling: de kracht van persoonlijke verhalen in je teksten

De3: Tips & Tricks

Gebruik jij wel genoeg storytelling en persoonlijke verhalen in je teksten? Als je twijfelt, blijf dan zeker kijken. Persoonlijke verhalen en storytelling zijn namelijk enorm krachtig als verkoopmiddel en doelgroepbinder.

https://www.youtube.com/watch?v=Ivrw_90LjLg

Welkom bij De3, met elke aflevering drie tips & tricks om je webteksten te verbeteren. Ik ben Suzanne van CopyRobin. En of jij nou een ondernemer of marketeer bent: het is mijn missie om jou te helpen bij het schrijven van betere teksten.

1: Storytelling verhoogt de betrokkenheid van je lezers

Een persoonlijk verhaal in je tekst zorgt ervoor dat je lezers zich meer betrokken voelen bij wat je schrijft. Ze kunnen zich gemakkelijker inleven in de situatie en voelen zich meer verbonden met jou als schrijver. Door een persoonlijk verhaal te vertellen, creëer je dus een band met je lezers en maak je een blijvende indruk op ze.

2: Verhalen maken je teksten uniek

Door persoonlijke verhalen in je teksten te verwerken, geef je ze een uniek karakter. Het is jouw verhaal en dat kan niemand anders vertellen. Het geeft je lezers een reden om jouw teksten te lezen in plaats van die van je concurrenten. Je bouwt op deze manier een unieke relatie op met je lezers én je zorgt ervoor dat ze terug blijven komen.

Klanten kopen sneller van merken die als bekend voelen, dan merken die als een groot, onpersoonlijk bedrijf voelen.

3: Inspireer je lezers

Persoonlijke verhalen hebben de kracht om je lezers te inspireren. Door te vertellen hoe jij met een bepaalde situatie omging, kun je anderen laten zien hoe zij dit ook kunnen doen. Je laat zien dat je menselijk bent en dat je ook fouten maakt. Dit kan je lezers helpen om moed te verzamelen en uit hun comfortzone te stappen.

Met storytelling inspireer je ze om hun eigen uitdagingen aan te gaan en hun doelen te bereiken. Dat creëert verbinding met jouw merk. En het gave? Meer verbinding zorgt voor meer verkoop! Klanten kopen sneller van merken die als bekend voelen, dan merken die als een groot, onpersoonlijk bedrijf voelen.

Kortom: genoeg voordelen als het aankomt op persoonlijke verhalen in je teksten. En dit zijn er nog maar 3! Even een herhaling: Voordeel 1: storytelling verhoogt betrokkenheid. Voordeel 2: Verhalen maken je teksten uniek. En voordeel 3: Verhalen inspireren en verbinden.

Dat waren De3 van deze keer. Nu jij! Verwerk persoonlijke verhalen in je teksten en… Just hit publish!

Elke dag kun je een betere versie van jezelf worden. Daar hoort het verbeteren van je schrijfskills natuurlijk ook bij. Abonneer je daarom op De3 en mis nooit meer een aflevering vol webcopy tips & tricks.

Persoonlijk advies ontvangen van een meester storyteller?

Maak een afspraak

Suzanne Robbe

CopyRobin

Suzanne Robbe is hoofdredacteur en QA manager bij CopyRobin. Ze ziet snel hoe een tekst beter kan en helpt schrijvers graag met nóg beter worden in hun werk. Daarnaast is Suzanne een ervaren copywriter met een stevige marketingbasis. Ze werkte jaren aan de bureauzijde en heeft ruime ervaring met SEO, e-mailmarketing, social media marketing en online advertising - van strategisch advies tot uitvoer. Maar als je haar in één omschrijving moet samenvatten: een grammar nerd pur sang.


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!