Redactie CopyRobin
25 september ‘18 3 min. leestijd

Pocketmenu biedt online marketing en websites voor restaurants

Cases

“Toen wij anderhalf jaar geleden startten met CopyRobin, hadden we Pocketmenu net overgenomen. Pocketmenu biedt online marketing en websites voor restaurants. Onze eerste doelstelling was het aantal klanten flink uit te breiden. Daarvoor was belangrijk dat ze ons konden vinden, dus we moesten werken aan onze naamsbekendheid.

We waren echter maar met een klein team toen. We hadden het allemaal behoorlijk druk en bovendien ben ik zelf ook niet zo’n goede schrijver dus ik was blij dat CopyRobin de teksten voor onze website kon verzorgen.

We twijfelden wel over het abonnement

We twijfelden wel over het abonnement. Je moet immers een bepaald aantal teksten afnemen per maand en ik was bang dat dat aantal te veel zou zijn voor ons bedrijf. Uiteindelijk hebben we daar goede invulling voor gevonden. Allereerst hebben we teksten vooruit laten schrijven. Zo hadden we een voorraad en konden we steeds her en der publiceren. Nu we inmiddels verder zijn gegroeid, schrijft CopyRobin behalve teksten voor onze website, ook content die we publiceren op horecaplatformen, in vakbladen en voor onze nieuwsbrief. De nieuwsbrief is heel belangrijk voor ons om een relatie op te bouwen met onze klanten.

 Als horecaondernemer willen zij zich het liefst bezighouden met hun vak en dat is niet schrijven!

Én, wat ik niet van tevoren had bedacht: ik bied mijn klanten nu een geïntegreerd pakket aan: behalve dat ik de website verzorg, kan ik ook de bijbehorende teksten aanbieden. De restauranthouders leveren input en de schrijver van CopyRobin maakt daar mooie teksten van voor hun website. Voor onze klanten is het een groot voordeel dat wij gebruik maken van professionele copywriters die zowel verstand hebben van online marketing als de horecabranche. Als horecaondernemer willen zij zich het liefst bezighouden met hun vak en dat is niet schrijven! Voor hen is het dus ook wel prettig als iemand hen dit uit handen neemt en ze kunnen vertrouwen dat er een goed leesbare tekst op hun website komt.

Omdat wij een vaste schrijver hebben, hoef ik steeds minder input te geven.

Omdat wij een vaste schrijver hebben, hoef ik steeds minder input te geven. Haar kennis van online marketing was al goed en inmiddels is ze ook behoorlijk ingelezen in ons vakgebied. Als ze teksten schrijft voor horecaplatformen of apps, dan geven wij het onderwerp en daar maakt zij een pakkende tekst van. Dat neemt ons behoorlijk wat werk uit handen.

Alle content op de website en horecaplatformen dragen bij aan SEO. Maar ook de aanwezigheid op horecabeurzen en artikelen in vakbladen helpen bij het bouwen aan ons merk. Daar zijn we op de goede weg en CopyRobin heeft daar mede een rol in gespeeld. Bovendien kan ik restauranthouders nu een unieke extra dienst bieden door professionele webteksten te leveren.

Voor ons werkt het heel goed om het schrijven van teksten uit te besteden.

Ik zou CopyRobin zeker aanraden voor bedrijven die zelf geen marketingafdeling of content marketeers hebben. Zelf zijn wij ook via een aanbeveling op haar diensten gewezen. Een vertrouwde zakenrelatie werkte met CopyRobin en kon het van harte aanbevelen. Voor ons werkt het heel goed om het schrijven van teksten uit te besteden.”

joey remmers

Joey Remmers - Managing Partner - Pocketmemu.nl

Benieuwd of het uitbesteden van je teksten voor jou werkt?
Plaats een gratis proefopdracht

Redactie CopyRobin

CopyRobin

De redactie van CopyRobin.


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!