Vragen

Hieronder vind je antwoorden op de meeste vragen die je wellicht hebt over CopyRobin. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

Nieuw: CopyRobin Chatbot voor al je vragen

message us2 

Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. En dat alles voor één vast bedrag per maand.

Wat is het verschil tussen 'Redactie' en 'Creatie'?

CopyRobin heeft twee verschillende typen abonnementen. Namelijk een 'Redactie' abonnement en twee 'Creatie' abonnementen. Maar wat is nu precies het verschil tussen 'Redactie' en 'Creatie'?

Redactie:

  • spelfouten verbeteren
  • grammaticale fouten eruit halen
  • leestekens correct toepassen
  • zinnen herschrijven (duidelijker maken, beter laten lopen)
  • alternatieve formuleringen voorstellen
  • letten op consistentie binnen één of meerdere teksten
  • eventueel op inhoudelijke fouten of onduidelijkheden wijzen

Creatie:

Alles van 'Redactie' plus het schrijven van compleet nieuwe teksten op basis van een duidelijke briefing via ons Opdrachtformulier.

We hebben drie kwaliteiten binnen creatie:

  • Standaard: De briefing is in principe voldoende, dus hoeft de schrijver geen eigen research of telefonische interviews te doen.
  • Creatief: N.a.v. de briefing moet de schrijver extra aandacht geven aan creativiteit, aangeleverde bronnen onderzoeken en/of een kort (circa 15 min) telefonisch interview doen.
  • Expert: N.a.v. de briefing moet de schrijver zelf bronnen vinden en onderzoeken, een wat langer (circa 30 min) telefonisch interview doen, of schrijven op basis van zijn of haar eigen inhoudelijke expertise.

Bij elke opdracht kun je de gewenste kwaliteit voor jouw tekst aangeven.

Over welke onderwerpen kunnen jullie schrijven?

Als professionele copywriters kunnen we in principe overal over schrijven, zolang jij ons maar de juiste informatie geeft. De vakkennis heb jij. De schrijfvaardigheid hebben wij. Samen komen we er altijd uit.

Bovendien werken we met copywriters die ieder weer hun eigen specialismen hebben. Sommigen weten veel van marketing. Anderen van mode of lekker eten. De kans dat we een copywriter in ons netwerk hebben met verstand van jouw branche is daarom groot.

Wees in ieder geval zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk bij het verstrekken van een opdracht via het opdrachtformulier. Voeg waar mogelijk bronnen en voorbeelden toe. Het kan zijn dat onze copywriter je wil spreken via telefoon of Skype als de opdracht hem of haar niet helemaal duidelijk is.

Helpen jullie ons ook met een contentstrategie en/of contentplan?

Jazeker. Je kunt bij ons een sessie met een contentstrateeg afnemen om jullie contentstrategie te helpen bepalen en een contentplan op te stellen. Neem contact met ons op voor een prijsopgave op maat.

Schrijven jullie ook SEO-teksten?

Onze schrijvers zijn allemaal geschoold in het schrijven van SEO-teksten. Dat wil zeggen dat ze weten hoe ze jouw zoektermen het beste in de tekst kunnen verwerken voor optimale vindbaarheid. Dit zonder de zoekmachine te spammen en zonder dat het ten koste gaat van de leesbaarheid. Daarbij maken ze gebruik van een handig hulpmiddel: Webtexttool. Kortom: als je zeker wilt weten dat jouw teksten goed zijn geoptimaliseerd voor SEO, zit je bij CopyRobin goed.

webtexttool score 100 2

Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Zit er een addertje onder het gras?

Iedereen kan op een bierviltje uitrekenen dat onbeperkte toegang tot een professionele webredacteur of copywriter niet kan voor dit geld. Om te voorkomen dat ‘power users’ de dienst onrendabel maken ten koste van de rest, hanteren we voor elke opdracht een levertijd in werkdagen. De opdrachten werken we per klant één voor één na elkaar af.

Hoe kan ik mijn copywriter optimaal briefen?

Zonder een goede briefing, geen goede tekst. Zo simpel is het. Daarom nemen we bij CopyRobin het afnemen van een goede briefing zeer serieus. Wanneer je een account bij ons aanmaakt vragen we je om eenmalig een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Vervolgens vragen we je om per opdracht een opdrachtformulier in te vullen. In de video hieronder leggen we uit hoe dat werkt:

https://www.youtube.com/watch?v=0hi3uA4Z0Xg

Lees ook: Zo maak je de perfecte briefing voor een copywriter.

Hoe lang duurt het tot m’n opdracht klaar is?

Dat hangt af van het aantal woorden in de tekst en de kwaliteit die je kiest. We berekenen deze in blokjes van 400 woorden. Bij de standaard kwaliteit heeft een tekst van maximaal 400 woorden een doorlooptijd vanaf 2 werkdagen. Elk volgend blokje van 400 woorden is een werkdag extra. Bij de kwaliteiten 'Creatief' en 'Expert' kan het 2 tot 3 keer zo lang duren:

Woorden Standaard Creatief Expert
≤400:  2 4 6
401-800: 3 6 9
801-1200: 4 8 12
1201-1600: 5 10 15
1601-2000: 6 12 18
2001-2400: 7 14 21
2401-2800: 8 16 24
2801-3200: 9 18 27
3201-3600: 10 20 30


Kan ik onbeperkt wijzigingen/verbeteringen laten aanbrengen?

Ja, wijzigigen/verbeteringen zijn in principe tijdens kantooruren een kwestie van minuten tot uren. Zeker geen dagen. Het heeft geen invloed op het aantal artikelen dat je kunt laten schrijven binnen je abonnement. Dit in alle redelijkheid uiteraard. Mochten wij vinden dat een klant te veeleisend is, dan zullen we dat met de klant bespreken.

Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

Zodra je jouw account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen. Ook kun je dan direct al je gratis proefopdracht (maximaal 400 woorden) plaatsen. Wil je gelijk een grotere opdracht indienen en daarmee afzien van de proefopdracht? Vul dan eerst je IBAN nummer en machtiging voor automatische incasso in bij je accountgegevens.

Leveren jullie aan particulieren?

Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam en zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW. Zodra je een abonnement wilt afsluiten, hebben we ook je IBAN, KvK en BTW nummers nodig.

Ik wil vooralsnog geen abonnement. Doen jullie ook losse opdrachten?

Jazeker. We verzorgen ook losse (ad hoc) opdrachten zonder abonnement. Lees hier hoe dat in z'n werk gaat.

Doen jullie complete websites?

Onze abonnementen zijn bedoeld voor onderhoud, niet voor het schrijven van alle teksten voor een complete website. Mocht je daar behoefte aan hebben, neem dan gerust contact met ons op. We zullen je een offerte op maat sturen. Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

Wij werken op freelance basis met professionele webredacteuren en copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

We koppelen jouw account aan de schrijver die het beste bij jouw organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van jouw branche. Zo leert hij of zij jouw organisatie steeds beter kennen.

Wanneer jouw vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

Leveren jullie de teksten altijd foutloos aan?

Onze vaste eindredactie redigeert elke tekst voordat we die opleveren. De kans op taalfouten is daarom bijzonder klein.

Op welk manier is er contact met de schrijver?

Het contact met de schrijver gaat in eerste instantie via je dashboard en e-mail, maar als een telefoongesprek de voorkeur geniet, is dat geen probleem.

Ik ben freelancer? Hoe meld ik me aan?

Ben je een freelance redacteur of copywriter en lijkt het je leuk om met ons samen te werken? Ga dan snel naar deze pagina.

Hoe zit het met de veiligheid van vertrouwelijke informatie?

Onze formulieren zijn met encryptie beveiligd, zodat alle informatie die je via onze site verstuurt versleuteld is. Verder werken we met vaste freelancers die we goed hebben gescreend. Daarnaast hebben ze een geheimhoudingsverklaring getekend. En vanzelfsprekend garanderen wij strikte vertrouwelijkheid aan onze klanten.

Zijn er kleine lettertjes?

Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

Kun je meerdere opdrachten (met prioriteit aanduiding) in één keer geven? 

Je kunt meerdere opdrachten invoeren in je dashboard. De volgorde waarin je ze invoert, bepaalt voor ons de prioriteit. Mocht je echter een vergissing maken, kun je altijd een mailtje sturen naar info@copyrobin.nl. We passen de prioriteit dan aan.

Leveren jullie ook afbeeldingen en bronvermeldingen?

Verwijzingen/uitgaande links e.d. zijn inbegrepen. Het zoeken naar afbeeldingen momenteel nog niet, maar we overwegen wel om dit als extra service, dus tegen bijbetaling, aan te bieden. Evenals het plaatsen in een CMS. Als dergelijke aanvullende diensten interessant voor jou zijn, laat het ons dan weten.

Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

Ja, het auteursrecht dragen we over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

Wat is de looptijd van een abonnement?

De minimum looptijd van je abonnement is 1 maand. Daarna kun je iedere maand (bij een jaarabonnement na een jaar) stoppen door een simpel mailtje te sturen naar info@copyrobin.nl waarin je aangeeft te willen stoppen. Heb je een jaarabonnement, dan mag je die twee keer per jaar maximaal 1 maand pauzeren. Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie en rond de feestdagen.

Hoe werkt die gratis proefopdracht?

Wij staan voor top kwaliteit teksten en fanatieke service. Daarom mag je een gratis proefopdracht plaatsen van maximaal 400 woorden in standaard kwaliteit.

Je hoeft bij registratie geen creditcard/automatische incasso op te geven. Dus je loopt geen enkel risico. Ben je niet 100% tevreden met het geleverde werk, dan hoef je niets te doen. Want, pas wanneer je de proefopdracht in gebruik wilt nemen of een vervolgopdracht wilt aanmelden, vragen we je om je KvK, BTW en IBAN nummer en een machtiging voor automatische incasso. Zodra je die gegevens hebt ingevuld, gaat je abonnement direct in.

Mocht je de proefopdracht heel graag willen gebruiken, maar je bent nog niet zover om een abonnement af te sluiten? Geen probleem. Je kunt de tekst ook gebruiken tegen een eenmalige betaling van € 45 excl btw. En besluit je later alsnog om een abonnement te nemen, dan trekken we dat bedrag weer van je eerste maandfactuur af.

Ontvang ik een factuur? En hoe kan ik die betalen?

Nadat je jouw abonnement hebt geactiveerd door je IBAN nummer en machtiging voor automatische incasso op te geven, sturen we de eerste maandfactuur. Bij je inschrijving machtig je ons om de verschuldigde bedragen periodiek van je bankrekening af te schrijven. Dit doen we telkens 14 dagen na de factuurdatum.

Waarom de naam CopyRobin?

Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

CopyRobin werkt voor o.a.:

Bekend van: