Wat is een landingspagina?

landingspagina.jpg

Een landingspagina, oftewel een bestemmingspagina, is een specifieke webpagina ontworpen om bezoekers te leiden naar een bepaalde actie, zoals een aankoop of registratie. Het optimaliseren van de landingspagina kan de conversieratio's verhogen en daarmee jouw online succes vergroten.

Landingspagina: dé tool voor online marketing

Een landingspagina is een belangrijk hulpmiddel in online marketing om bezoekers te converteren naar klanten. Het is een geoptimaliseerde webpagina die gericht is op het realiseren van een specifiek doel, meestal een aankoop of registratie. De inhoud en opmaak van de pagina zijn daarvoor speciaal ontworpen.

Een goed voorbeeld van een landingspagina is die van een online schoenenwinkel die adverteert met een specifieke aanbieding voor hardloopschoenen. De pagina is gericht op het overtuigen van de bezoeker om de specifieke hardloopschoenen te kopen.

Leestip: Hoe maak je een goed converterende landingspagina?

De pagina bevat uitgebreide informatie over de schoenen, afbeeldingen van de schoenen en aanvullende informatie zoals reviews en ratings van andere klanten. Vaak wordt er op een landingspagina ook gebruik gemaakt van zogenoemde call-to-action knoppen of formulieren. Dit zijn elementen die de bezoeker aansporen om een actie te ondernemen, zoals het kopen van de schoenen of het invullen van een registratieformulier.

Landingspagina laten maken? Klik hier!

Conversies verhogen met effectieve call-to-action

Door gebruik te maken van een effectieve call-to-action knop kan het aantal conversies op de landingspagina worden verhoogd. De belangrijkste eigenschap van een landingspagina, ook wel bekend als een conversiepagina, is dat deze gericht is op één specifiek doel.

Daardoor wordt de focus van de bezoeker maximaal behouden en de kans op afleiding geminimaliseerd. Door consequent te werken met landingspagina’s wordt de ervaring van de bezoeker verhoogd en kunnen online bedrijven effectiever hun marketingdoelen realiseren.

Geïnteresseerd in hoe landingspagina's jouw bedrijf kunnen transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.