Over Ons

Het verhaal achter CopyRobin - 'copywriting as a service'.

Over Ons

Het verhaal achter CopyRobin - 'copywriting as a service'.

Oprichter van CopyRobin Eric van Hall begon zijn carrière als copywriter. Daarna had hij 20 jaar een digital agency.

En raad eens wat hij in al die jaren heeft geleerd over het managen van webteksten?

Dat het een regelrechte nachtmerrie is!

Denk eens terug aan iedere keer dat je het schrijven van teksten uitbesteedde.

Was het een moeizame ervaring om te werken met marktplaatsen, tekstbureaus, of freelancers?

Nadat Eric zijn klanten al die jaren zag stoeien met hun webteksten, besloot hij om het tekstproductieproces grondig te vernieuwen en alle frictie en inefficiënties eruit te snijden.

Het resultaat:

CopyRobin - 'copywriting as a service'

Een simpel, pijnvrij proces:

 • Vergeet eindeloos scrollen in lijsten met waarschijnlijk-net-niet-passende schrijvers.
 • Geen halfbakken briefings meer.
 • Niet meer zoeken naar verloren Word-documenten of feedback in 5 verschillende bestanden.
 • En geen freelancers meer hoeven herinneren aan gemiste deadlines.

 

 

Met CopyRobin krijg je:

 • Teksten geschreven door professionele copywriters.
 • Efficiënte workflow.
 • Heldere communicatie.
 • Gestructureerde briefings.
 • Professionele eindredactie.
 • Razendsnelle levertijden.
 • Verse, nieuwe teksten met grote regelmaat.
 • Betrouwbare deadlines.
 • Constante terugkoppeling.
 • Fanatieke klantenservice en support.
 • Zeer betaalbare tarieven.

 

CopyRobin koppelt je aan passende schrijvers

CopyRobin werkt samen met 327 aangesloten professionele schrijvers. Daarom kun je als klant van CopyRobin altijd beschikken over een passende schrijver voor je opdrachten.

Tip: leer van deze podcast interviews met Eric van Hall over de boeiende ontstaansgeschiedenis van CopyRobin onder het motto "had ik dit maar 20 jaar eerder geweten".

CopyRobin werkt voor 635 opdrachtgevers

In totaal schreven wij al 9834 teksten voor 635 ZZP'ers, mkb-bedrijven, grote corporates en (digital) agencies.

Bekijk ook deze inspirerende cases van onze klanten.

Gratis proefopdracht

Wij staan voor topkwaliteit teksten en fanatieke service. Daarom mag je gratis een proefopdracht plaatsen van maximaal 400 woorden (standaard moeilijkheidsgraad) .

Je hoeft bij registratie geen creditcard/automatische incasso op te geven, dus je loopt geen enkel risico. Ben je niet 100% tevreden met het geleverde werk, dan hoef je niets te doen. Want, pas wanneer je de proefopdracht wilt gebruiken, vragen we je om je IBAN nummer en machtiging voor automatische incasso en gaat je abonnement in.

Meer weten? Hier beantwoorden we de meest gestelde vragen.

 Probeer gratis


Vragen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. Dankzij ons platform houd je zelf alles in de hand: 'copywriting as a service'.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis samen met 290 professionele  copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen je account aan de schrijver die het beste bij je organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van je branche. Zo leert hij of zij je organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer je vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je je account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen. Ook kun je dan direct al je gratis proefopdracht (maximaal 400 woorden/standaard moeilijkheidsgraad) plaatsen. Wil je gelijk een grotere opdracht indienen en daarmee afzien van de proefopdracht? Vul dan eerst je IBAN nummer en machtiging voor automatische incasso in bij je accountgegevens.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.