Over Ons

Het verhaal achter CopyRobin - 'copywriting as a service'.

CopyRobin bij BNR Baanbrekende businessmodellen

Beluister het interview met Eric van Hall, oprichter CopyRobin bij BNR Baanbrekende businessmodellen over onze AI-ondersteunde copywriting service.

Oprichter van CopyRobin Eric van Hall begon zijn carrière als copywriter. Daarna had hij 20 jaar een digital agency. En raad eens wat hij in al die jaren heeft geleerd over het laten schrijven van webteksten?

Dat het een regelrechte nachtmerrie is!

Denk eens terug aan iedere keer dat je het schrijven van teksten uitbesteedde. Was het een moeizame ervaring om te werken met marktplaatsen, tekstbureaus, of freelancers?

Liep je bijvoorbeeld aan tegen problemen met briefen, slecht bereikbare schrijvers, verlopen deadlines of viel de kwaliteit van de tekst je tegen?

Dat herkent Eric als geen ander. Nadat hij zijn klanten al die jaren zag stoeien met hun websiteteksten, besloot hij om het tekstproductieproces grondig te vernieuwen. Hoe? Automatiseren waar mogelijk, alle frictie en inefficiëntie eruit snijden waar nodig.

Het resultaat:

CopyRobin - 'copywriting as a service'

Een simpel, pijnvrij proces via een gebruiksvriendelijk platform:

 • Vergeet eindeloos scrollen in lijsten met waarschijnlijk-net-niet-passende schrijvers (waarvan de tarieven bovendien allemaal verschillen).
 • Geen halfbakken briefings meer.
 • Niet meer zoeken naar verloren Word-documenten of feedback in 5 verschillende bestanden.
 • Geen freelancers meer hoeven herinneren aan gemiste deadlines.

 

 

Met CopyRobin krijg je:

 • Teksten geschreven door professionele copywriters.
 • Ontzorging door een efficiënte workflow.
 • Duidelijke afspraken en heldere communicatie.
 • Gestructureerde briefings: je hoeft alleen de vragenlijst in te vullen.
 • Een minimale kans op fouten in je tekst door onze professionele eindredactieteam.
 • Een snelle oplevering van je teksten.
 • Een schaalbare oplossing voor je tekstproductie.
 • Betrouwbare deadlines.
 • De mogelijkheid om eenvoudig feedback te geven op je teksten.
 • Altijd toegang tot een betrokken klantenservice en supportteam.
 • Zeer betaalbare tarieven.

 

CopyRobin koppelt je aan passende schrijvers

CopyRobin werkt samen met 549 aangesloten professionele schrijvers. Daarom kun je als klant van CopyRobin altijd beschikken over een passende schrijver voor je opdrachten, ongeacht het onderwerp.

Tip: ontdek in deze podcast interviews met Eric van Hall de boeiende ontstaansgeschiedenis van CopyRobin onder het motto "had ik dit maar 20 jaar eerder geweten".

CopyRobin werkt voor 1066 opdrachtgevers

In totaal schreven wij al 16497 teksten voor 1066 zzp'ers, mkb'ers, grote corporates en (digital) agencies.

Bekijk ook deze inspirerende cases van onze klanten.

 

Meer weten? Hier beantwoorden we de meestgestelde vragen. Of neem contact met ons op via dit formulier:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Vragen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. Dankzij ons platform houd je zelf alles in de hand: 'copywriting as a service'.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis samen met circa 550 professionele  copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen je account aan de schrijver die het beste bij je organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van je branche. Zo leert hij of zij je organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer je vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je je account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen.

  Geef de gevraagde gegevens op en je kunt direct je opdrachten plaatsen. Afrekenen doe je door middel van automatische incasso.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Hoe werkt de losse opdracht?

  Wil je een losse opdracht plaatsen zonder abonnement? Dat kan!

  Ga naar 'Losse opdracht' en maak een gratis account aan.

  Daar kun je vervolgens je opdracht (of meerdere) aanmaken en in concept bewaren.

  Om de opdracht uit te laten voeren bestel je eenvoudig de benodigde credits. Hoe meer credits je bestelt, hoe lager de prijs per credit:

  1 t/m 9: € 36,50
  10 t/m 19: € 28,50
  20 t/m 39: € 23,75
  40 t/m 59: € 21,00
  60 t/m 99: € 18,50
  100 of meer: € 17,50

  Voor de betaling van je credits hebben we de volgende zaken van je nodig:

  KvK-nummer;
  btw-nummer;
  IBAN-nummer;
  Akkoord op automatische incasso.

  Deze gegevens vul je in via je Copyrobin dashboard.

  Je ontvangt een factuur en na 14 dagen schrijven we het bedrag af van je rekening.

  Na het bestellen van je credits kun je direct jouw opdracht(en) plaatsen en gaat onze copywriter voor je aan de slag!

  Zodra je tekst klaar is zetten we die in een Google Drive die we met je delen. Je krijgt dan een e-mail notificatie van ons met een link naar je tekst.

  In het opgeleverde Google Doc kun je nog om correcties vragen door comments in het document te zetten. Heb je dit gedaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@copyrobin.nl met de opmerking dat er feedback in de tekst staat. Vermeld hierbij de zesletterige opdrachtcode die je krijgt. Onze redactie deelt je feedback dan met de schrijver.

  Het kan zijn dat we contact met je opnemen als we vragen hebben over je opdracht.

   Je ontvangt dus per opdracht een factuur en zit verder nergens aan vast.

  Plaats losse opdracht

Ik heb een andere vraag

Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!