E-book laten maken?

Werk met een gespecialiseerde ghostwriter van CopyRobin.

E-book laten schrijven: de voordelen, kosten en voorbeelden.

Het laten schrijven van een e-book kan een geweldige manier zijn om waardevolle content te creëren voor je bedrijf of merk. Maar hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen? En hoeveel kost het om een professionele schrijver in te huren?

In deze tekst vertellen we waarom het een goed idee kan zijn om een e-book te laten schrijven. Ook geven we info over de kosten en delen we voorbeelden van succesvolle e-books. Bij CopyRobin kun je terecht voor een e-book schrijver die aansluit bij jouw wensen. We hebben schrijvers die ervaring hebben met verschillende onderwerpen, van zakelijk tot gezondheid.

E-book laten schrijven: de voordelen

Een goed geschreven e-book kan een waardevolle bron van informatie zijn voor je doelgroep. Het kan helpen om je autoriteit en geloofwaardigheid te vergroten. Daarbij kan een e-book heel goed dienen als zogenoemde “lead magnet”. Ideaal om nieuwe leads te genereren en je e-maillijst op te bouwen.

Als je een e-book laat schrijven, kun je ingewikkelde onderwerpen op een duidelijke manier uitleggen.

Dit is bijvoorbeeld handig als je een product of dienst aanbiedt waarbij veel uitleg nodig is. Met een e-book kun je je klanten de nodige informatie geven, zonder dat ze zelf veel tijd hoeven te besteden aan het uitzoeken van de details.

Als je een e-book laat schrijven, kun je ingewikkelde onderwerpen op een duidelijke manier uitleggen. Dit is handig als je een product of dienst aanbiedt waarbij veel informatie nodig is. Met een e-book geef je jouw klanten alle details zonder dat zij zelf veel tijd kwijt zijn aan onderzoek.

Een goed geschreven e-book kan ook bijdragen aan je SEO-strategie.

Een goed geschreven e-book kan ook bijdragen aan je SEO-strategie. Door relevante zoekwoorden op te nemen in de titel en de inhoud van je e-book, kun je ervoor zorgen dat het e-book hoger scoort in zoekmachines. Dit kan helpen om meer verkeer naar je website te trekken en je merk meer zichtbaarheid te geven.

E-book laten schrijven

E-book laten schrijven: de kosten

De kosten van het laten schrijven van een e-book zijn afhankelijk van de lengte van het e-book. Maar om je een idee te geven: bij een e-book van zo’n 7.600 woorden kun je denken aan € 1.110 en bij 14.000 woorden aan € 1.838. De exacte prijs kan variëren afhankelijk van het onderwerp en de complexiteit van het e-book. We bieden ook kortingen aan voor grotere projecten en voor langdurige samenwerkingen.

Plan snel een afspraak

Voorbeelden van succesvolle e-books

Er zijn talloze voorbeelden van succesvolle e-books die bedrijven hebben geholpen om hun merk te versterken en nieuwe leads te ontvangen. Hier zijn er een paar:

 • “How to Run an Inbound Marketing Campaign” door HubSpot. Dit ebook leert je hoe je een effectieve inbound marketing strategie kunt opzetten en uitvoeren om meer leads en klanten aan te trekken. Het ebook bevat 47 pagina’s met praktische tips, voorbeelden en sjablonen.

 

 • “De 10 grootste fouten die zelfstandig ondernemers en ZZP’ers maken in hun eigen lead magnet” door KlantGenerator. Dit ebook is een beschrijving inclusief voorbeelden van de 10 grootste fouten die zelfstandig ondernemers en ZZP’ers maken in hun eigen lead magnet. En daarnaast is het een 10 punten checklist om de perfecte lead magneet om te zien of jij wel of geen goede lead magnet hebt.

 

 • “The Ultimate Guide to Tracking, Targeting and Driving Conversions on Facebook” door WordStream. Dit ebook geeft je een beknopt maar informatief overzicht van hoe je je Facebook-advertentiecampagnes kunt verbeteren. Het ebook bevat 14 pagina’s met uitleg over Facebook-pixel, doelgroepnetwerk, conversietracking en meer.

 

Deze e-books zijn slechts enkele voorbeelden van succesvolle e-books die bedrijven hebben geholpen om hun doelen te bereiken. Het is belangrijk om te weten dat een goed geschreven e-book een waardevolle investering kan zijn in de branding en marketing van je bedrijf.

Conclusie

Een e-book laten schrijven kan nuttig zijn voor je marketing. Om je doelgroep te bereiken en je betrouwbaarheid te vergroten, moet het e-book goed geschreven zijn en informatie bieden.

Bij CopyRobin kun je een e-book laten schrijven dat helemaal past bij wat jij nodig hebt. We overleggen met jou om zeker te zijn dat de content die we maken interessant, nuttig en goed werkt. We bespreken graag de mogelijkheden met je en bieden je een oplossing op maat die past bij jouw unieke behoeften en doelen.

Wil je jouw e-book laten schrijven?


Maak een afspraak

Vul het formuliertje hieronder in en we nemen tijdens kantooruren binnen 24 uur en meestal veel sneller contact met je op.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

"Zeer goede oplossing voor SEO-teksten." Meer
"Het is fijn dat je in de briefings zo duidelijk de zoekwoorden kan meegeven. Dat is toch waar het bij SEO-teksten om draait.Voor het schrijven van SEO-teksten heb je aan CopyRobin een goede en professionele partij. Omdat we zelf alleen SEO-teksten afnamen, is het lastig om iets over andere soorten teksten te zeggen. Daar hebben we geen ervaring mee. Maar voor goede SEO-teksten is twijfel niet nodig, daarvoor moet je bij CopyRobin zijn!’"
Minder
CopyRobin B.V.

Vragen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. Dankzij ons platform houd je zelf alles in de hand: 'copywriting as a service'.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis samen met circa 550 professionele  copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen je account aan de schrijver die het beste bij je organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van je branche. Zo leert hij of zij je organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer je vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je je account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen.

  Geef de gevraagde gegevens op en je kunt direct je opdrachten plaatsen. Afrekenen doe je door middel van automatische incasso.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Hoe werkt de losse opdracht?

  Wil je een losse opdracht plaatsen zonder abonnement? Dat kan!

  Ga naar 'Losse opdracht' en maak een gratis account aan.

  Daar kun je vervolgens je opdracht (of meerdere) aanmaken en in concept bewaren.

  Om de opdracht uit te laten voeren bestel je eenvoudig de benodigde credits. Hoe meer credits je bestelt, hoe lager de prijs per credit:

  1 t/m 9: € 36,50
  10 t/m 19: € 28,50
  20 t/m 39: € 23,75
  40 t/m 59: € 21,00
  60 t/m 99: € 18,50
  100 of meer: € 17,50

  Voor de betaling van je credits hebben we de volgende zaken van je nodig:

  KvK-nummer;
  btw-nummer;
  IBAN-nummer;
  Akkoord op automatische incasso.

  Deze gegevens vul je in via je Copyrobin dashboard.

  Je ontvangt een factuur en na 14 dagen schrijven we het bedrag af van je rekening.

  Na het bestellen van je credits kun je direct jouw opdracht(en) plaatsen en gaat onze copywriter voor je aan de slag!

  Zodra je tekst klaar is zetten we die in een Google Drive die we met je delen. Je krijgt dan een e-mail notificatie van ons met een link naar je tekst.

  In het opgeleverde Google Doc kun je nog om correcties vragen door comments in het document te zetten. Heb je dit gedaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@copyrobin.nl met de opmerking dat er feedback in de tekst staat. Vermeld hierbij de zesletterige opdrachtcode die je krijgt. Onze redactie deelt je feedback dan met de schrijver.

  Het kan zijn dat we contact met je opnemen als we vragen hebben over je opdracht.

   Je ontvangt dus per opdracht een factuur en zit verder nergens aan vast.

  Plaats losse opdracht

Ik heb een andere vraag

Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!