Vragen

Hieronder vind je antwoorden op de meeste vragen die je wellicht hebt over CopyRobin. Mocht jouw vraag er niet tussen staan, neem dan gerust contact met ons op.

Algemeen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. En dat alles voor één vast bedrag per maand.

 • Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Zit er een addertje onder het gras?

  Iedereen kan op een bierviltje uitrekenen dat onbeperkte toegang tot een professionele webredacteur of copywriter niet kan voor dit geld. Om te voorkomen dat ‘power users’ de dienst onrendabel maken ten koste van de rest, hanteren we voor elke opdracht een aantal 'credits'. Hoeveel credits je hebt per maand en wat een credit kost hangt af van het abonnement dat je hebt afgesloten.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis met professionele webredacteuren en copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen jouw account aan de schrijver die het beste bij jouw organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van jouw branche. Zo leert hij of zij jouw organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer jouw vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je jouw account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen. Ook kun je dan direct al je gratis proefopdracht (maximaal 400 woorden/standaard moeilijkheidsgraad) plaatsen. Wil je gelijk een grotere opdracht indienen en daarmee afzien van de proefopdracht? Vul dan eerst je IBAN nummer en machtiging voor automatische incasso in bij je accountgegevens.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

Abonnementen

 • Hoe werkt die gratis proefopdracht?

  Wij staan voor top kwaliteit teksten en fanatieke service. Daarom mag je een gratis proefopdracht plaatsen van maximaal 400 woorden in standaard moeilijkheidsgraad.

  Je hoeft bij registratie geen creditcard/automatische incasso op te geven. Dus je loopt geen enkel risico. Ben je niet 100% tevreden met het geleverde werk, dan hoef je niets te doen. Want, pas wanneer je de proefopdracht in gebruik wilt nemen of een vervolgopdracht wilt aanmelden, vragen we je om je KvK, BTW en IBAN nummer en een machtiging voor automatische incasso. Zodra je die gegevens hebt ingevuld, gaat je abonnement direct in.

  Mocht je de proefopdracht heel graag willen gebruiken, maar je bent nog niet zover om een abonnement af te sluiten? Geen probleem. Je kunt de tekst ook gebruiken tegen een eenmalige betaling van € 45 excl btw. En besluit je later alsnog om een abonnement te nemen, dan trekken we dat bedrag weer van je eerste maandfactuur af.

 • Hoeveel credits zitten er in een abonnement?

  We hebben vier abonnementen:

  • Ad hoc: 0 credits inbegrepen. Je koopt ze los.
  • Starter: 10 credits per maand inbegrepen.
  • Business: 20 credits per maand inbegrepen.
  • Corporate: 40 credits per maand inbegrepen.
  • Enterprise: 60 credits per maand inbegrepen.

  Bekijk hier de details van de verschillende abonnementen.

 • Ik wil vooralsnog geen abonnement. Doen jullie ook losse opdrachten?

  Jazeker. We verzorgen ook losse (ad hoc) opdrachten. Daarvoor hebben we een abonnement van € 10 per maand zonder credits. Je kunt zoveel credits bestellen als je nodig hebt. Deze credits blijven 12 maanden geldig mits je het abonnement aanhoudt.

  Let op: bij het abonnement voor losse opdrachten zit geen gratis proefopdracht inbegrepen. Je eerste opdracht is dus gelijk een betaalde opdracht.

 • Wat is de looptijd van een abonnement?

  De minimum looptijd van je abonnement is 1 maand. Daarna kun je iedere maand stoppen. Dat kun je heel simpel aangeven in je CopyRobin dashboard.

 • Wat kost het om een tekst te laten schrijven?

  De kosten van een tekst hangen af van drie variabelen:

  • De lengte van de tekst in blokjes van 400 woorden.
  • De moeilijkheidsgraad van de tekst: standaard, creatief of expert.
  • De prijs die je betaalt per credit. Die hangt af van welk abonnement je kiest.

  We hanteren de volgende prijzen per credit:

  • Ad hoc: € 27,50 (0 credits per maand)
  • Starter: € 23,00 (10 credits per maand)
  • Business: € 19,25 (20 credits per maand)
  • Corporate: € 17,00 (40 credits per maand)
  • Enterprise: € 14,98 (60 credits per maand)

  Een tekst van maximaal 400 woorden in standaard moeilijkheidsgraad kost daardoor vanaf € 29,96 (bij een Enterprise abonnement).

  Je kunt altijd losse credits bijkopen voor het tarief van het abonnement dat je hebt afgesloten.

  Download onze tariefkaarten:

Content

 • Over welke onderwerpen kunnen jullie schrijven?

  Als professionele copywriters kunnen we in principe overal over schrijven, zolang jij ons maar de juiste informatie geeft. De vakkennis heb jij. De schrijfvaardigheid hebben wij. Samen komen we er altijd uit.

  Bovendien werken we met copywriters die ieder weer hun eigen specialismen hebben. Sommigen weten veel van marketing. Anderen van mode of lekker eten. De kans dat we een copywriter in ons netwerk hebben met verstand van jouw branche is daarom groot.

  Wees in ieder geval zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk bij het verstrekken van een opdracht via het opdrachtformulier. Voeg waar mogelijk bronnen en voorbeelden toe. Het kan zijn dat onze copywriter je wil spreken via telefoon of Skype als de opdracht hem of haar niet helemaal duidelijk is.

 • Schrijven jullie ook SEO-teksten?

  Onze schrijvers zijn allemaal geschoold in het schrijven van SEO-teksten. Dat wil zeggen dat ze weten hoe ze jouw zoektermen het beste in de tekst kunnen verwerken voor optimale vindbaarheid. Dit zonder de zoekmachine te spammen en zonder dat het ten koste gaat van de leesbaarheid. Daarbij maken ze gebruik van een handig hulpmiddel: Webtexttool. Kortom: als je zeker wilt weten dat jouw teksten goed zijn geoptimaliseerd voor SEO, zit je bij CopyRobin goed.

 • Leveren jullie de teksten altijd foutloos aan?

  Onze vaste eindredactie redigeert elke tekst voordat we die opleveren. De kans op taalfouten is daarom bijzonder klein.

 • Helpen jullie ons ook met een contentstrategie en/of contentplan?

  Jazeker. Je kunt bij ons een sessie met een contentstrateeg afnemen om jullie contentstrategie te helpen bepalen en een contentplan op te stellen. Neem contact met ons op voor een prijsopgave op maat.

 • Op welk manier is er contact met de schrijver?

  Het contact met de schrijver gaat in eerste instantie via je dashboard en e-mail, maar als een telefoongesprek de voorkeur geniet, is dat geen probleem.

 • Hoe kan ik mijn copywriter optimaal briefen?

  Zonder een goede briefing, geen goede tekst. Zo simpel is het. Daarom nemen we bij CopyRobin het afnemen van een goede briefing zeer serieus. Wanneer je een account bij ons aanmaakt vragen we je om eenmalig een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Vervolgens vragen we je om per opdracht een opdrachtformulier in te vullen.

  Lees ook: Zo maak je de perfecte briefing voor een copywriter.

 • Hoe lang duurt het tot m’n opdracht klaar is?

  Dat hangt af van het aantal woorden en de moeilijkheidsgraad die je kiest. Het komt ruwweg overeen met het aantal credits gerekend in werkdagen. Een tekst van maximaal 400 woorden in Standaard moeilijkheidsgraad heeft bijvoorbeeld een doorlooptijd van twee werkdagen, terwijl een tekst van maximaal 3600 woorden in de moeilijkheidsgraad Expert 30 werkdagen doorlooptijd heeft. Uiteraard zullen we altijd ons best doen om waar mogelijk rekening te houden met jouw gewenste opleverdatum.

 • Hoe zit het met de veiligheid van vertrouwelijke informatie?

  Onze formulieren zijn met encryptie beveiligd, zodat alle informatie die je via onze site verstuurt versleuteld is. Verder werken we met vaste schrijvers die we goed hebben gescreend. Daarnaast hebben ze een geheimhoudingsverklaring getekend. En vanzelfsprekend garanderen wij strikte vertrouwelijkheid aan onze klanten.

 • Kan ik onbeperkt wijzigingen/verbeteringen laten aanbrengen?

  Ja, per opdracht heb je recht op onbeperkte correctierondes. Dit in alle redelijkheid uiteraard. Mochten wij vinden dat een klant te veeleisend is, dan zullen we dat met de klant bespreken.

  Wijzigingen/verbeteringen zijn in principe tijdens kantooruren een kwestie van minuten tot uren. Zeker geen dagen. 

 • Kun je meerdere opdrachten (met prioriteit aanduiding) in één keer geven?

  Je kunt meerdere opdrachten invoeren in je dashboard. De volgorde waarin je ze invoert, bepaalt voor ons de prioriteit. Mocht je echter een vergissing maken, kun je altijd een mailtje sturen naar redactie@copyrobin.nl. We passen de prioriteit dan aan.

 • Leveren jullie ook afbeeldingen?

  In principe niet. Wel zullen onze schrijvers als je daarom vraag bij grotere opdrachten (creatief of expert) vaak bereid zijn om (rechtenvrije) afbeeldingen voor je te zoeken. Je blijft wel zelf verantwoordelijk voor het regelen van de rechten.

 • Plaatsen jullie de teksten ook in ons CMS?

  In principe niet. Wij leveren de teksten aan als Google document. Bij grotere projecten kunnen we hierover eventueel wel speciale afspraken maken.

 • Welke talen kunnen jullie leveren?

  Op dit moment kun je bij ons terecht voor Nederlands (NL en BE), Engels (UK en US), Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Heb je teksten in een andere taal nodig, neem contact met ons op. Wie weet kunnen we je toch helpen.

Financieel

 • Hoe werken de 'credits'?

  Hoeveel credits een bepaalde opdracht kost bepalen we aan de hand van twee variabelen: lengte en moeilijkheidsgraad.

  De lengte kies je in blokjes van 400 woorden (ongeveer 1 A4).

  De moeilijkheidsgraad kies je op basis van hoeveel werk en/of expertise je van de copywriter verwacht:

  • Standaard: De briefing is in principe voldoende, dus hoeft de schrijver geen eigen research of telefonische interviews te doen.
  • Creatief: N.a.v. de briefing moet de schrijver extra aandacht geven aan creativiteit, aangeleverde bronnen onderzoeken en/of een kort (circa 15 min) telefonisch interview doen.
  • Expert: N.a.v. de briefing moet de schrijver zelf bronnen vinden en onderzoeken, een wat langer (circa 30 min) telefonisch interview doen, of schrijven op basis van zijn of haar eigen inhoudelijke expertise.


  In de tabel hieronder kun je snel zien hoeveel credits een bepaalde opdracht kost:

  Woorden

  Standaard

  Creatief

  Expert

  400 2 4 6
  800 3 6 9
  1200 4 8 12
  1600 5 10 15
  2000 6 12 18
  2400 7 14 21
  2800 8 16 24
  3200 9 18 27
  3600 10 20 30

   

 • Ontvang ik een factuur? En hoe kan ik die betalen?

  Nadat je jouw abonnement hebt geactiveerd door je IBAN nummer en machtiging voor automatische incasso op te geven, sturen we de eerste maandfactuur. Bij je inschrijving machtig je ons om de verschuldigde bedragen periodiek van je bankrekening af te schrijven. Dit doen we telkens 14 dagen na de factuurdatum.

 • Wat kost het om een tekst te laten schrijven?

  De kosten van een tekst hangen af van drie variabelen:

  • De lengte van de tekst in blokjes van 400 woorden.
  • De moeilijkheidsgraad van de tekst: standaard, creatief of expert.
  • De prijs die je betaalt per credit. Die hangt af van welk abonnement je kiest.

  We hanteren de volgende prijzen per credit:

  • Ad hoc: € 27,50 (0 credits per maand)
  • Starter: € 23,00 (10 credits per maand)
  • Business: € 19,25 (20 credits per maand)
  • Corporate: € 17,00 (40 credits per maand)
  • Enterprise: € 14,98 (60 credits per maand)

  Een tekst van maximaal 400 woorden in standaard moeilijkheidsgraad kost daardoor vanaf € 29,96 (bij een Enterprise abonnement).

  Je kunt altijd losse credits bijkopen voor het tarief van het abonnement dat je hebt afgesloten.

  Download onze tariefkaarten:

Freelancers

 • Ik ben freelancer? Hoe meld ik me aan?

  Ben je een freelance redacteur of copywriter en lijkt het je leuk om met ons samen te werken? Ga dan snel naar deze pagina.

 • Moet ik als freelancer zijn ingeschreven bij het KvK?

  Liefst wel. We werken uitsluitend met professionele freelance schrijvers. Mede daarom vragen we om je KvK-nummer en btw-nummer bij inschrijving. Maar als je wel een hele goede schrijver bent en dolgraag voor ons wilt werken, maar (nog) niet beschikt over KvK-nummer en btw-nummer, dan kun je overwegen je in te schrijven bij verloning.nl.

 • Op welke manier is er contact met de klant?

  Het contact met de klant gaat in eerste instantie via je dashboard en e-mail. Maar voor opdrachten van de moeilijkheidsgraden Creatief en Expert is vaak ook telefonisch contact noodzakelijk.

 • Werk ik als freelancer meestal voor dezelfde klanten?

  Ja, we koppelen onze freelancers zoveel mogelijk aan vaste klanten die bij hen passen. Bij voorkeur heb je verstand heeft van de branche waarin de klant actief is.

  Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking. Zo leer jij de klant steeds beter kennen.

  Wanneer jij een keertje niet kan, zorgen wij voor een vervanger. Als de samenwerking met een bepaalde klant je niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.