Redactie CopyRobin
02 augustus ‘22 4 min. leestijd

GetOn: “Wij raden CopyRobin standaard aan aan onze klanten”

Cases

GetOn is een leerplatform met daarop online cursussen, aangevuld met digitale coaching via chat en videocalls. Het is een platform voor iedereen, maar GetOn richt zich met name op online ondernemers in het mkb, die ze door middel van het platform digitale (marketing)vaardigheden bijbrengen.

Het doel van de organisatie is het aanbieden van steeds meer diversiteit in de cursussen, waardoor de digitale vaardigheden van hun klanten voortdurend verbeteren. Het aanbod wordt dan ook regelmatig uitgebreid.

Waarvoor zet GetOn CopyRobin in?

GetOn zet de tekstschrijvers van CopyRobin in voor het schrijven van blogs. Michael Lek, co-founder van het bedrijf, vertelt: “Ik maak altijd een outline van hoe ik de blog graag wil hebben. Vervolgens gaat de tekstschrijver daarmee aan de slag, als een soort ghostwriter.” 

"De tekstschrijver gaat aan de slag, als een soort ghostwriter.”

De perfecte prijs-kwaliteitverhouding

De samenwerking tussen GetOn en CopyRobin loopt al geruime tijd. “Eerst schreven we de blogs gewoon zelf. Maar omdat we het steeds drukker kregen, schoot het er steeds vaker bij in. We wilden stabiliteit, maandelijks minimaal twee blogs publiceren, dus moesten we op zoek naar een oplossing. Een partij die ons hierbij kon ondersteunen en die ook in het budget paste.”

Michael werkte in het verleden voor een marketingbureau, waar ook met tekstschrijvers werd gewerkt. “Maar die uurtarieven konden wij ons bij GetOn nog niet veroorloven.” Het bedrijf probeerde eerst een tekstschrijver via Fiverr. Deze was goedkoop, maar de kwaliteit van de opgeleverde tekst was niet naar wens.

"We probeerden eerst een tekstschrijver via Fiverr."

In het model van CopyRobin hebben ze de perfecte prijs-kwaliteitverhouding gevonden: “In het begin was het even zoeken naar de juiste tone of voice. Inmiddels werken we meestal met een vaste tekstschrijver, waardoor er een goede continuïteit is. Deze schrijver zet de stijl precies neer zoals wij het graag zien, dat is heel fijn.”

De CopyRobin-ervaringen van GetOn

De CopyRobin-ervaringen van GetOn zijn erg goed. De samenwerking heeft ze veel opgeleverd: “Het scheelt mij heel veel tijd. Dat is de voornaamste reden dat we dit uitbesteden. Om een tekstschrijver in dienst te nemen, moet je groter zijn. Wij zijn nog niet zover dat we een fulltime schrijver kunnen toevoegen. De schrijver van CopyRobin is ook een soort teamlid, maar dan een die we flexibel kunnen bijschakelen.”

"Het hele proces loopt erg soepel.”

Over de praktische kant van de samenwerking vertelt Michael: “Bij CopyRobin is het hele proces gestandaardiseerd, dat is heel fijn en handig. Je schiet makkelijk een opdracht in, die vervolgens snel en goed wordt opgepakt. Het hele proces loopt erg soepel.”

Zelf bronnen aanleveren

“CopyRobin werkt met een creditsysteem met verschillende moeilijkheidsgraden. De optie ‘creatief’, waarbij je input geeft, maar de schrijver ook eigen creativiteit inbrengt, werkt voor ons goed. We leveren zelf de bronnen aan, dus daar hoeft de schrijver niet naar op zoek. We zijn vrij kritisch op welke bronnen we wel en niet goed vinden. Dan is het fijn dat je aan kan geven welke bronnen de copywriter kan gebruiken.” 

Michael levert naast de bronnen ook een kader aan, om de hoofdlijnen van de tekst richting te geven: “Wat we vaak doen, is een soort raamwerk opzetten. Ik zet de titel alvast in de briefing, de mogelijke subkopjes, eigenlijk de hele inhoudelijke basis die in het artikel moet terugkomen.”

"Zo wordt de tekst precies alsof we het zelf geschreven zouden hebben."

“Voor elke alinea lever ik dan een bron aan. Zo wordt de tekst precies alsof we het zelf geschreven zouden hebben. Echt je eigen verhaal, maar dan door iemand anders geschreven.” Deze werkwijze bespaart het bedrijf veel tijd en leidt tegelijk tot een professionele tekst.

Interessant model voor mkb-ondernemingen

GetOn werkt niet alleen zelf met CopyRobin, maar beveelt het tekstbureau ook regelmatig aan bij relaties. “We verwijzen onze klanten vaak door naar CopyRobin. We hebben het bedrijf zelfs in onze cursus verwerkt: ‘Heb je een copywriter nodig of zoek je iemand die teksten voor je kan redigeren? Dan raden we CopyRobin aan’.”

“We verwijzen onze klanten vaak door naar CopyRobin." 

“Wij zijn geen grote corporate, waardoor deze manier van werken voor ons erg goed werkt. Dat geldt ook voor onze klanten, vaak mkb-ondernemingen. De goede prijs-kwaliteitverhouding van CopyRobin is voor hen allemaal erg interessant.

Net als GetOn je eigen tijd optimaal benutten en toch de beste blogs publiceren? Laat je blogs schrijven door de ghostwriters van CopyRobin! Check hier welk pakket het beste bij jou past of neem contact op voor meer informatie.

Plan een gratis adviesgesprek

Redactie CopyRobin

CopyRobin

De redactie van CopyRobin.


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!