Beste Tekstbureaus van Nederland: Handige Gids

Beste tekstbureau van Nederland

Ontdek de top 5 tekstbureaus in Nederland en leer hoe je de beste keuze maakt. Inclusief trends, tips en veelgestelde vragen.

Inhoudsopgave

 

Inleiding

Stel je voor, je bent een chef-kok in een sterrenrestaurant. Je ingrediënten? Woorden. Je gerechten? Verhalen. Net zoals in de culinaire wereld, is de kwaliteit van je 'ingrediënten' cruciaal in de wereld van content. Daarom is het kiezen van het juiste tekstbureau net zo belangrijk als het selecteren van de beste ingrediënten voor je gerechten.

In de wereld van contentcreatie zijn er veel spelers, maar niet iedereen heeft de juiste 'smaak' of 'techniek'. Het is als het vinden van een truffel in een bos vol paddenstoelen; je moet weten waar je moet zoeken. En dat is waar deze gids om de hoek komt kijken. We nemen je mee op een reis door het landschap van tekstbureaus in Nederland.

De markt voor tekstbureaus is de afgelopen jaren sterk gegroeid.

De markt voor tekstbureaus is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Met de opkomst van digitale marketing en de behoefte aan kwaliteitscontent, is de vraag naar professionele tekstschrijvers toegenomen. Maar hoe scheid je het kaf van het koren? Dat is de vraag die we in deze gids zullen beantwoorden.

Wat Maakt een Tekstbureau het Beste?

Kwaliteit van de Teksten

"Content is king," zei Bill Gates ooit. Maar niet alle content is koninklijk. Een goed tekstbureau levert teksten die lezen als een goed boek: boeiend, informatief en grammaticaal correct.

Stel je voor dat je een whitepaper leest die zo boeiend is dat je het in één ruk uitleest. Dat is het niveau van kwaliteit dat je wilt.

Snelheid en Betrouwbaarheid

In de wereld van digitale marketing is tijd geld. "Je kunt altijd meer geld verdienen, maar tijd komt nooit terug," zei ondernemer Naval Ravikant. Een betrouwbaar tekstbureau respecteert deadlines alsof het gouden regels zijn.

Een betrouwbaar tekstbureau respecteert deadlines alsof het gouden regels zijn.

In een wereld waar alles in een oogwenk verandert, kan een vertraging van zelfs een dag een dealbreaker zijn. Daarom is het cruciaal om een tekstbureau te kiezen dat niet alleen kwaliteit levert, maar ook snelheid.

Er zijn veel factoren die de snelheid van een tekstbureau kunnen beïnvloeden, zoals de grootte van het team, de complexiteit van de opdracht en zelfs de tijd van het jaar. Maar een goed bureau heeft systemen en processen op zijn plaats om deze variabelen te beheren.

Hoe Kies Je een Tekstbureau?

Reviews en Aanbevelingen

"De beste reclame is mond-tot-mondreclame," zei Jeff Bezos. Lees reviews en vraag collega-ondernemers om aanbevelingen.

In het digitale tijdperk zijn online reviews goud waard. Ze geven je een ongefilterde blik op de ervaringen van eerdere klanten, wat je helpt om een weloverwogen beslissing te nemen.

In het digitale tijdperk zijn online reviews goud waard.

Hoewel mond-tot-mondreclame nog steeds een krachtig middel is, bieden online platforms zoals Google Reviews en Trustpilot een breder scala aan meningen. Dit kan je helpen om een meer genuanceerd beeld te krijgen van een tekstbureau.

Portfolio en Eerdere Werken

Een portfolio is als een etalage. Het moet je direct aanspreken en je een goed beeld geven van wat je kunt verwachten.

Een goede portfolio toont niet alleen de vaardigheden van het bureau, maar ook hun stijl, toon en veelzijdigheid. Het is als het doorbladeren van een menu voordat je een restaurant binnenstapt; je weet precies wat je kunt verwachten.

In de creatieve industrie is een portfolio een standaardpraktijk. Het stelt potentiële klanten in staat om het werk van het bureau te beoordelen en te zien of het past bij wat ze zoeken.

Top 5 Tekstbureaus in Nederland

Om een te hoog 'wij van WC-eend adviseren WC-eend'-gehalte te voorkomen, vroegen we Bing Chat om de vijf beste tekstbureaus van Nederland op een rijtje te zetten met een vijf-sterren rating per onderdeel.

De ranking is gebaseerd op verschillende factoren zoals klantbeoordelingen, snelheid van levering, en de kwaliteit van het werk. Het is een dynamische lijst die verandert als de markt evolueert.

Dit is de uitkomst:

Tekstbureau SEO Creativiteit Professionaliteit Betaalbaarheid Algemeen
CopyRobin 4.5 4.5 4.5 4.0 4.4
Bureau Tekst 4.0 4.0 4.0 4.0 4.0
SEO Zwolle 4.5 4.0 4.5 3.5 4.1
Optimus Online 4.5 3.5 4.5 3.5 4.0
Tekstmeester 4.0 3.5 4.0 3.5 3.8


De beoordelingen zijn gebaseerd op de volgende criteria:

 1. SEO: Het vermogen van het bureau om inhoud te produceren die is geoptimaliseerd voor zoekmachines.
 2. Creativiteit: Het vermogen van het bureau om originele en boeiende inhoud te produceren.
 3. Professionaliteit: De betrouwbaarheid van het bureau in termen van het halen van deadlines en het onderhouden van een professionele relatie met klanten.
 4. Betaalbaarheid: De kosteneffectiviteit van de diensten van het bureau.

De algemene score is een gemiddelde van deze vier criteria.

Let op: neem deze lijst met een korreltje zout. Bing Chat gaat uit van wat er online is te vinden. Volg dus zeker de tips uit dit artikel om voor jezelf te bepalen welk bureau het beste bij je past.

Bing Chat: "Houd er rekening mee dat deze beoordelingen subjectief zijn en gebaseerd zijn op beschikbare online informatie, ze geven mogelijk niet de daadwerkelijke kwaliteit van de service weer die door deze bureaus wordt geleverd."

"Wat betreft CopyRobin, het is opgenomen in deze lijst omdat het een van de eerste in Nederland is met een AI-ondersteunde copywriting-service. Het biedt teksten geschreven door professionele copywriters, korte doorlooptijden, een gratis proefperiode en onbeperkte correctierondes. De betaalbaarheidsbeoordeling is echter iets lager vanwege de premium services."

https://www.youtube.com/watch?v=jiqyR_hWXpw

Ontvang een gratis contentstrategie

Freelancers vs. Tekstbureaus

De keuze tussen freelancers en tekstbureaus is als de keuze tussen een foodtruck en een restaurant. Beide hebben hun eigen charmes en voordelen. In deze sectie duiken we dieper in op de voor- en nadelen van beide.

Flexibiliteit vs. Structuur

Freelancers bieden flexibiliteit, maar missen soms de structuur die een bureau kan bieden.

Extra diepte: Freelancers zijn vaak bereid om buiten kantooruren te werken en kunnen sneller schakelen. Tekstbureaus hebben daarentegen vaak een team van redacteuren die de kwaliteit bewaken.

De keuze tussen een freelancer en een tekstbureau hangt vaak af van de behoeften van het project. Voor eenmalige projecten kan een freelancer geschikt zijn, terwijl een langdurige samenwerking vaak beter past bij een tekstbureau.

Kosten vs. Waarde

Freelancers zijn vaak goedkoper, maar een tekstbureau biedt meer waarde op de lange termijn.

Hoewel freelancers op het eerste gezicht goedkoper lijken, zijn er verborgen kosten zoals het tijdverbruik voor het managen van de freelancer.

Tekstbureaus kunnen in eerste instantie duurder lijken, maar ze bieden vaak een completere service, inclusief redactie, SEO-optimalisatie en soms zelfs distributie. 

  Freelancers Tekstbureaus
Flexibiliteit ✔️ Kan snel schakelen en is vaak bereid om buiten kantooruren te werken. ❌ Heeft vaste kantooruren en een team om te managen.
Kosten ❌ Meestal goedkoper op korte termijn. ✔️ Kan duurder zijn, maar biedt meer waarde op de lange termijn.
Structuur ❌ Werkt vaak alleen en kan minder gestructureerd zijn. ✔️ Heeft een team en processen om de kwaliteit te bewaken.
Expertise ✔️ Specialist in één of enkele niches. ✔️ Breed scala aan expertises door divers team.

AI in Tekstschrijven

Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit de wereld van tekstschrijven. Tools zoals GPT-3 zijn game-changers.

AI kan helpen bij het genereren van ideeën, het optimaliseren van teksten voor SEO, en zelfs bij het automatiseren van sommige aspecten van het schrijfproces.

Hoewel de technologie nog in de kinderschoenen staat, zijn de mogelijkheden eindeloos. Van automatische vertalingen tot gepersonaliseerde content, AI heeft het potentieel om de manier waarop we denken over tekstschrijven te veranderen.

Duurzaamheid in Content

Duurzaamheid is een hot topic, en dat geldt ook voor de contentindustrie. Steeds meer bedrijven willen 'groene' content.

Dit gaat verder dan alleen het schrijven over duurzame onderwerpen. Het gaat ook over het creëren van content die een langere 'houdbaarheid' heeft en dus duurzamer is in termen van ROI.

De trend naar duurzaamheid is deels gedreven door consumentenbewustzijn en deels door de wens van bedrijven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

Veelgestelde Vragen

 1. Wat zijn de kosten van een goed tekstbureau?
 2. Hoe meet je de ROI van een tekstbureau?
 3. Kan ik een proefopdracht krijgen voordat ik een contract teken?

 

Deze vragen komen het meest voor bij mensen die overwegen om een tekstbureau in te huren. We hebben geprobeerd om ze zo volledig mogelijk te beantwoorden in deze gids.

De antwoorden op deze vragen kunnen variëren afhankelijk van het bureau, de complexiteit van de opdracht en andere factoren. Het is altijd een goed idee om deze vragen te stellen tijdens het eerste gesprek met een potentieel tekstbureau.

Hoe verder?

Het kiezen van het juiste tekstbureau is een belangrijke beslissing die een directe impact kan hebben op het succes van je contentstrategie. In deze gids hebben we je voorzien van alle tools die je nodig hebt om een weloverwogen keuze te maken.

Het gaat om kwaliteit, betrouwbaarheid en een goede match met jouw specifieke behoeften.

Of je nu een eenmanszaak bent of een groot bedrijf, de principes voor het kiezen van een tekstbureau blijven hetzelfde. Het gaat om kwaliteit, betrouwbaarheid en een goede match met jouw specifieke behoeften.

In een wereld die steeds digitaler wordt, wordt het belang van goede content alleen maar groter. Een investering in een goed tekstbureau is een investering in de toekomst van je bedrijf.

Maak een afspraak

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Deze samenwerking levert ons tijdwinst, ontzorging en efficiency op. Meer
“We zijn nu in staat om meerdere typen content-items te laten maken. Doordat we één partner hebben waar alle kennis aanwezig is, is het niveau omhoog gegaan. Daarnaast levert het ons financieel-economisch gezien tijd op. Met behulp van CopyRobin kunnen we in minder tijd net zoveel content maken. Voorheen moesten we zelf een copywriter vinden die voldeed aan alle kenmerken, dat kostte veel tijd. Die tijd besparen we nu door het netwerk van specialisten dat aanwezig is.”
Minder
CopyRobin B.V.

Vragen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. Dankzij ons platform houd je zelf alles in de hand: 'copywriting as a service'.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis samen met circa 550 professionele  copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen je account aan de schrijver die het beste bij je organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van je branche. Zo leert hij of zij je organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer je vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je je account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen.

  Geef de gevraagde gegevens op en je kunt direct je opdrachten plaatsen. Afrekenen doe je door middel van automatische incasso.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Hoe werkt de losse opdracht?

  Wil je een losse opdracht plaatsen zonder abonnement? Dat kan!

  Ga naar 'Losse opdracht' en maak een gratis account aan.

  Daar kun je vervolgens je opdracht (of meerdere) aanmaken en in concept bewaren.

  Om de opdracht uit te laten voeren bestel je eenvoudig de benodigde credits. Hoe meer credits je bestelt, hoe lager de prijs per credit:

  1 t/m 9: € 36,50
  10 t/m 19: € 28,50
  20 t/m 39: € 23,75
  40 t/m 59: € 21,00
  60 t/m 99: € 18,50
  100 of meer: € 17,50

  Voor de betaling van je credits hebben we de volgende zaken van je nodig:

  KvK-nummer;
  btw-nummer;
  IBAN-nummer;
  Akkoord op automatische incasso.

  Deze gegevens vul je in via je Copyrobin dashboard.

  Je ontvangt een factuur en na 14 dagen schrijven we het bedrag af van je rekening.

  Na het bestellen van je credits kun je direct jouw opdracht(en) plaatsen en gaat onze copywriter voor je aan de slag!

  Zodra je tekst klaar is zetten we die in een Google Drive die we met je delen. Je krijgt dan een e-mail notificatie van ons met een link naar je tekst.

  In het opgeleverde Google Doc kun je nog om correcties vragen door comments in het document te zetten. Heb je dit gedaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@copyrobin.nl met de opmerking dat er feedback in de tekst staat. Vermeld hierbij de zesletterige opdrachtcode die je krijgt. Onze redactie deelt je feedback dan met de schrijver.

  Het kan zijn dat we contact met je opnemen als we vragen hebben over je opdracht.

   Je ontvangt dus per opdracht een factuur en zit verder nergens aan vast.

  Plaats losse opdracht

Ik heb een andere vraag