Recruitment copywriter

De sleutel tot succes in de wervingsbranche.

Een recruitment copywriter kan jouw organisatie enorm versterken in de concurrerende wervingsbranche. Ontdek hoe CopyRobin's team van ervaren tekstschrijvers jou kan helpen met het schrijven van effectieve en boeiende teksten voor al jouw recruitmentuitdagingen.

Wat doet een recruitment copywriter?

Een recruitment copywriter is gespecialiseerd in het schrijven van wervende teksten die talent aantrekken voor bedrijven en organisaties. Ze creëren pakkende vacatureteksten, employer branding content en marketingmateriaal dat is afgestemd op de specifieke cultuur en behoeften van de werkgever. Met oog voor detail en een scherp begrip van de arbeidsmarkt, zorgen ze ervoor dat hun teksten niet alleen informeren maar ook inspireren, waardoor bedrijven de juiste kandidaten kunnen aantrekken.

De kracht van een recruitment tekstschrijver

"Recruitment is een vak apart, maar met de juiste teksten kun je het verschil maken," zegt recruitment copywriter Michelle. En ze heeft gelijk. Een ervaren recruitment tekstschrijver beschikt over specifieke kennis van de branche. Dit helpt hen om vacatures en andere belangrijke content effectief en overtuigend op te stellen. Met deze krachtige en duidelijke teksten spreek je de juiste kandidaten aan en bind je ze aan jouw organisatie.

Recruitment tekstschrijver

Waardevolle kennis van de branche

Zoals al eerder genoemd, dient een recruitment copywriter over branchespecifieke kennis te beschikken. Enkele voorbeelden hiervan zijn de verschillende wervingsmethoden, de recruitmentcyclus, de huidige arbeidsmarkt en HR-wetgeving. Met deze kennis kan een recruitment tekstschrijver doen waar hij/zij goed in is: het schrijven van effectieve teksten die aansluiten bij de doelgroep. Zo zorgen wij bij CopyRobin voor seo teksten, websiteteksten en bijvoorbeeld blogartikelen die niet alleen aantrekkelijk zijn, maar ook perfect aansluiten op de wensen en eisen van de vacatures in de recruitmentbranche.

Experts met praktijkervaring

"Onze werving en selectie copywriters hebben jarenlange ervaring in het schrijven van teksten voor de recruitmentbranche," aldus CopyRobin-redacteur Suzanne. CopyRobin beschikt over een groot aantal freelance schrijvers die gespecialiseerd zijn in de recruitmentbranche. Zij weten uit hun ervaring en expertise uitstekend hoe je teksten kunt schrijven die perfect passen bij zowel de eisen van de vacature als de wensen van de kandidaat.

 "Onze werving en selectie copywriters hebben jarenlange ervaring in het schrijven van teksten voor de recruitmentbranche" - Suzanne Robbe

Voorbeelden uit de praktijk

"Verhalend schrijven met een creatief tintje helpt om mensen aan te spreken en te binden aan jouw organisatie," zegt HR content creator Laura. Haar overtuiging wordt ondersteund door de praktijkvoorbeelden die onze recruitment tekstschrijvers regelmatig delen. Enkele voorbeelden zijn succesverhalen van klanten, tips en tricks voor het schrijven van een goede vacaturetekst en uitleg over de verschillende functie- en kandidaatprofielen.

Schakel de hulp in van CopyRobin's recruitment copywriters

Zoek niet langer naar een ervaren recruitment copywriter en schakel de hulp in van CopyRobin. Onze gespecialiseerde en ervaren tekstschrijvers zorgen ervoor dat jouw vacatureteksten, blogs en andere communicatie-uitingen perfect aansluiten op de doelgroep en de wervingsbranche. Met onze hulp wordt jouw organisatie een succes in de concurrerende wervingswereld. Neem direct contact op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

CopyRobin: jouw partner in recruitment content!

Zo snel mogelijk in contact komen met jouw recruitment copywriter? 

Plan direct een afspraak

Of vul het formulier hieronder in en we nemen tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact met je op:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

CopyRobin levert copywriting as a service, maar dan met een strik eromheen. Meer
"Juist voor agencies of de kleinere bedrijven die niet voldoende budget hebben om een dedicated contentmarketeer in te huren is CopyRobin een uitkomst."
Minder
CopyRobin B.V.

Vragen

 • Over welke onderwerpen kunnen jullie schrijven?

  Als professionele copywriters kunnen we in principe overal over schrijven, zolang je ons maar de juiste informatie geeft. De vakkennis heb jij. De schrijfvaardigheid hebben wij. Samen komen we er altijd uit.

  Bovendien werken we met copywriters die ieder weer hun eigen specialismen hebben. Sommigen weten veel van marketing. Anderen van mode of lekker eten. De kans dat we een copywriter in ons netwerk hebben met verstand van jouw branche is daarom groot.

  Wees in ieder geval zo duidelijk en gedetailleerd mogelijk bij het verstrekken van een opdracht via het opdrachtformulier. Voeg waar mogelijk bronnen en voorbeelden toe. Het kan zijn dat onze copywriter je wil spreken via telefoon of een video call als de opdracht hem of haar niet helemaal duidelijk is.

  Bekijke alle branches

 • Schrijven jullie ook SEO-teksten?

  Onze schrijvers zijn allemaal geschoold in het schrijven van SEO-teksten. Dat wil zeggen dat ze weten hoe ze jouw zoektermen het beste in de tekst kunnen verwerken voor optimale vindbaarheid. Dit zonder de zoekmachine te spammen en zonder dat het ten koste gaat van de leesbaarheid. Daarbij maken ze gebruik van een handig hulpmiddel: Textmetrics. Kortom: als je zeker wilt weten dat je teksten goed zijn geoptimaliseerd voor SEO, zit je bij CopyRobin goed.

 • Leveren jullie de teksten altijd foutloos aan?

  Onze vaste eindredactie redigeert elke tekst voordat we die opleveren. De kans op taalfouten is daarom bijzonder klein.

 • Helpen jullie ons ook met een contentstrategie en/of contentplan?

  Jazeker. Je kunt bij ons een sessie met een contentstrateeg afnemen om jullie contentstrategie te helpen bepalen en een contentplan op te stellen. Neem contact met ons op voor een prijsopgave op maat.

 • Op welk manier is er contact met de schrijver?

  Het contact met de schrijver gaat in eerste instantie via je dashboard en e-mail, maar als een telefoongesprek de voorkeur geniet, is dat geen probleem.

 • Hoe kan ik mijn copywriter optimaal briefen?

  Zonder een goede briefing, geen goede tekst. Zo simpel is het. Daarom nemen we bij CopyRobin het afnemen van een goede briefing zeer serieus. Wanneer je een account bij ons aanmaakt vragen we je om eenmalig een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Vervolgens vragen we je om per opdracht een opdrachtformulier in te vullen. Daarbij kun je ook de hulp inroepen van onze AI-assistent 'Chirp'. Die zal het web afstruinen naar extra informatie om je briefing mee aan te vullen.

  Lees ook: Zo maak je de perfecte briefing voor een copywriter.

 • Hoelang duurt het tot m’n opdracht klaar is?

  Dat hangt af van het aantal woorden en de mate van AI-ondersteuning die je kiest. Het komt ruwweg overeen met het aantal credits gerekend in werkdagen. Een tekst van maximaal 400 woorden 'AI-powered' heeft bijvoorbeeld een doorlooptijd van twee werkdagen, terwijl een tekst van maximaal 3600 woorden 100% human 30 werkdagen doorlooptijd heeft.

  Overigens kun je zelf een gewenste opleverdatum opgeven bij het plaatsen van je opdracht en dan zullen wij uiteraard ons best doen om die te halen.

 • Hoe zit het met de veiligheid van vertrouwelijke informatie?

  Onze formulieren zijn met encryptie beveiligd, zodat alle informatie die je via onze site verstuurt versleuteld is. Verder werken we met vaste schrijvers die we goed hebben gescreend. Daarnaast hebben ze een geheimhoudingsverklaring getekend. En vanzelfsprekend garanderen wij strikte vertrouwelijkheid aan onze klanten.

 • Kan ik onbeperkt wijzigingen/verbeteringen laten aanbrengen?

  Ja, per opdracht heb je recht op onbeperkte correctierondes, zolang je feedback in lijn is met de initiële briefing. 'Onbeperkt' in alle redelijkheid, uiteraard. Mochten wij vinden dat een klant te veeleisend is, dan zullen we dat met de klant bespreken.

  Wijzigingen/verbeteringen pakken we zo snel mogelijk op. Vaak lukt dit dezelfde dag nog, maar in uitzonderlijke gevallen (erg drukbezette schrijvers) kan het iets langer duren.

 • Kun je meerdere opdrachten (met prioriteit aanduiding) in één keer geven?

  Je kunt meerdere opdrachten invoeren in je dashboard. De volgorde waarin je ze invoert, bepaalt voor ons de prioriteit. Mocht je echter een vergissing maken, kun je altijd een mailtje sturen naar redactie@copyrobin.nl. We passen de prioriteit dan aan.

 • Leveren jullie ook afbeeldingen?

  Jazeker! We leveren desgewenst AI-gegenereerde afbeeldingen. Onze prompt engineers kunnen passende afbeeldingen maken voor je tekst met generatieve AI (Midjourney om precies te zijn).

 • Plaatsen jullie de teksten ook in ons CMS?

  In principe niet. Wij leveren de teksten aan als Google document. Bij grotere projecten kunnen we hierover eventueel wel speciale afspraken maken.

 • Welke talen kunnen jullie leveren?

  Op dit moment kun je bij ons terecht voor Nederlands (NL en BE), Engels (UK en US), Duits, Frans, Spaans en Italiaans. Heb je teksten in een andere taal nodig, neem contact met ons op. Wie weet kunnen we je toch helpen.

Ik heb een andere vraag