Wat is E-E-A-T?

Wat is E-E-A-T?

E-E-A-T staat voor Expertise, Ervaring, Autoriteit en Betrouwbaarheid. Deze vier criteria zijn essentieel voor het bouwen van een sterke online aanwezigheid en worden door Google gebruikt om de kwaliteit van een website te beoordelen.

Ze zijn vooral belangrijk voor websites die YMYL (Your Money or Your Life) content aanbieden, zoals financiële, medische of juridische informatie.

Waarom is E-E-A-T belangrijk?

Net zoals evergreen content je website relevant houdt, zorgen de E-E-A-T-criteria ervoor dat je content betrouwbaar en waardevol is. Ze helpen je niet alleen om een goede ranking in zoekmachines te krijgen, maar ook om het vertrouwen van je doelgroep te winnen.

Hoe pas je de E-E-A-T-criteria toe?

Expertise: Toon je kennis en vaardigheden in je vakgebied. Gebruik feiten, statistieken en case studies om je punten te ondersteunen.
Ervaring: Deel je ervaringen en successen. Klantrecensies en testimonials kunnen hierbij helpen.
Autoriteit: Zorg voor backlinks van betrouwbare bronnen en publiceer gastartikelen op gerenommeerde websites.
Betrouwbaarheid: Wees transparant over wie je bent en wat je doet. Zorg voor een duidelijke 'Over ons'-pagina en contactinformatie.

E-E-A-T in actie

Een goed voorbeeld van een website die de E-E-A-T-criteria toepast, is Index People. Deze website is van een financiële dienstverlener en daardoor extra gevoelig voor het niet goed toepassen van E-E-A-T-criteria. Op de site vind je onderdelen ter ondersteuning van alle criteria: Expertise, Ervaring, Autoriteit en Betrouwbaarheid.

Investeren in E-E-A-T

Als je wilt investeren in een duurzame contentmarketingstrategie, denk dan aan de E-E-A-T-criteria. Ze zullen je helpen om content te creëren die niet alleen nu, maar ook in de toekomst waardevol zal zijn.

Terug naar Contentmarketing A-Z home

Heb je hulp nodig bij het toepassen van de E-E-A-T-criteria in jouw contentstrategie? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin. Of stel je vraag via het formulier hieronder.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.