Technisch schrijver

Ontdek de specialist in IT en ICT teksten.

Op zoek naar een technische content schrijver? Kies voor de technische schrijfdiensten van CopyRobin om content te produceren voor jouw website of blog en jouw bedrijf te laten groeien.

Wat doet een technisch schrijver?

Een technisch schrijver vertaalt complexe technische informatie naar begrijpelijke en toegankelijke documentatie. Ze creëren handleidingen, gebruikersgidsen, en technische rapporten, waarbij ze nauw samenwerken met engineers, productontwikkelaars en andere technische experts. Dit doen ze om te zorgen dat de informatie correct en up-to-date is. Hun werk stelt eindgebruikers in staat om complexe technologieën en processen eenvoudig te begrijpen en te gebruiken.

Waarom een technisch schrijver?

Als je actief bent in de IT en ICT branche, weet je hoe belangrijk het is om effectief te kunnen communiceren met je doelgroep. Een technisch schrijver die gespecialiseerd is in jouw branche kan je daarbij helpen. Maar hoe vind je de juiste tekstschrijver met kennis van zaken én creativiteit?

Onze ervaren technische schrijvers en it-copywriters creëren hoogwaardige content die geoptimaliseerd is voor SEO en de eindgebruikerservaring. We begrijpen de technische terminologie en vertalen deze naar praktische en begrijpelijke content voor jouw klanten en websitebezoekers.

Onze technische copywriters hebben kennis van:

Programmeertalen

Java, Python, C#, JavaScript

Databases

MySQL, PostgreSQL, NoSQL

Netwerken

Netwerkprotocollen, routing

Cybersecurity

Informatiebeveiliging, risicobeoordeling

Softwareontwikkeling

Agile-methodologieën, Scrum, Kanban

Data-analyse

Datamodellering, big data

IoT

Internet of Things, edge computing

AI

Machine learning, deep learning

 

En vertalen deze technische informatie naar begrijpelijke en makkelijk leesbare handleidingen en how-to artikelen, informatieve, educatieve blogposts, IT & ICT nieuwsartikelen, persberichten, samenvattingen, whitepapers, rapporten, recensies, case studies, productgidsen en softwarevergelijkingen.

IT tekstschrijver: branchespecifieke kennis is noodzakelijk

Een goede technisch auteur begrijpt jouw vakgebied en kan complexe IT-terminologie zo vertalen dat het voor iedereen begrijpelijk is. Laten we enkele takken van de IT-wereld nader bekijken ter illustratie. Neem bijvoorbeeld databases en datamanagement.

tom1.png "Elke succesvolle IT-onderneming heeft een solide en goed functionerend databasebeheer nodig. Het is de ruggengraat van je bedrijf en daarom is het belangrijk dat de databasetechnologie die je kiest, geschikt is voor je behoeften,” zegt Diana, een ervaren IT-schrijver gespecialiseerd in datamanagement.

ICT copywriter: beheersing van alle aspecten, van cybersecurity tot AI

Een andere belangrijke tak van de IT-industrie is — natuurlijk — cybersecurity.

emma1.pngZo plaatst Hugo, een doorgewinterde ICT tekstschrijver met diepgaande kennis van cybersecurity, het volgende: “De digitale wereld biedt tal van kansen, maar ook nieuwe dreigingen. Bedrijven moeten zich daarom bewust zijn van de risico's en de noodzaak om maatregelen te nemen om hun systemen en gegevens te beschermen.”

En dan is er nog de opkomende wereld van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning.

IT en ICT copywriter Nina Nina, een creatief ICT-auteur met expertise in AI en machine learning, benadrukt het belang van deze technologieën: "AI maakt het verschil tussen een traditionele benadering en echte innovatie. Adaptieve algoritmen en geavanceerde data-analyse zijn essentieel voor bedrijven die willen concurreren in het digitale tijdperk."

De toegevoegde waarde van professioneel geschreven IT en ICT teksten

Als je als IT- of ICT-bedrijf wilt scoren met professionele en effectieve teksten, is het essentieel om te kiezen voor een technisch schrijver met de juiste kennis en ervaring. Denk maar eens aan het verschil dat een goed geschreven blog of whitepaper kan maken. Niet alleen voor je klanten, maar ook voor je online zoekmachineresultaten en vindbaarheid.

Onze technische schrijvers maken gebruik van de meest actuele informatie en gegevens om ervoor te zorgen dat jouw content relevant en up-to-date is.

CopyRobin: jouw go-to voor IT en ICT copywriting op maat

Bij CopyRobin snappen we waar jij naar op zoek bent: technisch schrijvers met de juiste combi van kennis en creativiteit. Onze copywriters zijn doorgewinterde IT- en ICT-professionals, met kennis van alles IT-gerelateerd: van netwerken en infrastructuur tot data-analyse en AI.

Profiteer van hun expertise en verhoog je online vindbaarheid met SEO teksten en websiteteksten die speciaal geschreven zijn voor de IT en ICT branche. Maak nu een account aan en ontdek hoe CopyRobin jou kan helpen met creatieve IT en ICT copywriting op maat!

Klaar om jouw IT & ICT content naar een hoger niveau te tillen?

Start vandaag nog met onze gespecialiseerde technische schrijvers en IT & ICT copywriters en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen in het realiseren van krachtige en effectieve content. Neem contact op en ervaar zelf wat we voor jou kunnen betekenen.

CopyRobin: jouw partner voor IT & ICT content!

Zo snel mogelijk in contact komen met jouw technische tekstschrijver? 

Plan direct een afspraak

Of vul het formulier hieronder in en we nemen tijdens kantooruren zo snel mogelijk contact met je op:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Goede copy schrijven is lastig. Meer
Dankzij de mannen en vrouwen van CopyRobin is het nu een heel stuk makkelijker geworden en ook nog eens beter. Wij zijn erg tevreden. Snel en kwaliteit. #helemaalBlij
Minder
CopyRobin B.V.

Vragen

 • Waarom de naam CopyRobin?

  Robin is Engels voor de Europese Roodborst. Dit zorgzame en standvastige vogeltje zingt het hele jaar door. In het voorjaar zeer uitbundig. In de herfst meer timide. Zo is het ook met je teksten. Je moet ze goed verzorgen en regelmatig onderhouden. De ene keer uitbundig, dan weer timide. CopyRobin zorgt standvastig voor jouw teksten en dat ze altijd de juiste toon aanslaan.

 • Welk probleem lost CopyRobin voor mij op?

  Vind je het moeilijk om de inhoud van je website goed bij te houden? Heb je het te druk met je dagelijkse werk om goede teksten te schrijven? Zou je graag willen bloggen, maar komt het er steeds niet van? Dan ben je niet alleen. Wij weten uit jarenlange ervaring dat voor veel organisaties het schrijven van teksten problematisch kan zijn.

  Daar komt bij dat Google steeds meer een voorkeur heeft voor websites met veel teksten. Die moeten bovendien van hoge kwaliteit zijn en met regelmaat worden vernieuwd. Daarom is bloggen vandaag de dag zo’n goede SEO-tactiek.

  CopyRobin lost deze problemen op. We zorgen ervoor dat je tegen relatief geringe kosten altijd kunt beschikken over professionele copywriters. Daarmee maakt CopyRobin moderne content marketing haalbaar en betaalbaar voor iedere organisatie. Ook die van jou!

 • Waarmee kan CopyRobin mij helpen?

  CopyRobin helpt je aan unieke, professionele teksten voor je website, blog, nieuwsbrief en andere publicaties. Dankzij ons platform houd je zelf alles in de hand: 'copywriting as a service'.

 • Zijn er kleine lettertjes?

  Wij houden het zo simpel mogelijk. Je hoeft geen contract te tekenen. Er zijn geen registratiekosten of uitschrijfkosten. Wel hanteren we standaard algemene voorwaarden bedoeld voor verkoop op afstand aan bedrijven. Het is allemaal simpel en transparant.

 • Leveren jullie ook aan particulieren?

  Nee. CopyRobin levert uitsluitend aan bedrijven. Daarom vragen we je bij registratie om je bedrijfsnaam, KvK-nummer en btw-nummer. Ook zijn alle prijzen die we noemen exclusief 21% BTW.

 • Wie zijn jullie webredacteuren en copywriters?

  Wij werken op freelance basis samen met circa 550 professionele  copywriters die we zelf hebben geselecteerd. Daarbij streven we naar een langdurige samenwerking.

  We koppelen je account aan de schrijver die het beste bij je organisatie past. Bij voorkeur iemand die verstand heeft van je branche. Zo leert hij of zij je organisatie steeds beter kennen.

  Wanneer je vaste schrijver niet beschikbaar is, leveren we een vervanger. Als je vaste schrijver niet bevalt, kun je dat uiteraard aangeven en zoeken we een ander.

 • Stel ik schrijf me in. Hoe lang duurt het voordat ik m’n eerste klus kan indienen?

  Zodra je je account hebt geactiveerd krijg je van ons een bevestigingsmail met daarin een link naar een vragenlijst, zodat we je beter leren kennen.

  Geef de gevraagde gegevens op en je kunt direct je opdrachten plaatsen. Afrekenen doe je door middel van automatische incasso.

 • Doen jullie complete websites?

  Jazeker. Vaak is dit alleen niet goed te passen in een abonnement. Dan maken we er een los project van. Neem gerust contact met ons op als je hier meer over wilt weten. We kunnen je altijd een offerte op maat sturen.

  Wil je een compleet nieuwe website laten ontwikkelen? Neem dan contact op met onze partner Loyals. Zij kunnen je zeker helpen.

 • Dragen jullie de rechten over de tekst (auteursrecht/copyright) over aan de klant?

  Ja, wij opereren als ghostwriters. Het auteursrecht dragen we dan ook over aan jou als klant. Je bent vrij om met de tekst te doen wat je wilt, zoals uiteraard het uitbrengen ervan onder je eigen naam.

 • Voordat ik me aanmeld, heb ik nog een paar andere vragen…

  Geen probleem. Neem gerust contact met ons op. We zullen ons best doen om al je vragen zo snel en zo goed mogelijk te beantwoorden.

 • Hoe werkt de losse opdracht?

  Wil je een losse opdracht plaatsen zonder abonnement? Dat kan!

  Ga naar 'Losse opdracht' en maak een gratis account aan.

  Daar kun je vervolgens je opdracht (of meerdere) aanmaken en in concept bewaren.

  Om de opdracht uit te laten voeren bestel je eenvoudig de benodigde credits. Hoe meer credits je bestelt, hoe lager de prijs per credit:

  1 t/m 9: € 36,50
  10 t/m 19: € 28,50
  20 t/m 39: € 23,75
  40 t/m 59: € 21,00
  60 t/m 99: € 18,50
  100 of meer: € 17,50

  Voor de betaling van je credits hebben we de volgende zaken van je nodig:

  KvK-nummer;
  btw-nummer;
  IBAN-nummer;
  Akkoord op automatische incasso.

  Deze gegevens vul je in via je Copyrobin dashboard.

  Je ontvangt een factuur en na 14 dagen schrijven we het bedrag af van je rekening.

  Na het bestellen van je credits kun je direct jouw opdracht(en) plaatsen en gaat onze copywriter voor je aan de slag!

  Zodra je tekst klaar is zetten we die in een Google Drive die we met je delen. Je krijgt dan een e-mail notificatie van ons met een link naar je tekst.

  In het opgeleverde Google Doc kun je nog om correcties vragen door comments in het document te zetten. Heb je dit gedaan? Stuur dan een mailtje naar redactie@copyrobin.nl met de opmerking dat er feedback in de tekst staat. Vermeld hierbij de zesletterige opdrachtcode die je krijgt. Onze redactie deelt je feedback dan met de schrijver.

  Het kan zijn dat we contact met je opnemen als we vragen hebben over je opdracht.

   Je ontvangt dus per opdracht een factuur en zit verder nergens aan vast.

  Plaats losse opdracht

Ik heb een andere vraag