Wat betekent content engagement?

content-engagement.jpg

Ken je dat gevoel? Je wilt je doelgroep bereiken met je content, maar hoe zorg je ervoor dat ze écht geïnteresseerd zijn? Laat me je meenemen in de wondere wereld van content engagement!

Als je content engagement in één zin moet vatten, dan is het de mate waarin je doelgroep warmloopt voor de content die je ze voorschotelt. Het draait om het aantal likes, shares en reacties, oftewel: hoe meer interactie, hoe beter. Want zeg nou zelf, wie wil er geen grotere zichtbaarheid en bereik voor zijn content?

Content engagement: een inspirerend voorbeeld

Succesvolle contentmarketing is als een spannend boek: je wilt je publiek bij elk hoofdstuk betrekken. En dat doe je door content te maken die je doelgroep prikkelt en aanspreekt. Neem bijvoorbeeld online fitnesscoach Kayla Itsines. Haar geheim? Ze deelt persoonlijke verhalen en ervaringen van haar klanten. Hierdoor voelen haar volgers zich geroepen om hun eigen verhaal te delen en elkaar te motiveren. En voilà, er ontstaat een hechte gemeenschap rondom haar content.

User-generated content als engagement booster

Maar wacht, er is meer! Content engagement kan ook een boost krijgen door user-generated content. Denk aan een Instagram-wedstrijd waarbij volgers worden aangemoedigd om hun creaties te delen met een specifieke hashtag. Zo betrek je je publiek actief bij het creëren van content, waardoor ze zich meer verbonden voelen met je merk.

Kort gezegd, content engagement is de smaakmaker van je contentstrategie. Zorg dus voor relevante, kwalitatieve content die je doelgroep inspireert en activeert. En geloof me, ze zullen het je in dank afnemen.

Terug naar Contentmarketing A-Z home

Hulp nodig bij jouw contentmarketing? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin. Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.