Wat betekent content syndicatie?

content-syndicatie.jpg

Heb je ooit gehoord van content syndicatie? Het is een slimme online marketingtechniek die je vooral moet overwegen als je meer online zichtbaarheid wilt.

"Content is king", zoals het gezegde luidt, en content syndicatie helpt jouw waardevolle content naar een breder publiek te brengen. Wil je meer verkeer en leads genereren? Lees dan snel verder.

Content syndicatie uitgelegd

Content syndicatie is het proces van het delen en publiceren van content op andere websites en platforms dan de originele website. Het doel? De zichtbaarheid en het bereik van jouw content vergroten.

Content syndicatie geeft jouw artikelen, blogposts, video's en infographics een podium op bijvoorbeeld nieuwssites, social media kanalen en andere websites die relevant zijn voor jouw doelgroep. Meer mensen krijgen zo de kans jouw content te zien, waardoor jouw merk of product meer aandacht krijgt.

Een voorbeeld van content syndicatie in actie is wanneer een nieuwssite een artikel plaatst van een andere website, zoals de Huffington Post of CNN, op hun eigen website.

Zo blijft de site actueel en krijgen bezoekers up-to-date informatie. Het is een win-win situatie: de nieuwssite krijgt nieuwe en interessante content, en de oorspronkelijke schrijver krijgt meer exposure en verkeer naar hun eigen website.

Profiteer van content sharing met een LinkedIn nieuwsbrief

Een andere manier om aan content syndicatie te doen, is door je blogposts te delen als een LinkedIn nieuwsbrief. Hierdoor kunnen duizenden professionals jouw content bekijken, waarderen en delen met hun netwerk. Dit leidt tot meer geloofwaardigheid en autoriteit als thought leader binnen jouw vakgebied.

Tip: abonneer je op de LinkedIn nieuwsbrief van CopyRobin.

Content syndicatie blijkt dus een doeltreffende marketingstrategie om je bereik te vergroten, meer verkeer te genereren en jouw bedrijf te laten groeien. Maar hoe zet je nu effectieve content neer die het waard is om te syndiceren? Een goede SEO copywriter kan je hierbij helpen om ijzersterke en goed vindbare content te creëren.

Andere manieren om in te zetten op krachtige content

Natuurlijk zijn er, naast content syndicatie, nog tal van andere manieren om ervoor te zorgen dat jouw boodschap opvalt en relevant blijft. Denk hierbij aan het laten schrijven van websiteteksten, blogposts, whitepapers, case studies en nog veel meer. Neem een kijkje bij de verschillende tekstproducten die wij aanbieden, zoals het laten schrijven van vacatureteksten of het laten redigeren van AI-teksten.

Ben je benieuwd hoe content syndicatie jouw bedrijf kan versterken? Ga dan de uitdaging aan en ontdek zelf de voordelen van deze marketingstrategie!

Terug naar Contentmarketing A-Z home

Hulp nodig bij jouw contentmarketing? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin. Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.