Wat betekent long-tail keyword?

long-tail-keyword.jpg

Wat is nou een long-tail keyword? Dit zijn specifieke zoekopdrachten met drie of meer woorden. Door je te richten op dit soort zoektermen kun je beter gevonden worden in zoekmachines én gerichtere bezoekers naar je website trekken.

Wat zijn long-tail zoekwoorden?

Een long-tail keyword is een langere, specifieke zoekopdracht die vaak bestaat uit drie of meer woorden. In tegenstelling tot meer algemene zoekopdrachten, biedt een long-tail zoekwoord meer context en details over wat een gebruiker precies zoekt. Daarom worden dit soort zoekwoorden vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar iets heel specifieks.

Stel je voor dat je een online winkel hebt die sportkleding verkoopt. Als iemand zoekt naar "sportkleding", is het niet duidelijk of diegene op zoek is naar hardloopschoenen, yogabroeken of gewoon een T-shirt om in te sporten. Als iemand echter zoekt naar "adidas hardloopschoenen dames", dan weet je precies wat die persoon zoekt en kun je gerichtere producten aanbieden.

Gerichte content voor jouw doelgroep

Een ander voorbeeld is een website die zich richt op tuinieren. Als iemand zoekt naar "tuinieren" is het onduidelijk wat voor soort informatie die persoon zoekt. Maar als iemand zoekt naar "biologische groenten kweken in kleine tuin" dan weet je precies wat die persoon zoekt en kun je content aanbieden die gericht is op dat onderwerp.

Het optimaliseren van je website voor long-tail keywords kan helpen om meer gericht verkeer naar je site te trekken en de kans te vergroten dat mensen daadwerkelijk vinden wat ze zoeken. Hoewel het zoekvolume lager kan zijn voor long-tail keywords, is de kans groter dat mensen die deze zoekopdrachten invoeren, ook tot de gewenste doelgroep behoren.

Terug naar Contentmarketing A-Z home

Hulp nodig bij jouw contentmarketing? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin. Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.