Wat betekent responsive design?

responsive-design.jpg

Heb je je ooit afgevraagd wat "responsive design" betekent? Laten we dit beeldend beschrijven: het is als een vloeistof die perfect in elk vat stroomt, of het nu groot, klein of ergens tussenin is.

Met andere woorden, responsive design zorgt ervoor dat een website zich naadloos aanpast aan elk apparaat, of het nu een desktop, laptop, tablet of smartphone is.

Perfect aanpassen zonder extra moeite

Responsive design laat je website feilloos aansluiten op de schermgrootte van de bezoeker, zonder dat je daar extra code of plugins voor nodig hebt. Een desktopbezoeker met een hoge resolutie zal dus een andere weergave van je website zien dan iemand die je site bezoekt vanaf een klein smartphonescherm. Zo schalen teksten en afbeeldingen bijvoorbeeld automatisch naar een kleiner formaat, zodat ze netjes passen op het scherm.

National Geographic als schoolvoorbeeld

Laten we het in de praktijk eens bekijken met het voorbeeld van de National Geographic-website. Op een desktop zie je bovenaan de pagina een grote bannerafbeelding naast de navigatiebalk. Maar op een smartphone wordt diezelfde banner klein en verschuift naar de achtergrond, waardoor de navigatiebalk de hoofdrol krijgt. Resultaat? Een optimale gebruikerservaring op zowel desktops als smartphones.

Responsive webdesign voor iedereen

Maak jij al gebruik van responsive design voor je websiteteksten? Zo niet, dan is het de hoogste tijd om dat te overwegen. Laat je doelgroep een optimale ervaring op jouw website beleven, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

Geïnteresseerd in hoe responsive design jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.