Wat betekent content gap-analyse?

content-gap-analyse.jpg

Wat houdt content-gap-analyse nou precies in? Het is een proces waarbij de huidige content van een website of bedrijf grondig wordt bestudeerd om te ontdekken waar er gaten in de informatie zitten en waar kansen liggen om nieuwe, relevante content te creëren die de prestaties kan opkrikken.

Voordelen van het opsporen van content-gaten

Een content-gap-analyse is een waardevol hulpmiddel om de inhoud van een website te verbeteren en de prestaties te verhogen. Door inzicht te krijgen in de huidige content en het identificeren van ontbrekende informatie, kunnen bedrijven gericht werken aan het creëren van nieuwe, unieke content die relevant is voor hun doelgroep.

Analyseren en aanvullen

Belangrijk bij het uitvoeren van een content-gap-analyse is om te beginnen met het analyseren van de huidige content. Dit kan worden gedaan door een grondige evaluatie van de website en het verzamelen van data over het gebruik van de site. Vervolgens kan er gekeken worden naar zoekopdrachten die niet leiden tot resultaten op de site, maar wel relevant zijn. Door deze zoekopdrachten te analyseren, kan er gekeken worden naar de content die er nu nog niet is, maar wel nodig is om te voldoen aan de behoeften van de doelgroep.

De content-gap-analyse is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven om hun website te verbeteren.

Een praktijkvoorbeeld

Een voorbeeld van een content-gap-analyse is een website die zich richt op het onderwerp voeding. Door middel van een analyse van de website en het gebruik van zoekopdrachten, blijkt dat er geen informatie is over het onderwerp 'veganistische voeding'. Dit kan een gat in de content zijn omdat er wel vraag is naar deze informatie bij de doelgroep. Door deze informatie te creëren en in te spelen op de behoefte van de doelgroep, kan de website meer traffic genereren en betere resultaten behalen.

Verbeter je website met content-gapanalyse

Kortom, de content-gap-analyse is een waardevol hulpmiddel voor bedrijven om hun website te verbeteren. Door te analyseren wat er ontbreekt, kunnen bedrijven gericht werken aan het creëren van relevante en betaalbare content die waarde toevoegt voor de doelgroep.

Terug naar Contentmarketing A-Z home

Hulp nodig bij jouw contentmarketing? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin. Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.