Wat betekent contentkalender?

contentkalender.jpg

Een contentkalender, ook wel contentplanning of redactionele kalender genoemd, is een essentiële tool voor iedereen die zich bezighoudt met contentmarketing.

Deze planningstool helpt je bij het organiseren, plannen en distribueren van jouw content. Hiermee waarborg je de consistentie van je content en zorg je ervoor dat je contentstrategie aansluit bij de doelen van jouw bedrijf.

Leestip: Zo maak je een goede contentplanning.

Doorgaans is een contentkalender een agenda waarin staat opgenomen wat voor soort content er geproduceerd wordt. Of je nu een kleine, onafhankelijke ondernemer bent of behoort tot een groot, internationaal bedrijf met diverse afdelingen; een contentplanning komt altijd goed van pas.

Organiseren en beheren met een contentplanning

Een contentkalender helpt bij het managen van jouw contentstrategie. Het geeft je een overzicht van alle soorten content die je moet produceren en wanneer je die content moet publiceren en promoten.

Neem bijvoorbeeld het plannen van social media-content. Bedrijven kunnen een contentplanning maken met daarin informatie over wanneer ze nieuwe berichten moeten plaatsen op diverse sociale media platforms, zoals Facebook, Instagram en Twitter. Ze kunnen dan ook aangeven welk type content er op die platformen moet verschijnen – een blogpost, video, foto – en zelfs welke hashtags er gebruikt moeten worden.

E-mailmarketing en contentkalenders verwoven

Een ander voorbeeld is het inzetten van contentkalenders voor e-mailmarketingcampagnes. Bedrijven kunnen hierin aangeven wanneer ze nieuwsbrieven willen versturen en wat de inhoud daarvan zal zijn. Zo weet je zeker dat de content relevant is en bereik je jouw doelgroep precies op het juiste moment.

Kortom: een contentkalender, of het nu een redactionele kalender of contentplanning is, biedt structuur en orde binnen je contentstrategie. Je blijft consistent in je content creatie, houdt de content relevant voor jouw publiek, en draagt bij aan je bedrijfsdoelstellingen.

Download een content planner template

Wil je meer ondersteuning op het gebied van content creatie? Overweeg dan om je seo teksten te laten schrijven door professionals, of schakel een expert in voor bijvoorbeeld het schrijven van website teksten, blogs of het redigeren van ai teksten.

Geïnteresseerd in hoe een professionele contentplanning jouw bedrijf kan transformeren? Maak snel een afspraak met een adviseur van CopyRobin.

Maak een afspraak

Of stel je vraag via het formulier hier onder:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.