Lizzy van Houwelingen
12 oktober ‘23 2 min. leestijd

3 onmisbare tools om je teksten te verbeteren

De3: Tips & Tricks

Schrijven is een vak apart. Je moet niet alleen creatief zijn en de juiste toon weten te vinden, maar het is ook belangrijk dat je teksten goed leesbaar zijn en geen spelfouten bevatten. Gelukkig zijn er genoeg tools die je kunnen helpen bij het verbeteren van je teksten. En je hebt geluk, want in deze aflevering van De3 deel ik mijn 3 favoriete tools.

https://www.youtube.com/watch?v=MSyhCX2PyiY

Welkom bij De3, met elke aflevering drie tips & tricks om je webteksten te verbeteren. Ik ben Lizzy van CopyRobin, en of jij nou een ondernemer of marketeer bent: het is mijn missie om jou te helpen bij het schrijven van betere teksten.

Deze keer bestaan de tips dus uit tools. 

Tool 1: Textmetrics

De eerste tool is: Textmetrics. Deze tool is ideaal als je jouw teksten wilt optimaliseren voor zoekmachines en lezers. Textmetrics analyseert jouw tekst op leesbaarheid, lengte van zinnen en ingewikkelde woorden.

Bovendien geeft Textmetrics aan of je tekst meer mannelijk of vrouwelijk is en of er vooroordelen of aannames in je tekst staan. Zo weet je zeker dat jouw tekst goed overkomt op je doelgroep.

Tool 2: Languagetool

De naam zegt het al: Languagetool helpt je bij het verbeteren van je taalgebruik. Deze tool checkt niet alleen op spelfouten, maar ook op grammaticale fouten, verkeerd gebruik van leestekens en dubbele woorden. Handig als je snel een tekst wilt checken voordat je ‘m publiceert!

Tool 3: Grammarly

Deze tool is vooral ‘handy’ als je veel in het Engels schrijft. Grammarly checkt niet alleen op spelfouten en grammaticale fouten, maar geeft ook suggesties voor het verbeteren van je zinsopbouw en woordkeuze.

Bovendien kun je met Grammarly de toon van je tekst aanpassen, bijvoorbeeld van formeel naar informeel of andersom.

En dat waren onze 3 favoriete tools om je teksten te verbeteren.

Ik noem ze nog één keer voor je op: Textmetrics, Languagetool en Grammarly.

Wie weet krijg jij door deze tools wel meer conversie! En of je nu een professionele tekstschrijver bent of slechts af en toe een tekst schrijft, deze tools zijn onmisbaar.

Tot zover De3 van deze keer. Nu jij! Schrijf een foutloze tekst en… Just hit publish!

Leestip: Deze schrijftools wil je in 2023 niet missen

Elke dag kun je een betere versie van jezelf worden. Daar hoort het verbeteren van je schrijfskills natuurlijk ook bij. Abonneer je daarom op De3 en mis nooit meer een aflevering vol webcopy tips & tricks.

Boek een gratis adviesgesprek 

Lizzy van Houwelingen

CopyRobin

Voordat Lizzy van Houwelingen als redacteur bij CopyRobin begon, heeft ze vele wegen op het carrièrepad bewandeld. Ze is opgeleid als jurist, maar werkte na haar rechtenstudie ook als redacteur bij een maandblad, marketing- & communicatiemanager en tekstschrijver. Haar veelzijdige ervaring en aangeboren aversie tegen taal- en spelfouten, vormen een ideale combi voor het redigeren van teksten én het hier en daar toevoegen van een verrassende noot. Met dubbel ‘R’ dus, lieve lezers ;-)


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!