Redactie CopyRobin
15 oktober ‘19 2 min. leestijd

CopyRobin geselecteerd voor Showcase en PITCH podium op Web Summit 2019

Artikelen

De Nederlandse startup-scene is goed vertegenwoordigd tijdens het grootste tech-event ter wereld: Web Summit. Van de 2000 geselecteerde startups komen er maar liefst 42 uit ons land. Wij spraken met één van deze Nederlandse startups: CopyRobin.

Wat is Web Summit?

Web Summit is zonder twijfel de belangrijkste technologie-conferentie ter wereld. Het evenement vindt plaats van 4 tot en met 7 november in Lissabon. De cijfers: 1200+ sprekers, 2000+ journalisten, 11.000+ CEO’s en 70.000+ deelnemers, uit 160+ landen. Onder sprekers grote namen als Tony Blair, Ronaldinho en Edward Snowden en veel C-level sprekers van bedrijven als Huawei, Booking.com, Google, Amazon en IKEA.

Nederlandse startups goed vertegenwoordigd

Maar liefst 42 Nederlandse startups zijn geselecteerd voor het startup programma, dat naast masterclasses, coaching en een dag op de exhibition ook kans biedt op verschillende podiumplekken. Onder de Nederlandse startups vinden we namen als DataChecker, Textmetrics, Usabilla, CopyRobin, Braingineers, Maglr, Sooqr, feelometer, Giftomatic, iAM, Localie, Mainstage, PYQABU, en Tradis.

“De Web Summit kiest niet alleen invloedrijke gevestigde bedrijven, maar geeft ook bewust een podium aan innovatieve startups. Juist omdat deze startups vormgeven aan de toekomst,” zegt Eric van Hall, founder & CEO van CopyRobin, één van de geselecteerde Nederlandse startups.

Een vreemde eend in de bijt

CopyRobin is niet het standaard soft- of hardware bedrijf dat meestal wordt gekozen. Ze leveren ‘copywriting as a service’. Wilco Verdoold, de kersverse CMO van CopyRobin: “Wij zijn een platform waarmee je snel, goed én voordelig content laat schrijven. Denk aan webteksten, whitepapers, blogs, maar bijvoorbeeld ook aan brochures, testimonials, cases, productteksten en vacatures. Je kunt het zo gek niet bedenken, wij schrijven het.”

Het netwerk van CopyRobin bestaat uit meer dan 140 professionele tekstschrijvers, ieder met hun eigen specialisme. Als je een abonnement neemt op de service, koppelt de redactie je aan een vaste ghostwriter. Eric sluit af: “De Web Summit komt wat ons betreft precies op het goede moment. We zijn klaar voor een verdere expansie, zowel binnen als buiten Nederland. Zeker voor onze internationalisering komen we graag in contact met media, mogelijke partners en investeerders.”

Startup Showcase & Pitch Podium

CopyRobin heeft ook een gooi gedaan naar twee exclusieve podiumplekken. “Met een korte video konden we ons kwalificeren voor de startup showcase en voor het PITCH podium,” zegt Wilco: “een professionele jury beoordeelde de inzendingen, van de 2000 mogen er 135 meedoen. Tot ons genoegen zijn we voor beide geselecteerd.”

*) Web Summit – 4-7 november 2019 – Lissabon

Redactie CopyRobin

CopyRobin

De redactie van CopyRobin.


Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!