AI-teksten schrijven

AI-teksten: snel, kostenefficiënt en je geheime SEO-wapen.

Waarom AI Teksten Schrijven een Game-Changer Is

Als marketeer of ondernemer weet je hoe cruciaal content is voor je digitale strategie. Maar goede content maken kost tijd en geld. Hier komt AI om de hoek kijken. Het is snel, kostenefficiënt en kan je SEO een serieuze boost geven.

 1. Snelheid & Efficiëntie: met AI-tools kun je in een fractie van de tijd kwalitatieve content genereren. Dat betekent meer tijd voor strategie en minder stress om deadlines te halen.

 2. Kostenbesparing: het inhuren van een team van schrijvers kan duur zijn. AI helpt je om kosten te drukken zonder in te boeten op kwaliteit.

 3. SEO Voordelen: AI-tools zijn uitgerust met geavanceerde algoritmen die je helpen om SEO-vriendelijke content te maken. Ze identificeren bijvoorbeeld relevante zoekwoorden en kunnen  je meta-tags optimaliseren.

 4. Creatieve Boost: loop je vast in je creatieve proces? AI kan je nieuwe invalshoeken bieden en je helpen om uit die vervelende writer's block te komen.

Leestip: Straft Google AI-gegenereerde teksten af?

AI-teksten schrijven

De Overwegingen

 1. Kwaliteitsvariatie: AI is in ontwikkeling en kan soms inconsistent zijn. Maar dat is waar menselijke expertise van pas komt. Een goede editor kan de AI-content naar een hoger niveau tillen.

 2. Google's Oordeel: er gaan verhalen rond dat Google niet zo gek is op AI-content. Maar laten we eerlijk zijn: Google beloont altijd goede content. Als je content voldoet aan de E-E-A-T-criteria, heb je niets te vrezen. 

https://www.youtube.com/watch?v=jiqyR_hWXpw

FAQ

Is AI-tekstschrijven echt zo snel?
Absoluut, AI-tools kunnen in korte tijd teksten van honderden woorden genereren.

Hoe zit het met de kwaliteit?
De kwaliteit kan variëren, maar met menselijke redactie kan het net zo goed zijn als traditioneel geschreven content.

Is AI-tekstschrijven SEO-vriendelijk?
Ja, veel AI-tools zijn ontworpen om SEO-vriendelijke content te genereren.

De Synergie van AI en Menselijke Expertise

Bij CopyRobin combineren we het beste van beide werelden. Onze AI-tools genereren de basis, en onze 552 professionele copywriters zorgen voor de finishing touch. Zo krijg je content die niet alleen snel en kostenefficiënt is, maar ook authentiek en boeiend.

Aan de Slag

Begin klein. Experimenteer met verschillende AI-tools en kijk wat het beste past bij jouw behoeften. En onthoud: menselijke expertise blijft onmisbaar. Daarom is een samenwerking met een dienst als CopyRobin zo waardevol. Wij zorgen ervoor dat je content altijd van topkwaliteit is.

Al 1077 opdrachtgevers gingen je voor. Meer weten?

Maak een afspraak

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Van 1k naar 15k bezoekers per maand! Meer
"‘Van 2018 tot 2019 hadden we zo’n 1.000 organische bezoekers per maand op de website van KiesZeker. Sinds de samenwerking met CopyRobin zijn dit er gemiddeld 15.000 per maand, waarvan het grootste deel organisch. Wat ons aanspreekt in CopyRobin is de duidelijke structuur met abonnementen en de transparantie in tarieven en deadlines. Omdat onze vraag aan content nog wel eens varieert, switchen we regelmatig van abonnement bij CopyRobin. Iets wat gemakkelijk zelf te regelen is in het dashboard op de website en ons de flexibiliteit biedt die we zoeken."
Minder
CopyRobin B.V.

Vragen

 • Was CopyRobin te gast bij BNR Baanbrekende businessmodellen?

  Jazeker!

  Beluister het interview met Eric van Hall, oprichter CopyRobin bij BNR Baanbrekende businessmodellen over onze AI-ondersteunde copywriting service.

 • Wat is de nieuwe AI-ondersteunde copywriting-service van CopyRobin?

  CopyRobin biedt sinds 1 juni 2023 een AI-ondersteunde copywriting-service. Hierbij werden twee nieuwe diensten geïntroduceerd: AI-powered en AI-assisted copywriting, naast de traditionele 100% human copywriting.

 • Wat zijn de drie opties voor klanten van CopyRobin?
  1. AI-powered: De tekst wordt grotendeels geschreven met behulp van ChatGPT. De schrijver factcheckt en humaniseert de tekst.
  2. AI-assisted: ChatGPT wordt gebruikt, maar de copywriter heeft extra tijd voor creativiteit, bronnenonderzoek of interviews. De schrijver factcheckt en humaniseert de tekst.
  3. 100% human: De tekst wordt volledig handmatig geschreven door een copywriter zonder AI-ondersteuning.
 • Wat zijn de voordelen van het gebruik van AI in het copywriting-proces?

  De voordelen van het gebruik van AI in het copywriting-proces zijn:

  • Klanten krijgen teksten van hogere kwaliteit voor een eerlijke prijs en zijn minder tijd kwijt aan briefen.
  • Schrijvers kunnen meer teksten in minder tijd schrijven en per uur meer verdienen.
  • CopyRobin kan meer en grotere opdrachten aannemen en hogere kwaliteit output leveren.
 • Is deze service geschikt voor elke branche?

  Ja, de AI-ondersteunde copywriting-service is geschikt voor elke branche en biedt toegevoegde waarde voor marketeers en drukke ondernemers die behoefte hebben aan hoogwaardige content.

 • Wat zijn de kosten voor klanten bij de verschillende opties?

  De kosten variëren op basis van de mate van inzet van AI en de lengte van de tekst. Een AI-powered tekst van 400 woorden is bijvoorbeeld verkrijgbaar vanaf € 35,00.

 • Is er weerstand van tekstschrijvers tegen deze nieuwe aanpak?

  Na de interne presentatie ontstond er een pittige discussie in een Facebookgroep voor tekstschrijvers. Sommige schrijvers uitten hun angst om gedegradeerd te worden tot 'prompt engineers', terwijl anderen begrip toonden voor de nieuwe aanpak. Enkele schrijvers besloten te stoppen met de samenwerking.

  Daartegenover waren er ook veel schrijvers die graag willen werken met gebruik van AI. Er waren dan ook veel deelnemers aan de webinars die CopyRobin organiseerde en het enthousiasme was groot.

 • Hoe kan ik meer informatie krijgen over de AI-ondersteunde copywriting-service van CopyRobin?

  Neem contact op met Eric van Hall via 0717504060 of eric@copyrobin.nl voor meer informatie over de nieuwe dienst.

 • Zijn er nog meer AI-innovaties gepland bij CopyRobin?

  Ja, CopyRobin werkt aan AI-gegenereerde contentstrategieën en -planningen, het matchen van klanten aan schrijvers, het vereenvoudigen van het plaatsen van opdrachten en het ondersteunen van de redactie bij het proeflezen.

 • Hoe zit het met mijn privacy en copyrights?

  Bij CopyRobin maken we gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) om unieke en boeiende teksten te maken.

  De AI die we gebruiken komt van een bedrijf genaamd OpenAI. Maar maak je geen zorgen, jouw gegevens zijn superveilig bij ons, net zoals ze veilig zijn bij OpenAI.

  Dus, wat gebeurt er eigenlijk met jouw gegevens? Nou, het is vrij simpel. De AI kijkt naar de informatie die je ons geeft, maar het onthoudt of leert er niet van. Het is alsof je een verhaal vertelt aan een robot, maar de robot vergeet het verhaal zodra je klaar bent met praten.

  Met andere woorden: jij blijft te allen tijde de baas over jouw gegevens. De informatie die je ons geeft en de teksten die de AI maakt, zijn en blijven van jou.

  OpenAI heeft strenge beveiligingsmaatregelen. Ze hebben een speciale certificering (SOC 2) en ze versleutelen jouw gegevens om ze extra veilig te houden.

  Dus, als je gebruik maakt van onze AI-ondersteunde copywriting services, kun je er zeker van zijn dat je gegevens veilig zijn en dat je de controle behoudt.

 • Straft Google AI-teksten af?

  Nee, Google straft niet automatisch alle AI-gegenereerde teksten af. Wat telt, is dat de content waardevol is en voldoet aan hun E-E-A-T-criteria.

  Lees ook dit artikel over Google en het gebruik van AI-gegenereerde teksten.

Ik heb een andere vraag

Hulp nodig of vragen?

Is er iets niet duidelijk of wil je liever persoonlijk contact, neem dan contact met mij op!